Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Niki_
3.0/5

Kicsit ​össze-vissza olvastam a trilógia részeit, hisz először a második kötet került a kezeim közé, majd a harmadik és legutoljára ez, az első rész.
Mindegyik kötet elvarázsolt, de ez sajnos nem mondható el az első részről. Ha ezzel kezdtem volna az ismerkedést, előfordulhat, hogy nem is folytattam volna a trilógia olvasását.


Liliane
4.5/5

Nekem ​tetszett a regény, az eleje egy kicsit vontatottabb, igazából a fordulópont a 200. oldal környékén van, amikor végre találkoznak egymással (mármint Lajos Ágost és Marie A., ma már annyiszor írtam le a nevét…). A következő részt nagyon várom, egyrészt kíváncsi vagyok, hogy ebből a Mária Antónia képből (csak azért sem írom le még egyszer :P) hogyan fogja azt a képet kihozni, ami a bukásához vezet, másrészt az érdekel belerakja-e a Fersen szálat (nagyon úgy néz ki hogy igen) és hogy hogyan oldja meg a dolgokat az írónő.

Legközelebb több Fersen grófot kérek! És kevesebb XVI. Lajost!

Bővebben: http://muveszetnyelve.blogspot.hu/2013/03/kiralyne-lettem.html


Thaliavilaga
5.0/5

Valóban ​elég aprólékos írás nagyon sok részlettel Marie Antoinette ifjúkorából, én mégsem éreztem vontatottnak, minden sorát élveztem. A 18. század amúgy is nagy kedvencem és szeretek uralkodók, királyi udvarok életéről is olvasni. A főhősnő életéről eddig egy színházi előadást láttam és két filmet, ez szerintem verte mindkettőt. Még száz oldal hátravolt a könyvből, amikor elmentem a könyvtárba és elhoztam a következő részt, hogy kéznél legyen.


SzVera
3.5/5

Érdekes ​„kis” könyv. Habár nekem már túl aprólékos, mondhatni a kevesebb néha több. Értem én, hogy az írónő Marie Antoinette életének minden valós és kitalált részletébe be szeretné vonni az olvasót, sőt azt is, hogy ez a bevezető kötet, de nekem valami hiányzott…Nem érzem a késztetést a továbbolvasására, pedig nagyon akartam ezt a könyvet.:(


szindilu
4.0/5

Ez ​az első könyv, amit Mária Antóniáról olvastam, örülök, hogy ezzel kezdtem. Érdekes volt betekintést nyerni a gyeremekkorába, aztán pedig megismerni a házas évei elejét. Ugyanakkor néha unalmas, vontatott volt a történet, olyan részletekbe ment bele az írónő, ami számomra kissé megnehezítette a haladást, viszont voltak olyan szakaszok, amiket szabályosan faltam. Mindent egybevetve 4 csillagot megérdemel :)


edanka87
5.0/5

Mária ​Antónia gyermekként vált Franciaország királynéjává. A trilógia első kötete ennek történetét meséli el. Számomra kicsit vontatottan indult a könyv, de az egyharmadától kezdve már nem okozott csalódást. Megismerve Mária Antónia kapcsolatát saját családjával, elsősorban édesanyjával, már sok minden érthetővé válik azzal kapcsolatban, hogy a későbbi francia királyné viselkedése miért is alakult úgy, ahogy.


konyvkritika
4.0/5

Először ​olvastam Juliet Greytől egy könyvet, de szerintem méltó vetélytársa C.W. Gortner-nek, aki szintén ebben a kategóriában remekel történelmi regényeivel.

Annak ellenére, hogy még csak az első részét sikerült elolvasni a regénynek, már most tetszik a szerző stílusa, a részletes, körülíró és lassan kibontakozó vonal, ami által egy mindent átfogó, teljes képet kapunk Marie Antoinette életéről. Amúgy is nagy rajongója vagyok ennek a történelmi kornak, főleg Mária Terézia életéről olvastam eddig többet, de legfiatalabb lányának élete, legalább olyan izgalmas és intrikákkal teli, mint az édesanyjáé. Nagy öröm volt számomra a Habsburg uralkodói udvar mellett a francia udvart is megismerni, amelyek között nagy különbségeket fedeztem fel.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/juliet-grey-kiralyne-lettem/


A ​kastély, a versailles-i park, a szobabelsők, a királyi ételek és a szemkápráztató ruhaköltemények szinte festői pontossággal vannak megjelenítve, néha oldalakon keresztül, fontos események vagy történések nélkül. Azonban a bálok és estélyek jobbára még elmaradnak, majd a következő kötetben jutnak igazán fontos szerephez: a király haláláig tart ugyanis az első kötet, és Antoinette csillapíthatatlan költekezései és szórakozásigénye majd csak a trónra jutás után bontakozik ki teljes szépségében. De: és itt jön a fontos és az általam várva-vár pillanat… elérkezünk az álarcosbálhoz. Az Álarcosbál! Ahol is, végre, végre, végre megjelenik Fersen gróf. Erre vártam több száz oldalon át. Pedig éppen csak egy villanásnyi ideig látjuk. Ez az első alkalom, hogy eljön… de még vissza fog térni, és emiatt fogom folytatni ezt a sorozatot. Összegzés? Nem igazán beszélhetünk regényről, de életrajzról sem… számomra valahol megakadt a kettő között. Fontos momentum, hogy a szerző láthatóan alapos és részletes kutatásokat végzett, a cselekmény hűen követi az életrajzi fordulatok vonalát, szépen merít a valós tényekből. Ami talán ezzel szemben apró szépséghibának mondható, hogy sokszor inkább egy kicsit tényszagú, kevésbé izgalmas, néha már álmatag részeknél időzünk el feleslegesen. De szerettem olvasni. Marie Antoinette rajongónak mindenképpen szívből tudom ajánlani.

http://cloudbookatlas.blogspot.com/2017/05/juliet-grey-kiralyne-lettem.html


Nekem ​nagyon tetszik, hogy kislányszemszögből kezdődik a történet! Már elővettem a folytatást! A fél csillag levonás: egy-két helyen úgy éreztem túlírt, néhol pedig rövid időn belül ismétli önmagát az írónő! De a történet, a karakterfejlődés nagyon jó. Vagyis nekem most tetszik! :)


hofburg
5.0/5

Stefan ​Zweig műve után nem tudott igazán újat mondani, leszámítva egy számomra nagyon kedves területet: a Habsburg udvart. Nagyon örültem neki, hogy ennyire aprólékosan részletezte, hogy hogyan telt a gyermekkor Bécsben, és miként igyekeztek francia trónörökösnét faragni a kislányból.
Döbbenetes, hogy mennyire különböző volt az osztrák és a francia udvar!

A vége eléggé összecsapott, pont az átmenet (a becoming, ahogy az eredeti cím mondja) hiányzott, hogy mikor vált a lelkiismeretes, alapvetően jólelkű kislányból felszínes, a bálokért rajongó butácska szépséggé Marie Antoinette. Remélem, a következő kötetben visszatér erre az írónő.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

18.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók