Ajax-loader

A ​technikatörténet 1903. december 17. napját jegyezte fel a géprepülés születésnapjaként. Orville Wright repülőgépének forgó légcsavarja ekkor emelte a levegőbe az első repülőgépet. És a katonák azonnal felfigyeltek: tíz évre sem volt szükség ahhoz, hogy a repülőgép bevonuljon a hadseregek fegyvertárába.
Már az 1910-12. évi Balkán-háborúkban megjelennek a harcoló csapatok felett a felderítő repülőgépek, és akar olyan feljegyzés is, amely arról tanúskodik, hogy 1914. augusztus 14-én egy német pilóta ledobta az első légibombát.
A katonai repülőgépek hat és fél évtizedes fejlődése valóban roppant ütemű volt, és napjainkban a földkerekségen fellelhető, sok százezernyi katonai repülőgép “világ-társulatát” valóban nehéz lenne egyetlen kötetben bemutatni.
A szerzők arra vállalkoztak, hogy mintegy hatszáz repülőgéptípus bemutatásával, technikai adataik ismertetésével a katonai repülés fejlődésének valóban új vonásaira, az előrelépést jelentő újszerű megoldásokra irányítsák az olvasók figyelmét.
Úgy gondoljuk, hogy könyvünk “repüléstörténeti csemege”-ként gazdagítja a magyar nyelven megjelenő repülési szakkönyvek sorát, és lapjait a repülés hívei, de az érdeklődők is örömmel és szívesen forgatják.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.