Ajax-loader

Cannae ​és Azincourt, Waterloo és Gettysburg, Sztálingrád és Midway, a Tet-offenzíva… Népszerű “Hetvenes” sorozatunk jelen kötete a legutóbbi huszonöt évszázad nagy csatáit és konfliktusait mutatja be.

Kronológia szerint hét fejezetre tagolva elemzi az ókori, középkori, reneszánsz kori ütközeteket, valamint a legutóbbi három évszázad csatáit egészen az iraki háborúig. A szerzők nemcsak a legnagyobb szárazföldi csatákat értékelik, hanem az ostromokat, így Konstantinápoly (1453), Tenochtitlán (1521) és Sztálingrád (1942–43) ostromát; a tengeri csatákat Actiumnál (Kr. e. 31), Lepantónál (1571) és Trafalgarnál (1805); valamint a levegőben vívott kegyetlen harcokat, például az angliai csatát (1940) és az amerikaiak légitámadását Japán ellen (1945).

A csaták valóban az egész világot reprezentálják: attól kezdve, hogy a teutoburgi erdőben (Kr. u. 9-ben) a germánok megsemmisítették a rómaiakat, folytatva azon, hogy a Hakata-öbölnél (1281-ben) a japánok legyőzték a mongolokat, majd (1526-ban) a mogulok elfoglalták Hindusztánt. Döntőnek bizonyult az is, hogy a németek (955-ben) Augsburgnál vereséget mértek a kalandozó magyarokra, és ezzel visszaszorították őket a Kárpát-medencébe, hogy a mongolok (1241-ben) néhány nap különbséggel legyőzték a lengyeleket és a magyarokat, és hogy (1526-ban) a magyarok nem tudták megállítani Mohácsnál a törökök előrenyomulását.

Valamennyi csata esetében megismerjük az előzményeket, a csata lefolyását és a következményeket. Emellett áttekintést kapunk a haditechnika mindenkori állapotáról, a hadvezetés jellegéről és taktikai elemeiről.

A Hetven döntő csata az ókortól napjainkig több száz látványos fényképpel, korabeli ábrázolással és térképvázlattal is illusztrálja a hadtörténelem legfontosabb eseményeit.

340 illusztrációval, 260 színes képpel

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók