Ajax-loader

A ​II. világháború leghatékonyabb katonai alakulataként számon tartott Waffen-SS sikereit nagyrészt kiváló fegyverzetének köszönhette. Az eddig megjelent művektől eltérően, ez a könyv részletesen bemutatja a hitleri elit alakulat fegyvereit, és számos leírással illusztrálja azok harctéri alkalmazását.

A Waffen-SS fegyverei és harceljárásai részletes leírások, képek és oldalnézetí rajzok segítségével vezeti be az olvasót a halálfejes jelvényt viselő katonák fegyvereinek világába.

A fegyverek ismertetésen túl a 8,8 cm-es Pak 43-as harci alkalmazásáról éppúgy olvashatunk, mint Remi Schrijnen hostettérol, aki egymaga hét ellenséges harckocsit semmisített meg Pak 40-es lövegével.

A Waffen-SS elit alakulatai nevének említésekor főleg az általuk használt páncélosokra gondolunk. Ez a könyv elsőként vállalkozik arra, hogy a nagy csatákban híressé vált Pz III-as, Pz IV-es, Párduc, Tigris és Királytigris bemutatása mellett megismertesse az olvasót a németek által a II. világháborúban alkalmazott páncélosharcászattal.

Dr. Stephen Hart a sandhurstí Királyi Katonai Akadémia tanszékvezető docense főleg a II. világháborús angol hadsereg történetével foglalkozik. Kiemelt kutatási területe a normandiai hadjárat.

Dr. Russel Hart az Ohio Állami Egyetem történelmi tanszékének vezető docense. Kutatási területe a német és angol hadsereg II. világháborús története.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók