Ajax-loader

A ​Kriegsmarine, a Harmadik Birodalom haditengerészete hősiesen küzdött a II. világháborúban, mind a tenger felszínén, mind a tenger mélyén. Ez a könyv e fegyvernem átfogó, képes története a versailles-i békeszerződést követő újjászületéstől egészen az 1945-ben bekövetkezett végső vereségig. A kötetben szereplő 250 kép – melyek közül néhányra csak nemrégiben leltek rá az európai archívumokban, s eddig még nem kerültek kiadásra – mindenféle hajóosztályt ábrázol, Európa különböző hadszínterein, az atlanti csatától egészen a La Manche csatornán és a Földközi-tengeren vívott gyors ütközetekig.

Bár Németországot az I. világháború után megfosztották hadiflottájától, 1939-re Erich Raeder admirális vezetésével ütőképes haderőt állított fel modern hadihajókból, többek között csatahajókból, csatacirkálókból, egy új hajóosztályból, a zsebcsatahajókból, illetve cirkálókból, rombolókból s persze U-bootokból.

A fotókat hiteles, olvasmányos szöveg egészíti ki, mely betekintést nyújt a flotta fejlődésébe és csatarendjébe, minden hajóosztályról információval szolgál, és részletesen leírja az ütközeteket, melyben részt vettek.

Róbert Jackson haditengerészeti kiképzőtiszt volt, de most már minden idejét a haditengerészeti, katonai és repüléstörténeti témák kutatásának szenteli. Több mint 80 könyvet publikált.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók