Ajax-loader

1945 ​augusztusától, 1946. október 16-i kötél általi kivégzését megelőző hatodik napig Wilhelm Keitel (született 1882-ben) a nürnbergi börtön 46-os cellájában több száz oldalon kézzel írva vetette papírra – a Nemzetközi Katonai Törvényszék tárgyalási idején – "Feljegyzések élettörténetemhez című munkáját, amely ebben a könyvben először jelenik meg teljes terjedelmében. Keitel szülőházáról, gyerekkoráról, ifjúságáról és korai, az első világháborút megelőző katonai idejérők, házasságáról, családjáról és gyermekeiről szóló személyes leírása képezi az első részt, amelyet levelek egészítenek ki a Weimari Köztársaság éveiből (mivel ezt az időszakot időhiány miatt kihagyta "feljegyzéseiben").
Szélesebb kortörténeti érdeklődésre tart számot a második rész, vagyis Keitel fejtegetései és értékelése az 1933-1939-ig terjedő évekről és a második világháború időszakáról. Az OKW főnökeként nemcsak szoros kapcsolatban állt Adolf Hitlerrel, hanem közvetítőként szolgált Hitler és a tábornoki kar között.
A záró fejezetben az utolsó heteket írja le az OKW főnökeként 1945 áprilisában-májusában – egészen a német kapitulációig – amelyet Keitel vezértábornagy az 1945. május 8-ról 6-re virradó éjjeli órában Berlin-Karlshorst-ban írt alá, valamint az ezt követő hadifogságba kerülését és végül Nürnbergbe szállítását.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

17.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók