Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


diamondfox
4.0/5

Bandzsa ​miatt le kell vonnom egy csillagot, egyszerűen $@!% idegesítő a tag, az Ő történetét átlapoztam a fenébe.
Viszont! Szando történetét anno a Mondoban izelítőként elolvastam, akkor fogott meg az egész, szóval jó volt most újra elolvasni eredeti formájában is. A végén a másik történet kifejezetten tetszett, bírom a vallásos témával operáló dolgokat, szívesen olvastam volna annak még folytatását.


Nagyon ​jó volt betekintést nyerni az egyes szereplők múltjába, ezzel kiegészítve azokat az információkat, amiket a sorozatból már megtudhattunk róluk.
Összegezve a sorozatot: kedvenccé ugyan nem vált, de nagyon tetszett, egyszerolvasós manhua sorozat volt ez nekem. Az első résznél még gondot okozott a grafika egyes részleteinek felismerése, de hamar hozzá lehet szokni.


schesztiஐ
4.0/5

Hősiesen ​bevallom: ennek a kötetnek a borítója miatt kezdett el érdekelni az Árnybíró :D

Kicsit várhattam volna többet az utolsó rész és e között a kiegészítő kötet között, mert ahogyan az már lenni szokott, ez valóban csak egy kis adalék a sorozathoz, közelébe sem ér a befejező kötet szintjének. Azért szerettem, amiért az efféle kiegészítőket szokás: egy picit tovább maradhattam a szereplőkkel. :)

Tulajdonképp a négy kis epizód – hogyan találkozik Szandó Monrjon-nal (cuki a teve! :DD), hogyan válik Vonszul Munszu tábornok katonájává (grrr az apja! :S), ki volt Bangdzsa korábbi Angjo Onsi-a, és Munszu története – tökéletesen megérte ezt a kis kötetet, még akár lehettek volna hosszabbak a részek, vagy kerülhetett volna bele más szereplő “eredettörténete” is; viszont a The Fools- sztorival nem tudtam itt mit kezdeni, és picit úgy érzem, kár hogy ilyen “zárószót” kapott a kötet és ezzel a sorozat.
Szóval úgy veszem, mintha ezt nem is olvastam volna! :)


Leah
4.5/5

Szandó ​történetét a Mondóban olvastam először . Azt hittem sokáig hogy az állatorvos a főszereplő a 17. kötet végéig.. Hát nem..
Bangzsát sajnáltam . De végül talált árnybírót.


Hanon13
3.0/5

Ehhh….nem ​mondom hogy rossz volt, de minek is kellett ez még nekünk? Szandoról kiderült pár dolog, de még mindig úgy érzem alig tudunk róla valamit. Bangdzsa története annyira hidegen hagyott, mint maga a karakter. Vonszul története ezzel szemben legalább értékelhető volt, Munszué pedig…huh, hát amúgy is egy szarházi volt, de ahogy látom gyerekként is egy kis szarházi volt :D Érthető így legalább mindkettejük felnőttkori jelleme.
Az utolsó sztorival nem tudok mit kezdeni, de szerintem más sem nagyon. Köze nem volt ehhez a sztorihoz, csak úgy lebeg az éterben. Azt hittem hogy ez valamiféle “bemelegítő” fejezete valamelyik másik manwhájuknak, de semmi infót nem találtam róla….


Lahara
5.0/5

Az ​előzménytörténetek tetszettek. Bár a teve megmondta a véleményét, Monrjon annak látta Csunhjangot, aminek látni akarta. A Bangdzsa történetében nem volt semmi extra, bár megtudtam, mire való az egylovas mahai. Viszont Vonszul története… hát kibuktam a kaidatenen.
Munszu gyerekorában kicsit más volt, mint amilyennek megismertük, Hemoszuról meg megtudtam pár érdekességet. Egyedül az utolsó manga, a Fool oneshot nem volt egy valami. Mármint volt, de azt nem számolom bele a csillagozásba. Grafikailag nagyon érződik, hogy korábbi munka, bár érdekesnek érdekes, de összehasonlíthatatlan.


Dávidmoly
4.0/5

Kellemes ​kis ráadás kötet. Csunhjang története és Bangdzsa története nem különösebben izgalmas darab, bár szépen kitöltöttek pár hézagot. Vonszul története: ez már ütősebb volt, meg amúgy is, Vonszul érdekesebb karakter, mint Szando.
Az égbolt, a szél és a csillagok dala megmutatja, hogyan lettek barátok Munszuék, míg a The Fools erősen Berserk-utánérzés (bár alapötletben van némi kraft).


danlin
5.0/5

Egy ​kis bónusz, ami az eredeti történetet nem változtatja meg, csak egy kicsit kiegészíti. Így megtudjuk, hogy találkozott Csunhjang és Monrjon, mi volt Vonszul első küldetése. Alapjába már csak ismétlés volt Bandzsa története. Ami jó volt az a leírás, hogy a fiatal Munszu hogyan vált harcossá.
Az utolsó történet nem köthető teljesen a sorozathoz, korábban és Európában játszódik. A közös az a démon sereg.


Szirmocska
4.0/5

Ez ​annyira nem tetszett. Főleg a befejezés után, ami elég magasra tette a mércét. De tény, hogy jó volt megtudni egy kicsivel többet a szereplők hátteréről. Csak valahogy többet vártam.


vicomte
3.0/5

Szerettem ​az Árnybíró sorozatot, habár a vége felé az is elment abba a nagyon hősies és pozőr irányba, amiből én már rég kinőttem. Mind a grafikai kivitelezés, mind a karakterábrázolás végig magas színvonalú volt, és jó, néha kimondottan elgondolkoztató, kalandok estek meg Monszuval, az utolsó árnybíróval.
Ez kötet a lezárt történethez tesz hozzá pár apróságot a múltból, amitől néhány dolog, ami a fő sztoriban homályos volt, jobb megvilágításba került, vagy mélyebb árnyalatot kapott. Nem túl kiemelkedő, de kellemes, fogyasztható, rendben lévő sztorik.
De mindenre ami szent, könyörgöm, miért kellett ebbe a kötetbe beletenni az utolsó történetet? Semmi köze az Árnybíróhoz, és tényleg csak egy erénye van, hogy szép. Mert egyébiránt olyan ostoba, hogy csak pár fájdalmas szűkölő nyögésre futotta, mire három nekifutás után a végére értem.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók