Ajax-loader

A ​"Növények a lakásban" című, négy kiadásban megjelent mű szerzője újabb könyvvel gazdagítja a szobanövény-kedvelők könyvespolcát.
A szobanövény a lakás legszebb dísze. Gondozása, életben tartása, szaporítása azonban hozzáértést igényel, különösen a szárazságtűrő – pozsgás – növények esetében. Hiszen a lakás merőben új környezetet jelent az egyébként Amerika és Afrika száraz vidékein honos kaktuszoknak, illetve más pozsgás növényeknek. A növénygondozó feladata éppen az, hogy a növény kialakulása során állandósult környezeti tényezőket a lehető legjobban helyettesítse.
A szerző szakszerűen, mégis mindenki számára érthetően ismerteti a pozsgás növények kialakulását, elterjedését, természetes környezeti viszonyait, majd – az előbbieket figyelembe véve – e növények ápolását, szaporítását, téli-nyári elhelyezését és egyéb gondozási munkálatait.
Minthogy a kaktuszok többségének magyar neve nincs, sőt éppen az utóbbi időben tudományos nevük is sokat változott, ezért a szerző foglalkozik e növények rendszertanával, elnevezésével is. A további fejezetekben a szobanövényként leginkább bevált kaktuszokkal és egyéb pozsgás növényekkel ismerkedhetünk meg.
A gondozási és szaporítási tennivalókat sok ábra, a kaktuszok és általában a pozsgás növények megismerését fényképmellékletek (a szerző eredeti felvételei) könnyítik meg.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók