Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Lisie87
4.0/5

Olyan ​ez a könyv, hogy az ember egyszer elolvassa, élvezi, de utána el is felejti. Kalandban bővelkedik az biztos, hiszen egyik veszélyes helyzetből keverednek a másikba a szereplőink. A két főszereplő (Vitt és Malone) olyan felesleges, mintha csak ott lennének, …de minek?? Tang és Ni karaktere messzemenőkig jobban érdekelt. Az ő jelenlétük igazoltabb volt, mint az előbb említett két "fő"szereplőé.
Politika, cselszövés, titkos társaság Kínában, egy kis kultúra és történelem. A recepthez minden hozzávaló megvolt, mégis lehetett volna egy kicsit erősebb és árnyaltabb a történet.


just_aGirl
4.0/5

Vegyes ​érzelmeim vannak a kötettel kapcsolatban több okból is.
Sajnos nagyon keveset tudok a kínai kultúráról és politikáról, soha nem vonzott annyira a témakör, hogy az átlagosnál jobban elmerüljek benne, ezért Steve Berry ezen regénye nem került különösen közel a szívemhez annak ellenére, hogy személyesen is láttam az agyagkatonákat, amikor Magyarországon jártak egy időszaki kiállítás keretében. Akkoriban, amikor feltárták őket Kínában, egy részük egy vándorkiállítás keretén belül körbejárta és meghódította a világot.
A regény a szerzőtől megszokott módon óriási lendülettel indul, mely lendületet természetesen lehetetlen 600 oldalon keresztül fenntartani, így körülbelül a könyv egynegyedénél kezdenek kuszálódni a szálak, és bár lassabban folynak az események, de a sok-sok adat és információfolyam miatt egy kicsit követhetetlenebbé válik a történet menete.
Az író elképesztő mennyiségű kulturális, történelmi, politikai, és nem utolsó sorban műszaki ismeretet gyűjtött össze és ad át az olvasónak. Különösen nagyra értékelendő mindez úgy, hogy – saját bevallása szerint – soha nem érintett kínai földet a szerző lába!
Természetesen a politikai harc ebből a kötetből sem hiányozhat. A tét pedig nem kevesebb, mint a másfél milliárd lélekszámú Kína vezetése, irányítása és az ország működéséhez nélkülözhetetlen kőolaj korlátlan mennyiségben történő birtoklása, ezáltal Kína teljes függetlenedése az olajat birtokló nagyhatalmaktól. Ízelítőt kapunk Kína két megatározó filozófiai irányzatáról is, a konfucianizmusról és a legizmusról, mely irányzatok szöges ellentétben állnak egymással, de a történelem során uralomra kerülő dinasztiák e két irányzat képviselői közül kerültek ki, és a hatalmi harcok is az irányzatok ellentétei miatt alakultak ki. Csakúgy, mint a regény lapjain.
Mindenképpen érdemes elolvasni a szerző utószavát, melyben elénk tárja, hogy mely adatok valósak, és mi az, ami csak fikció. Ebben a kötetében meglepően kevés a kitalált dolog az előző regényeihez viszonyítva.
Mindenképpen ajánlom a Berry rajongóknak és a történelmi témájú regények kedvelőinek!


Bélabá
5.0/5

Ez ​az értékelés már sokadjára íródik…. Számomra meglehetősen vonzó sztori a távol-keleti szál miatt. Érdekes volt “elutazni” Kínába és részt venni Cotton Malone nyomozásában. Szokásához híven Berry belevon egy kis politikai történetet, egy orosz kisfiú elrablása is “műsoron” volt. Izgalmas regényt sikerült belőle kihozni a szerzőnek.
A Borostyánszoba után ez a 2. a rangsoromban.


keccsu
5.0/5

Jó ​ötlet Berry részéről, hogy ötvözi a valóságot a fikcióval. Szerintem ez az egyik fontos tényező abban, hogy sikeres író. A Cotton Malone sorozat erre a stílusra épül és mindegyik könyvnek ez adja a gerincét. “A császár sírja” sem kivétel. Megismerjük Kína részleges történelmét, politikáját és filozófiáját. A “melléksztori” a bolygónk talán legfontosabb terméke, a kőolaj, körül forog. Érdekes az elmélet vele kapcsolatosan. Összességében ismét jól szórakoztam, egy lépcsőzetesen felépített, izgalmas történet. Az első könyv a sorozatból, mely nem több idősíkban játszódik.


Nálam ​csak azért kap 4 csillagot, mert megszoktam Steve Berrytől, hogyha egy könyvet elkezdek tőle olvasni, azt addig olvasom míg a végére nem érek. És ezt a késztetést most nem éreztem.
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy végre van valaki aki,foglalkozik azzal, hogy Kínában naponta több száz gyermek tűnik el, és a rendőrség (az esetek nagy részében) nem tesz semmit. És annak is örülök, hogy beleszőtte a cselekménybe azt az elméletet is, miszerint az olaj nem szervetlen eredetű… ;)


Timberwolfes
5.0/5

Az ​előző részből hiányoltam a történelmi szálat és sokalltam a cselszövéseket. Malone-t ismét össztűz alá veszik és kihasználják segítőkészségét és ezúttal Kínába csalják. Kiderül hogy több van a háttérben mint egy egyszerű segítségnyújtás. Olyan kormányok közötti összeesküvésbe csöppen a jó öreg Cotton hogy csak pislog. Közben Kína elfeledett történelme is szép lassan kibontakozik. Az eltitkolt és elfeledett ősi titkokról kiderül hogy nem véletlenül voltak szó szerint a föld alá temetve. Mindenki a saját igazát hajtogatja és meggyőződése hogy az ő útja a helyes. Betekinthetünk a kínai politikai elit hatalmi harcába, betekinthetünk a külső nagyhatalmak mesterkedésébe ahogy irányítani próbálják ezt a harcot, vagy legalább megpróbálják befolyásolni és a saját szájuk íze szerint alakítani a nagy fejek összecsapását. A háttérben egy öreg bölcs kínai mint egy bábjátékos mozgatja a szálakat és sose lehet tudni épp ki kivel van.
Izgalmas, sodró lendületű történet melyet a kínai agyaghadsereg ihletett. Az előző kötet után remek váltás volt, hogy az európai színteret elhagyta az író és egy ismeretlenebb és titokzatosabb kultúrát vont be a Malone saga-ba.


WolfEinstein
4.0/5

Kifejezetten ​jó olvasmány volt, fordulatos, izgalmas. Érzékletesek a leírások, jól kapcsolódik a fikció a történelmi tényekhez. Viszont szerintem kicsit túl van írva. Itt-ott némi gyötrődést érzek az írón, hogy csűri-csavarja, húzza-nyújtja a jelenetet, hogy valahogy – akárhogy – olyan helyzetbe hozza hőseit, hogy végre menekülni tudjanak a szorult helyzetből, hogy aztán pár oldallal később egy újabb szorult helyzetbe dobja őket, hogy megint elkezdhessen izzadni, hogy hogyan hozza ki őket onnan. Néhol indokolatlannak éreztem a szereplők cselekedeteit, vagy éppen inaktivitásukat. Például amikor két, a már színen lévők által halottnak vélt szereplő egyszer csak becsöppen közéjük és elkezdenek verekedni, tétlenül állnak, és nem csinálnak semmit, olyannyira, hogy az volt az érzésem, a szereplőkben nem is tudatosult, hogy komoly pankráció van kibontakozóban az orruk előtt. Ni és Tang alakja jól ki van dolgozva, két tökéletesen ellentétes karakter, tökéletesen ellentétes politikai irányelvekkel. Viszont az árnyalt karakterábrázolás nem mondható el a két főhősről, Malone-ról és Vittről. Színtelen-szagtalan figurák, akik odamennek, zavart keltenek, hagyják magukat elfogni, majd elmennek. És nem tesz jót egy könyvnek, ha ennyire jellegtelenek a hősök, akinek a sorsáért elvileg illenék izgulni. De legalább pörögnek az események. Összességében tetszett, még a pár alapvető hiányossága ellenére is, mert mesterien használja fel a történelmi tényeket egy fordulatos regényhez, még akkor is, ha nem történelmi krimit, hanem inkább akciót kapunk.


dpart
5.0/5

Egy ​újabb kirakós játék. És most is szenzációs puzzle darabok kerülnek elő, amelyekből a végére összeáll a kép.
Szórakoztató, és tetszik a két páros, Cotton, és Cassiopeia. Bár a kínai kultúra nem tartozik a kedvenceim közé, most mégis együtt tudtam élni vele. Bele tudtam képzelni magam. És megint csak előjött bennem a “kigondoltavolna..” érzés.
Ja, és megoldódhat az olajkérdésünk is vajon? :)


Radena
4.0/5

Ez ​most valahogy kicsit laposabbra sikeredett. Nem is laposabb, mert akciódús, pörgős, az biztos. Csak kicsit ponyvább érzésem lett tőle a kelleténél. Tudom, nem magas irodalom, de történelmi. És akkor már foglalkozzon kicsit többet a történelemmel. Mert szeretem Steve Berry-t. De ne legyen már belőle futószalagon gyártó kisiparos.


timuska74
4.5/5

Jó ​volt újra Steve Berry könyvet olvasni. Már kiéheztem egy kis izgalomra. Élveztem a történelem órákat is, nem vitte túlzásba, pont jó volt. A cselekmény annyira nem volt izgalmas, de egybe mégis élveztem.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

112.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók