Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Morpheus
3.0/5

Egy ​könyv, amelyet ugyanolyan agymosó módszerrel készített el Shelley, amelyet bírál a könyvében. Ez egyszerre zseniális és undorító. Undorító, mert látszik rajta, hogy szándékosan ilyen. Igazságba csomagol egy hazugságot, hogy van egy titkos uralkodó réteg. Célja az, hogy ezt elég sokan elhiggyék.
Ennek legalább két oka lehet. Az egyik az, hogy az emberek a valóság helyett ezt a zagyvaságot fogadják be, és ne lépjenek tovább, elégedjenek meg ezzel. Elképzelhető-e, hogy ezt egy titkos uralkodó réteg rendelte meg? Egyrészt nem, mert önmaga ellen nem csinálna ellenreklámot, másrészt pedig soha nem jutott volna el ez a könyv a kiadásig sem. Maga az, hogy a könyv olvasható bárki által, a legnagyobb cáfolat önmaga ellen.
A másik ok viszont a pénz és a hatalom. Egyrészt az író jól megél ebből, és halálra röhögi magát azon, milyen ostobák az emberek, hiszen bele van írva a könyvébe, hogy ne higyj el automatikusan semmit, viszont az olvasó úgy érti, hogy “ezen a könyvön kívül ne higyj el semmit”. De azt is tudom, hogy az írónak mindez kevés is lehet… Ha elég nagy lesz a hívők tábora a titkos uralkodó réteg ellen, ugyan ki szeretné a világ legbefolyásosabb emberei közül, hogy suttogni kezdjenek arról, hogy neki köze van ahhoz a bizonyos réteghez… Mondjam, hogy akár jelentős összeget is megérhet egyeseknek, hogy ne kezdjenek erről suttogni, vagy éppen hogy elkezdjenek valakiről suttogni?
Most mondjam, hogy ki lehet ezután az a bizonyos uralkodó a világon? Aki megmutatja a könyvben, mire számíthat az, aki nem úgy ugrál, ahogy ő fütyül, és közben eljátszhatja a világmegmentőt?
Zseniális és undorító.


Roszka
5.0/5

Nagyon-nagyon ​érdekes. Olyan érzésem volt az olvasás alatt, mintha egy bizonyos ember történetét olvasnám, aki nagyon sok értékes titokkal, kalandos úton lelépett az USA- ból, és menedéket kapott Oroszországban. Titkok és összeesküvések, talán így lehetne jellemezni a történetet röviden. Háttérhatalom. Minden egy ember kezében van, Ő a piramis csúcsa. Fura és nagyon érdekes mai történet…


blianhun
5.0/5

Ha ​valaki azt mondja, nem szokott olvasni, mert olvasni unalmas, odaadom neki ezt a könyvet. Eddig mindenki kérte a 2. és 3. részt is.


Ananiila
4.0/5

Így ​40 körül van már az embernek egy világképe, meggyőződése, de legalábbis elképzelése bizonyos dolgokról, ennek ellenére szeretem az összeesküvés elméleteket, szeretek rajtuk agyalni, gondolkodni, na meg egy jót röhögni a leghülyébb állításokon.
Ez a könyv gondolkodásra is, de röhögésre is késztetett, sőt nem átallottam még vitatkozni is az íróval csak így egyoldalúan. Vagyis nálam elérte a célját: jól szórakoztam.
Két részre lehet osztani a könyvet, a fő cselekményben van egy szereplőnk Andan, aki bujdosásra kényszerül, egy ninja-klán segítségével, miközben egy könyvben próbálja leleplezni az őt üldözőket. A másik rész maga a könyv, ami az olvasó elé tárja, hogyan manipulálja az emberiséget egy szűk réteg. Így aztán szól egy kicsit a hatalomról, a politikáról, a gazdaságról, vallásokról stb.
Az alapsztori pörög, tele akcióval, kalanddal, érdekes történésekkel. A könyv a könyvben elgondolkodtató és érdekes, ugyanakkor túlságosan tankönyves és kioktató.
A karakterek sajnos nem eléggé hihetőek, a jók szépek, a rosszak már-már nem is emberiek külsőleg sem (lehet, hogy nem véletlen?). Mindegyik oldal százszámra gyilkolja az embereket a szerintük jó ügy érdekében. Ez így volt Shelley másik trilógiájában is a Paktumban (amit imádtam), így engem már nem ért váratlanul, nagyvonalúan túl teszem magam rajta.
Az első rész nem zár le semmit, azonnali folytatásért kiált. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok merre halad tovább a történet és ad e a vége valamiféle megnyugvást.
Szórakoztató olvasmány, különösen az összeesküvés elmélet híveinek. Nem kell túl komolyan venni! Kezeljük fenntartással a benne olvasottakat!
Persze az is lehet, hogy az író bennfentes…


CoyoteStarrk
3.0/5

A ​sógun óta, talán a leglebilincselőbb könyv ami a kezembe akadt. Izgalmas, fordulatokkal teli első része egy trilógiának, ami remélem kitart ilyen magasságokban. Az itt leírtak, néhol túlzó(?) elemei olyan könnyűszerrel valóságosak lehetnek, mint ahogy a könyv betűi és a konteo rajongónak ez maga az álom.


macskako
1.0/5

Nagyon ​úgy tűnik, hogy ez egy kriminek álcázott, pszichológia és pszichiátria ellenes, szcientológus propaganda könyv. A lényeg a könyv a könyvben, amit Julius Andan ír. Vannak benne érdekes gondolatok, de nagyon erős gyűlölet is a pszichológia ellen. Szívesen idéznék belőle, de az elején van egy figyelmeztetés, hogy tilos. Nem fogok kardoskodni a pszichológia mellet (tegye meg ezt az, aki tanulta és érti is), meg mondatokat kiragadni,hogy “ez mekkora badarság!”, de arra azért felhívnám a figyelmet, hogy ennek e könyvnek komoly ambíciói vannak. Az olvasó véleményét, gondolkodásmódját akarja befolyásolni. Az ilyesmi mindig zavart. Még az Érik a gyümölcs esetében is, pedig az Steinbeck, aki valami hihetetlenül gyönyörűen ír.
Az alcím is gyanús. Ha a Száll a kakukk fészkére nem pszichiátria kritika, akkor semmi. Az pedig sokkal korábban íródott.
Egyébként a vége felé már egész izgalmas volt.
Ha valaki arra kíváncsi, hogyan befolyásolják a tömegeket a pszichológia eszközeivel, inkább Adam Curtis dokumentumfilmjeit ajánlom. Ha ilyen kémes, krimis szórakoztató regényt, akkor ott van Frei Tamás meg még ki tudja hányan.


Peter
5.0/5

A ​Nagy Duncan Shelley letette a névjegyét :-)
Súlyos alapmű három kötetben. Ebben aztán van minden az ultramodern ninja klántól, a leszbikus vonalon keresztül az árnyékkormányig minden. Én elég rendesen összeesküvés hívő vagyok és teljesen elképzelhető számomra, hogy ez a sok-sok őrület az elműlt száz évben nem véletlen volt. Túlságosan szervezetten halad a társadalom lealacsonyodása. Pl. egy neves történész az előző századot a háborúk századának írja le, mert soha nem volt annyi háború 100 év alatt, mint az 1900-2000-g tartó időszakban. Véletlen? Túl sok a véletlen a világban. Pozitív dolgok, trendek miért nem alakulnak csak úgy véletlen?
Nagyon érdemes elolvasni. Érdekes, izgalmas és van sorok közötti mondanivalója.


Mufurc
5.0/5

Huh…miért ​nincs itt 10 csillag?!


Viki77
-/5

Umberto ​Eco Foucault-ingáját befejezve, lelkesen kutattam újabb összeesküvés-elméletek után. Így akadtam rá Duncan Shelley trilógiájára, de, sajnos, messzemenőkig alulmúlta az elvárásaimat. Bármennyire birkóztam egyre hangosabban elégedetlenkedő önmagammal, alulmaradtam, amikor a könyv feléhez érve, “Olyan rövid az élet, miért akarsz kamikaze módon teljesíteni?! Olvasd azt, amiben örömödet leled!” gondolat süvített át az agyamon. Győzött a józan-moly ész, és megkönnyebbülve tettem le az elhatározásomról, miszerint ha belepusztulok is, végigolvasom. Ritkán veszek a kezembe ehhez hasonló “ponyvairodalmat”… most már tudom, miért.


gesztenye
5.0/5

Érdekes, ​elgondolkodtató és letehetetlen könyv.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

24.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók