Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Deziréé
5.0/5

Hogy ​is adhatnék kevesebbet,mint 5 csillagot? Annyira fantasztikus egy könyv és én bolond már megint halogattam egy ilyen jó könyvet.
Annyi izgalom és veszély volt a történetben, komolyan még mindig a hatása alatt vagyok, ha hiszitek, ha nem remeg a gyomrom.
Mindig is nagy lelkesen fogok neki egy disztópia könyvnek, mert nagyon szeretem ezt a műfajt és soha nem csalódtam ezekben a történetekben, remélem nem is fogok.
Nagyon könnyen haladtam a történettel hiába szól ilyen nehéz és kemény témáról, mint a világvége utáni túlélésről. Nem csoda, hogy 2012-ben elnyerte a RITA-díjat. Meg is érdemli.
Pikk karaktere tetszett a legjobban, végre egy csaj, aki kemény és nem érdekli, hogy milyen ruhákat hord és, hogy makulátlan-e a külseje vagy, hogy melyik fiúba szeressen bele. Persze volt benne egy enyhe romantika, de nem ez a történet lényege, hanem, ahogy már említettem, a túlélés.
Nagyon örülök, hogy elolvastam a történetet, annyira tetszett ez az egész, ahogy leírta az alkotó. Volt bennem néhol egy kis hiányérzet, de minden, amit megtudtam kárpótol ezekért. Bízok benne, hogy a folytatása is ennyire fog tetszeni. Szerintem nem fogok csalódni.
Elképzelni nem tudom mi vár rám a folytatásban, remélem még ennél is jobb lesz, bár nehéz egy ilyen könyvet fölülmúlni.

A borítója nekem nagyon tetszik, a címe is annyira illik a történethez. Mindent annyira eltaláltak.


Nikolett0907
5.0/5

Egy ​nagyon erős kezdésben volt részem.
Ez a világ, te jó ég, még most is ráz a hideg tőle.
A szereplők még nem kiforrottak, de jó irányba haladnak.
A cselekmény pörgős, egy oldalon sem hagy unatkozni.
Erős függővéges.
Hozzáteszem a fordítás is remek.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
2020. január 4., 18:50 → 2020. január 15., 19:07

Egy újraolvasáson vagyok túl, mivel kellett egy kihíváshoz, illetve hiányzott a világkép.
Minden túlzás nélkül, az egyik legjobb ifjúsági-posztapokaliptikus könyvnek tartom.
A legtöbb esetben nem ájulok el azon világoktól, melyek egy olcsó horror filmben is szerepelhetnek, de e tekintetben a hidegrázott olvasás közben, és lehet kissé betegesnek fog tűnni, de imádok borzongani.
Mert az én rideg lelkemet is feltudja tűzelni, és képes valami olyat nyújtani, ami még az olvasás befejeztével is napokig foglalkoztat, leköt.

A regény két részre osztható, az első felében a földalatti élet, míg a második részben a felszín feletti világgal ismerkedünk a karakterekkel együtt.
A szereplők nagyon színesek, egyediek.
Pikk egy naturista közösségből származva, harcosként kerül a világba.
Számos harcot kell megvívnia, és van, hogy elbukik, de a mocsokból is képes tanulni és egyre erősebbé válni.
Fakó egy érdekes szellemiségű hím, sokszor nem tudtam mit kezdeni vele, ugyanakkor van benne valami árnyaltság ami vonz.
Akit viszont kimondottan kedvelek nem más, mint Kósza.
Igaz, hogy egy gyökér, mégsem az érdekel, hanem az a stratégiai észjárás, amivel már most megdobogtatta a szívemet.
Csípem a fanyar humorát, a keményégét és néhol a tahóságát is.

Ami az ellenséget illeti undorító, de most komolyan hányinger, ahogy elképzelem.
Mégis érdekel a társadalmi felépítésük és többet szeretnék tudni róluk.

Itt is felütötte fejét azon gondolat, miszerint az ember pusztulásra ítéltetett és oly mindegy miért is harcolnak a karaterek.

Szóval a rajongásom adott és hamarosan neki ugrok a következő résznek.
Kedvenc!♥


_Eriii
5.0/5

Kijelenthetem, ​hogy a legjobb dísztópia, sci-fi, fantasy, amit olvastam. Az első laptól az utolsóig valami fantasztikusat alkotott Ann. Imádtam a világát, annyira lenyűgözött, hogy a föld alatt kezdődik minden, egy nagyon komor világgal, hogy nincsenek szavaim. Akciódús, egyedi, egyszerűen nem tudsz unatkozni, mindig van valami amiért izgulnod kell. Izgulsz a lentiekért mert az egy kemény élet, aztán mikor fent találod magad izgulhatsz egy csomó más mindenért, mert teljesen más veszélyek leselkednek rád, borzalmasabbak. Pik és Fako-t uuuugy Imádtam, annyira jók együtt, persze az eleje nem zökkenőmentes a kapcsolatuk de aztán igazán társakká alakulnak.
Kérem a következő részt.


MissFortune
5.0/5

Ez ​nagyon kellemes csalódás volt. 3 éve minimum porosodik az olvasásra váró könyveim közt, sajnálom, hogy ennyit váratott magára.

Pikk szimpatikus főszereplő, igazán belevaló csajszi. Remekül harcol, elég jól megállja a helyét ebben a zombikkal (a könyvben Korcsokkal) teli világban. A barátaiért minden őrültségre képes, talán ezzel keveri a legnagyobb bajt magának. Az enklávé világa elég mélabús volt, az ott élők csak azért nem voltak boldogtalanok, mert nem tudták milyen egy jobb élet. A föld alatt éltek, alagutakban vadásztak élelmet maguknak. A felszíni világról borzasztó dolgokat hallottak, így senkinek nem fordul meg a fejében, hogy elmenjenek. Mindenkinek egy célja van, méghozzá a túlélés.

A szerző hatalmas titokzatossággal kezeli a lényeget. Miért alakultak ki a zombik? Mi történt, hogy kb. vége lett a világnak? Sajnálom, hogy erről szinte egy mondatnyi információt kaptunk. Engem talán ez érdekelt volna a legjobban.. remélem, a második részben már kiderül.

Ui.: Azért örültem volna, ha nem megint egy szerelmi háromszöges könyvbe botlok bele. xd Még szerencse, hogy ebben a romantika nem kap akkora nagy hangsúlyt..


Szücsi
4.5/5

Olyan ​régen olvastam már disztópiás/posztapokaliptikus könyvet, hogy el is felejtetem mennyire szeretem az ilyen típusú könyveket. Pedig annyira jók.
É ez a könyv is nagyon jó volt!
A Kocsok(=zombik)-kal teli világ rengeteg veszélyt tartogat Pikknek és társainak. Már az első oldalaktól magába szippantott, és mivel olvastatta is magát könnyen haladtam vele. Kellően volt izgalmas, tetszett a sok veszély helyzet. Kicsit sajnálom, hogy nem tudtunk meg sok részletet arról, hogy mégis hogy alakult ki ez a zombi helyzet. De hátha ez a kövi részből kiderül.
~A végere picit nekem lelassult a story a folytonos menéssel és evéssel de {{legalább eljutottak a céljukhoz}} Jaj, és én hogy utálom a szerelmi 3szöget. igaz csak a végére jött fel és az se durván de nem akarom hogy ez komolyabb legyen :D~
Összességében nekem tetszett a könyv, szerintem ez egy jó kezdés volt a sorozatnak. Érdemes belekezdeni ha érdekelnek a zombis témájú könyvek :)


Naiva
4.5/5

Szerintem ​már évek óta a várólistámon van ez a könyv. Most már bánhatom, hogy nem olvastam hamarabb, mert nagyon tetszett. Nem mondom, az elején szoknom kellett a szereplők neveit, mert kissé úgy éreztem a nevekkel kapcsolatosan, mintha a kora honfoglaló magyarok idejében járnánk. Szerettem a feszült hangulatot és két főszereplő közötti kapcsolatot, akármi is volt köztük. Pikk, szerethető, de kemény hősnő. Sokszor mégis olyan aranyos volt, amikor rácsodálkozott, a fenti világ dolgaira. {{Borzalmas lehet majd’ két évtizeden keresztül a föld alatt élni.}}
Ez a könyv egyébként tökéletesen rávilágít arra, hogy nincs, nem létezik, és soha nem is lesz olyan társadalom, ahol minden tökéletesen működne. Előbb, vagy utóbb valaki úgyis többet akar. Van, aki bármire képes azért, hogy másokat befolyásolni tudjon és uralkodhasson felettük. Érdekel a folytatás.


zsiina
4.5/5

Ami ​nem öl meg, az erősebbé tesz.

Annyira magával ragadó, már az első sortól magába szippant a könyv. Felkavart teljes mértékben, jó és rossz értelemben is. Izgalmas, fordulatos, félelmetes, néhol komoly néhol vicces. Imádom Pikket és Fakót, viszont Kószával kapcsolatban nem tudom, hogy érzek. Feltétlenül kellett bele ez a szerelmi háromszög/négyszög? Legszívesebben 5* adnék a könyvre, de annyira idegesített ez a szerelmi szál, hogy muszáj levonnom egy fél csillagot. És ami még idegesített… Fakó és Pikk egyedül járták a világot, és én ezt nagyon szerettem. Aztán jött ez meg az, és szinte vége is lett ennek a “varázsnak”. Jobban örültem volna, ha csak ketten vannak. Ezek ellenére imádom, kedvencem, és ahhoz képest, hogy újraolvastam, ugyan olyan izgalmas mint első olvasásra. :)


„Többféleképpen ​lehet valaki erős, most már tudom. Az erő nem mindig a késből vagy harci vágyból származik. Néha a kitartásból, amelynek kútja mély és néma. Néha a könyörületből és megbocsátásból fakad."

Amikor az ember azt hiszi, hogy az Éhezők viadala, Beavatott, Útvesztő és Párválasztó alatt látott már mindent, amit disztópia adni képes, bizony nem kis meglepetést okoz ez a 300 oldal. Tény, hogy nehéz feladat ebben a műfajban alkotni, de a Menedék egyszerűen az összes létező aspektusában kiemelkedően szerepelt, s emiatt úgy érzem, megérdemelné a nagyobb figyelmet, hogy ott ülhessen minden könyvmoly polcán. Egyszerűen mégis nagyszerűen ötvözte a tökéletes disztópia receptjének összetevőit, és íme a siker titka: még a mértékeket is eltalálta, de még hogy! Az írónő tökéletes egyveleget képezett egy új, sötétebb világ veszélyeiből, véres csatáiból, kissé nyomasztó, posztapokaliptikus hangulatából s egy sor karakteres, logikus szereplő ehhez alkalmazkodott, ám legbelül mégis emberi jellemábrázolásából és érzéseiből – beszéljünk akár igazságérzetről, bajtársiasságról, vagy épp csak egy csipetnyi szerelemről. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki még nem tudja, milyen is egy jó disztópia – és annak is, aki úgy véli, tudja. Itt az ideje új fejezetet nyitni ;)

Teljes értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: https://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/08/udv-az-apokalipszisben-ann-aguirre.html


kiruu
3.5/5

Erre ​aludnom kell egyet. Esetleg kettőt. Na jó maximum egy hetet…
Sírtam, nevettem, öltem, túléltem. Ha most nem tépem szét a könyvet, akkor később max. eladom. Vagy örömtáncot járok vele. Még nem döntöttem. Majd később írok valamit, de most mindenki hagyjon békén..
Szerelmi háromszög. Rühellem.


Nem ​is tudom mi a véleményem erről a könyvről valójában. Az tény,hogy jó sőt nekem nagyon is tetszett,de voltak benne olyan részek amikor előjöttek azok a gondolatok,hogy Miért…? Hogyan…? Miképp….? A kérdésekre a választ megkaptam,sőt örültem is a válaszoknak, csak nem is tudom. Ez egy tipikus olyan könyv ahol kell lenni-e kedvednek olvasni, kell lenni-e hangulatodnak. Összességében egy nagyon jól megírt könyvecskét kaptam♥


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.4/5

Statisztika

70.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók