Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Egyszer ​mindent el lehet olvasni, még az ilyen butácska, kiszámítható történeteket is, csak az a kérdés, hogy vàgyik-e az olvasó az újraolvasásra.
Nem.
(Annyi haszna volt, hogy sok oldalszámot hozott az olvasási maratonhoz.)


konyvolvaso
5.0/5

Ez ​az a könyv ami igazán kikapcsol és elrepít messzi tájakra ahol a fözőversenyre készülünk. Együtt drukkoltam a versenyzővel és meglepett, hogy egyes versenyzők mennyi gonoszságra képesek a cél érdekében.De mindig vannak kedvencek is akiket szívünkbe zárhatunk és éppen ezért lehet kedvenc ez a könyv. Sok pozitivuma van és olyan a történet, hogy csak úgy olvastatja magát, hogy minél többet megtudjunk, megismerhessünk a résztvevőkből. A recepteket és a versenyt átélve még a főzés is könnyedebbé vált , nagyon inspirált. Háziasszonyoknak, hobbi vagy mesterszakácsoknak ajánlom vagy csak aki szeretne egy kedves, vidám történettel megismerkedni.


Timcsibaba77
0.5/5

Megvallom ​őszintén, a címe, meg a borítója megkapóbb volt számomra, mint maga a könyv. Közepes izgalmakban gazdag könnyed(néha-néha már kicsit túl egyszerű) történet volt. De azért tetszett. Zoe, egy csetlő botló fiatal lány, aki úgy dönt, benevez egy főző versenyre, hogy élete álmát megvalósíthassa, nyithasson egy kis delikáteszt. De az élet sosem egyszerű, rátalál az ármány, és szerelem. Bele szeret a zsűri egyik tagjába, Gideonnal kavarnak a kamerák mögött. Ami persze kiderül, és az álnok vetélytárs Cher azon van, hogy ez mielőbb kiderüljön, és kiejtse a lányt a viszony miatt a versenyből.
A végére azt a fordulatot vártam, hogy midnezek ellenére majd minden meseszerű véget ér.
De nem.
És ez az egy dolog tetszett megmondom őszintén a könyvből, hogy nem egy teljesen ponyva könyv került a kezem közé, ugyanis kiderült Gideonnak felesége van Amerikában, és a versenyt se nyerte meg a lány. Igazi kihívást görget Zoé útjába az élet. Talpra kell állnia a csalódásból, és újult erővel kezdeni magával valamit. Persze a végére igazi romantikus köd telepedik az utolsó oldalakra, Gideon el akar válni elhidegült feleségétől, Zoe megbocsát, és kéz a kézben elindulnak az élet útján.
Katie Fforde eddig ismeretlen író volt számomra, lehet “megnézek” még másik könyvet is tőle, ez annyira nem győzött meg:)


makitra
2.5/5

Hogy ​is mondjam, ez nem az én stílusom. Faék egyszerűségű (nyelvezetileg és kivitelezés terén is), abszolút kiszámítható, semmi meglepetéssel nem szolgáló mű, amit éppen annyira szórakoztatott, hogy közben ki tudtam kapcsolni a gondolataim. Minden megvan benne, amit egy szirupos lányregényben szeretni lehet, de a főhőssel egyszerűen nem tudtam azonosulni, ami az ilyen könyvek élvezeti faktorát jelentősen lerontja. Ez a csaj ugyanis nem egyszerűen kedves és megértő, hanem balek. Értem én, hogy mindenkivel megszeretteti magát, de mellette képtelen kiállni magáért, gyakorlatilag életképtelen. A szerelmi szál is annyira tipikus, olyan dolgokból lesz konfliktus, amit némi gondolkodással és beszélgetéssel simán meg lehetne oldani. De hát nem panaszkodok, a nyugati modern lányregények szerzői szerint ilyen a szerelem… csak akkor nem lepődjünk meg, ha annyi a válás ;)


Katicabogar9
5.0/5

Ez ​a könyv nagyon jól esett :)
Kedves volt a történet, aranyosak voltak a szereplők. Cher utálatos kis fruska, Fenella és Rupert tüneményes mellékszereplők voltak és Glory valami kis csoda.
Maga az ötlet, hogy egy főzőversenyről olvassak tetszett, még könyvben nem találtam ilyet, viszont animét azt már láttam hasonlót és az is nagyon tetszett. Zoe tökéletes romantikus hősnő, nem csalódtam benne, Gideon szintén szeretnivaló úriember volt.
A kedvenc részem az volt, amikor Gloryt hazahozták. Amit leginkább dühítőnek találtam az Cher viselkedése volt.
Áh, nagyon szerettem ezt a könyvet, köszönöm, hogy olvashattam :)


hencsa06
4.5/5

Aranyos ​, kedves , egyszerű történet volt , a maga kiszámítható valóságával egyetembe.
Ötletes volt a főzőverseny és a helyszínek is.
Zoé kedves segítőkész lány.
Ha romantikus regényekre vágyom Fforde az egyik író, akitől szoktam olvasni , talán pont az egyszerűsége miatt és, mert nincs túlírva , nem csöpögős.
Jó volt olvasni.


Anó
3.5/5

Nagy ​meglepetést nem szerzett, de kellemes olvasmány volt! Zoe aranyszívű teremtésnek bizonyult, aki győzelemre is érdemes volt, azaz lett volna, ha…
Ami érdekes volt, hogy nem vagyok egy konyhatündér típus, mégis élvezettel kísértem végig a főzőverseny eseményeit:)
A végén már nagyon vártam, hogy “valami jó” történjen!
Mert az kell a kis romantikus lelkemnek.
(Chert meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben, Rupert szülei sem férkőztek a szívembe).


Tamee
5.0/5

Vannak ​olyan könyvek, amikben úgy pörögnek az események, hogy az ember csak kapkodja a fejét, és emiatt nem tudja letenni a könyvet. Ez nem ilyen. Ellenben ez is legalább annyira nem hagyja félbehagyni magát. Erről pedig az írónő stílusa tehet, amiről #kivételesen# nem túloz a könyv borítóján írt szöveg, hiszen tényleg annyira kellemes, bájos a stílusa, hogy észrevétlenül lopja bele magát az ember szívébe.
Zoe nekem nagyon szimpatikus volt, könnyen azonosulni tudtam vele, hiszen szerintem hasonlítunk is valamilyen szinten.
Gideon már a nevével megnyert engem (erről Kerstin Gier tehet), aztán a jellemével rátett egy lapátra. Habár amiket a végén mondott, azok számomra annyira férfiatlanak voltak (még ha kétségtelenül romantikusak is), hogy levontam a következtetést, hogy ilyet csak kétféle férfi mondhat: akit kiheréltek vagy aki egy romantikus regényben szerepel. Itt az utóbbi áll fent, ahogy azt sejthetjük is.
A mellékszereplők mind betöltötték a szerepüket, volt, aki édes volt, volt aki utálnivaló, szóval velük minden rendben volt.
Mindent egybevetve (eddigi tapasztalataim alapján) ez egy tipikus Katie Fforde könyv volt, és megbizonyosodtam a könyvnek hála, hogy még szeretnék tőle olvasni.


zsófcsa
3.5/5

mindig ​vegyes érzéseim vannak Fforde könyveivel kapcsolatban. és sosem tudom, hogy eredetiben is ennyire gejl módon ír-e vagy csak a magyar fordítás ront a helyzeten.
ez a regénye egyébként egészen kellemes volt, azt nagyon élveztem, mikor főztek. viszont Chert és Rupert szüleit meg tudtam volna tépni.
ami nagyon zavart, hogy ha már ennyire klisések a könyvei, és a jó mindig elnyeri méltó jutalmát, a rossz a büntetését, akkor Rupert szüleinek ‘megtorlására’ miért nem írt pár oldalt hozzá? :) emiatt igencsak hiányérzettel tettem le a könyvet.


kitekaktusz
5.0/5

Ez ​volt az első Katie Fforde könyvem és kellemesen csalódtam benne. Egy kicsit unalmas, egyszer olvasós, szirupos valamire számítottam, de teljesen mást kaptam. Nagyon tetszett a sztori, szerethetők a karakterek, kicsit olyan volt, mintha a TV Paprika egyik műsorába csöppentem volna. Amit egyébként imádok, akár háttérzajnak, vagy vasalás közben, szóval bármikor jöhet. Fenella és Rupert voltak a kedvenceim, úgy képzeltem el őket, mint a sorozatbeli Mike-ot és Mollyt, Rupert szüleit pedig, mint a Szívek szállodájában Lorelai apját és anyját. A szerelmi szál nem érdekelt különösebben, sokkal inkább az, hogy ki nyeri a főzőversenyt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

33.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók