A legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni, érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.
Kapcsolódó könyvek
Anne Noël - A vegetáriánus konyha
Ez a könyv azoknak a háziasszonyoknak és családoknak szól, akik szívesen csökkentenék húsfogyasztásukat és szeretnék változatosabbá tenni étrendjüket. A tálalási ötletekben gazdag fotók és receptek könnyen elkészíthető vegetáriánus ételeket kínálnak. A növényi rostokban, vitaminban, ásványi sókban gazdag finomságok kiegyensúlyozottabbá tehetik mindennapi táplálkozásunkat.
Gordon Ramsay - Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course
'I want to teach you how to cook good food at home. By stripping away all the hard graft and complexity, anyone can produce mouth-watering recipes. Put simply, I'm going to show you how to cook yourself into a better cook.'
Gordon Ramsay
_Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course_ is about giving home cooks the desire, confidence and inspiration to hit the stoves and get cooking, with over 120 modern, simple and accessible recipes. The ultimate reference bible. it's a lifetime's worth of expertise from one of the world's finest chefs distilled into a beautiful book.
Mezei Elmira - Ünnepek paleolit módra
Advent, Mikulás, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap, húsvét, nyári és őszi jeles napok, családi évfordulók… Minden ünnep nagy kihívást jelent a paleo iránt elkötelezett házigazdáknak, hiszen a klasszikus, bevett fogások „áthangszerelt” változatait úgy kell elkészíteniük, hogy minden családtagjuk, barátjuk és vendégük elismerését kivívják. Azokét is, akik esetleg nem a paleolit étrendet követik.
MEZEI ELMIRA valódi harmóniát teremt a hagyományos gasztronómia és a paleolit konyhaművészet között. Legújabb könyvében az ünnepek szerint csoportosított fogások és menüjavaslatok között paleós és nem paleós egyaránt megtalálhatja az ínyére valót.
A kötet ahhoz nyújt segítséget, hogy finom és különleges ételekkel tudjuk megörvendeztetni szeretteinket anélkül, hogy eltérnénk a paleolit irányelvektől. A hagyományos magyaros ételek paleolit változata és a világkonyhák ínyencségei harmonikusan megférnek egymás mellett az ünnepi asztalon.
Az ünnepre való készülődés, a meghitt családi együttlét, a különleges ételek élvezete a szerző szavaival élve „egy csepp fényességet hoz a hétköznapjainkba”, és segít abban, hogy e jeles alkalmakkor ünneplőbe öltözzünk kívül-belül.
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Posta Renáta - Paleolit gyorsételek hedonistáknak
Szereted a finom ételeket, de nem kedveled a bonyolult recepteket? Nincs időd órákon át a konyhában robotolni? Szeretnél karcsúbb lenni, és fontos az egészséged? Bajban vagy a paleolit reggelikkel? Akkor ezt a könyvet neked írtam.
Megmutatom, hogy a gyorsétel lehet egészséges is! Egyszerűen elkészíthető, ízletes és rafinált fűszerezésű ételek akár öt perc alatt: paleo nutella, fokhagymás lángos, sültszalonna-krémleves, fullextrás óriáspizza, fish & chips, tojásos karfiolrizs, kókuszkrémes tekercs, piña colada desszerttál – közel száz, gyorsan elkészíthető egészséges étel segíti majd a mindennapjaidat. A receptek között találsz ropogós héjú zsemlét, változatos reggeli kencéket, szaftos pecsenyét, aranybarnára pirult halpogácsát, karakteres mediterrán mártásvariációkat és villámgyors egytálételeket. Cukor-, glutén- és tejmentes fogások – fantasztikus ízvilág, határtalan életörömmel fűszerezve! Könnyen megeshet, hogy a paleolit konyha az egész család kedvencévé válik! De ha mindez nem lenne elég, megmutatom, hogyan spórolhatsz hetente órákat és ezreseket, és segítek a legfontosabb alapanyagok listájának összeállításában is.
Fogadd szeretettel és használd örömmel a paleo fast food receptjeimet!
Ismeretlen szerző - 33 diabetikus étel
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos infomárcióval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Steven Raichlen - Nagy kerti grillkalauz
Amerika valódi grill-nagyhatalom, ahol szerzőnk a kerti sütés legelismertebb tanítómestere. Útmutatásai nyomán kipróbált és újszerű technikákkal, változatos alapanyagokból csodás fogásokat készíthetünk: húsokat, halakat, rákokat, fantasztikus zöldségételeket, sőt - gondolta volna? - grilldesszerteket. • Száz alaprecept ezernyi változatban • Kezdőknek és haladóknak • 1000 fotó, lépésről lépésre
Buday Péter - Itt a Buday!
Életigenlés, jókedv, finom ételek Buday Péter mesterszakácstól. 98 recept négy évszak szezonális alapanyagaiból. Ez a könyv háziasszonyoknak készült, hétköznapokra és ünnepnapokra egyaránt.
Fülep Zsófia - Csodás indiai konyha
Az indiai konyha kétségtelenül rendkívül egzotikusnak tűnik, de ez a könyv mégis csupa olyan étel receptjét tartalmazza, amelyek Magyarországon beszerezhető anyagokból elkészíthetők. A magyar ízléshez csak abból a szempontból igazodik a szerző, hogy igen sok húsétel leírása is szerepel. A szakácskönyveknél szokatlanul hosszú bevezető pedig a konyhán keresztül betekint az indiai hétköznapokba. A fényképeket Barhács László készítette.
Lexáné Regéczi Márta - Gombaételek
Egyetlen zöldségből sem lehet annyiféle jóízű ételt készíteni, mint a gombából: lehet leves, előétel, főétel, körítés, töltelék, saláta, tésztafélébe való és fűszer egyaránt.
E receptgyűjtemény a gombából, gombával készült ételek leírása mellett a gombagyűjtéshez, tároláshoz, tartósításhoz is segítséget nyújt.
Ismeretlen szerző - Világhírű magyar ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Décsi Ágnes - Szántó Péter - Kínai főzőiskola alapfokon - Kínai ízek hazai alapanyagokból könnyen, gyorsan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Lexáné Regéczi Márta - Gyümölcsételek
Nemcsak gyümölcsválasztékunk gazdag, hanem igen széles azoknak az ételeknek a köre is, amelyeket gyümölcsből lehet készíteni. A közismert gyümölcsleveseken és befőtteken kívül lehet belőlük előétel, mártás, köret, felfújt, torta, fagylalt, krém, saláta ital is.
Persze ehhez tudni kell azt is, milyen gyümölcsből mit érdemes csinálni. A szerző ehhez ad különlegesen finom recepteket.
Az egyes fejezetek a különböző gyümölcsök nevét viselik. A fejezeteken belül ételnemek szerint sorakoznak a receptek.
David Lebovitz - The Perfect Scoop
A gorgeous guide to the pleasures of homemade ice cream, from award-winning food blogger and pastry chef David Lebovitz. The irresistible collection of recipes features an array of flavours from sophisticated and contemporary Mojito Granita and Roquefort-Honey Ice Cream to classic treats including Rum and Raisin Ice Cream and Lemon Sorbet. A mouthwatering range of toppings and sauces from hot fudge and cookie dough to exotic candied beans will turn your ice creams into perfect scoops of delight. An inspiration to ice cream lovers everywhere, this book celebrates our love of the frozen dessert.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 krumplis étel 33 színes ételfotóval
Amikor Kolumbusz nyomdokába útra keltek az aranyra éhes spanyol és portugál konkvisztádorok Dél-Amerika, az "El Dorado" felé, természetesen nem sejthették, hogy az Andok égbe nyúló hegyei között az aranynál is értékesebb kincset lelnek: a "papá"-t, a "földi almát", amely majd embermilliókat fog megmenteni az éhhaláltól. Nyolcezer éves perui sziklareliefek árulkodnak történelem előtti létezéséről és bizonyítják, hogy az "indios" nagyon is jól tudták: istenek ajándéka a csúnyácska alma. A Spanyolországba érkezett első krumplipéldányok osztatlan sikertelenséget arattak. A gumó alaktalan volt, leprás végtagokra emlékeztetett, az íze kesernyésnek tetszett (nem mindenki tudta, hogy meg kell sütni-főzni), a kihajtott növénynél láttak már szebbet, virágai jelentéktelenek, sőt mérgezőek voltak. Követek, futárok, diplomaták, sőt kalózok szanaszét hordták ugyan Európában és az Újvilágban a krumplit, de mégis 2-300 év kellett ahhoz, hogy pápai áldással, fejedelmi parancsra és némi furfanggal valóban elindulhasson világ körüli hódító útjára. Történt ugyanis, hogy a francia Antoine-Auguste Parmentier, foglalkozására nézve vegyész, patikus és tudós, Nagy Frigyes porosz fejedelem fogságába esett a hétéves háború idején (1756-63). A háború és egyéb sorscsapások folytán akkora volt az éhínség, hogy a foglyoknak csak a legalantasabbnak tartott élelemből jutott. Ez volt a krumpli szerencséje (meg a miénk). Parmentier ezután annak szentelte az életét, hogy a krumplit "népélelemként" elterjessze. Igaz, hogy XVI. Lajos egy kicsit besegített neki, de az érdem mégis a furfangos patikusé: Párizs határában egy darabka földet beültettetett krumplival, nagy hűhóval vizesárkot ásatott köré, és napközben katonákkal őriztette, mintha ki tudja, micsoda kincs rejlene a föld mélyén. A környékbeliek pedig alig várták, hogy beesteledjen - ellopkodták és a saját földjükbe ültették a krumplit...
Ismeretlen szerző - Keverd-Kavard Villámmenük
Ezt a páratlan szakácskönyvet három részre osztottuk: a felsőben az előételek, levesek, a középsőben a főételek, az alsóban pedig a desszertek találhatók. Ha jól kevered a lapokat, e könyv segítségével több mint 500 000 ételsort állíthatsz össze.Nagyon egyszerű a könyv használata. Addig forgatod az egyik rész lapjait, amíg kedvedre való receptre bukkansz, aztán ugyanezt teszed a másik két résszel, és pillanatok alatt meg is van a teljes menü.
Ám az ételek kiválasztásánál ne feledkezz meg arról, hogy ízben, textúrában és színben illeniük kell egymáshoz. További segítséget nyújt, hogy minden főételhez ajánlunk köretet. A könyv elején nagyon finom köretek receptjei találhatók (1-14 recept), bár számos étel önmagában is komplett fogás, és saláta, kenyér vagy zsemle is elegendő hozzá.
Azok számára pedig, akiknek kevés az idejük, és a menütervezésből valóban ki akarják hagyni az összes munkás lépést, minden recepten ott szerepel a szerkesztő ajánlata - olyan, egymáshoz illő ételek, amelyekből összeállíthatunk egy háromfogásos étkezést.
Az igazán gyorsan elkészíthető recepteket, amelyek nem igényelnek főzést, sem előkészítést, vagy pedig mikrohullámú készülékben megfőzhetők, illetve grillen megsüthetők, piktogrammal látjuk el. A könyv végén található a Hasznos információk című fejezet, valamint a Mutató.
A Hasznos információkban tanácsokat és ötleteket találsz, fortélyokkal ismertet meg, valamint alaprecepteket és főzési módszereket tartalmaz.
Kalmár Erzsébet - A Paleo jó neked
A szakácskönyvet egy Norvégiában élő magyar gasztroblogger írta, akinek évek óta tartó autoimmun betegsége van, ehhez társul még több ételallergia is. Interentes kutakodás után és orvosi javaslatra áttért Paleo étrendre, ezzel elkezdődött egy izgalmas gasztro kaland. Rájött, hogy a Paleo étrend nem olyan unalmas, mint ahogy gondolta, lehet változatos és ízeletes ételeket készíteni, ami mindenki ízlését kielégíti. A könyvben lévő receptek tükrözik az ő magyaros ízlését, kiegészülve nemzetközi ízekkel és kísérletezőkedvvel. Találhatóak itt egyszerű és nagyobb jártasságot igénylő receptek, italok, főételek és desszertek egyaránt. Remélhetőleg mindenki talál kedvére való receptet.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Stahl Judit - Büntetlen örömök
Stahl Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.