Ajax-loader

A ​kis hercegnő aranyszíve 1944-ben, a II. világháború vége felé íródott, de a német, illetve a szovjet megszállás miatt sem akkor, sem később nem sikerült megjelentetni. Kákonyi Konstantina nővér, az akkoriban már jól ismert festőművésznő álmodta meg a képeket, melyeket Szedő Dénes atya — azóta már elhunyt költő és műfordító, a gyermekek nagy barátja — zamatos magyar nyelven mesévé formált. Kalandos utat járt be a könyvecske, míg a kezünkbe vehettük, mert az 1948-ban számkivetésbe induló Konstantina nővér magával vitte Amerikába, ahol évtizedeket töltött el egészen a művészetnek élve. Csak 1994-ben tért haza véglegesen, magával hozva többek között A kis hercegnő aranyszívét.
E szerzőpáros világot járt színes meséjét nyújtjuk most át — fél évszázados születésnapi évfordulóján — azzal a meggyőződéssel, hogy mit sem vesztett eredeti bájából.

A mese gyermekien egyszerű világa, a leheletfinom képek az olvasót is elvezetik Aranykirály országába, ahol az aranyszív, az önzetlenül tiszta szeretet uralkodik lakóinak szívében.

A Kiadó

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók