Nuovo Vesuvio. Az új típusú “családi” étterem. A legjobb nápolyi konyha otthona, és Essex megye legféltettebb titka. Artie Bucco, a cucina mesterszakácsa, az önök házigazdája most egy különleges lakomára invitálja vendégeit, amihez némi segítséget kap a barátaitól. Az arancinitől a zaboglionéig, a baccalától a Sinatra módra elkészített fürjig Artie Bucco és vendégei, a Soprano-család tagjai és üzletfelei, száznál is több avellinói ételreceptet és elkészítési módot mutatnak be. De ez nem minden! Artie a kötetbe szerkesztett néhány értékes relikviát is, egyebek mellett a Soprano-család tagjairól és az óhazáról készült fotókat, valamint az első Bucco-féle étterem 1926-os étlapját.
Kapcsolódó könyvek
Frances Mayes - Edward Mayes - Napsütötte szakácskönyv
Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.
Joanne Harris - Fran Warde - A francia konyha
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
Joanne Harris - Fran Warde - A francia piac
A francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet. Hatalmas, alaktalan, egészségtől kicsattanó paradicsomok, napérlelte sárgadinnyék, házi készítésű libamáj, szárított, fűszerekbe görgetett kecskesajtok, méz, datolyaszilvák és a floc (a frissen facsart szőlőlé valamint az érett Armagnac egyedülálló ötvözete), együtt alkotják a finoman egyszerű receptgyűjteményt, amely visszaidézi a nyár érzését és ízeit. Olyan tradicionális ételek, mint például a cassoulet, a boeuf bourgignon vagy a crčme caramel, csakúgy, mint a régi kedvencek újabb változatai a chillis kacsa narancsos salátával és vadgombás tortácskákkal garantálják a francia piac sikerét.
Lele Juliska - Lele Juliska hajószakácsnő süteményes könyve 1942-ből
.... " mielőtt még bevonulnék novíciusnak ebbe a szép kolostorba, úgy szeretném látni a kék hegyeket, a városokat, a világot"- mondja Lele Juliska, a 17 éves fiatal lány. Budapesten a hajózási részvénytársaságnál kezdődött a későbbi hajószakácsnő pályafutása, a Duna folyó magyarországi szakaszán. Előbb konyhalányként dolgozott egy személyszállító hajón, majd felvételt nyert a szakácsképző iskolába, a híres-neves Gundel étterembe. Tanulmányai során 3 füzetbe gyűjtötte a főzési titkokat, recepteket. Oklevelének megszerzése után alkalmazott hajószakács lett a Dunán hajózott Ausztriától Constantáig. A háború után újból kezdődött a hajózás, 1953-ban a győri hajóállomásnál vámosok és "rákosi katonák" várták a hajót, feldúlták és Juliska receptkönyveit a Dunába dobták, de egy kisfiú megtalálta a partra sodródott süteményes füzetet és visszavitte a hajóállomásra. Így marad meg ez a süteményes füzet, ebből készült ez a kötet, a süteményeket elkészített és a recepteket lektorálta Vámos Zoltán mestercukrász.
Vrábel Krisztina - Dolce Vita Magyarországon
Autentikus olasz konyha, magyar szemmel. A szerző népszerű internetes gasztroblogjából főzésre csábító album született, amely több, mint receptek gyűjteménye: olaszországi gasztro-történetek és egy kis gasztro-történelem színesítik a változatos fogások leírásait.
A szerző összeválogatta a kedvenc, egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz receptjeit. Azon ne csodálkozzunk, ha a könyvben nem találjuk a lasagne vagy a milánói makaróni leírását, azt azonban megtudhatjuk, mit esznek Palermóban a pizza helyett, a bor mellett mi készül Toszkánában a szüreti szőlőből, mi Velence legnépszerűbb húsos fogása vagy mi a finom, ropogós házikenyér titka.
A receptek itthon is egyszerűen beszerezhető, friss alapanyagokból elkészíthetők. A változatos fogások mellett az olasz hagyományokról és a szerző főzés közben szerzett tapasztalatairól is olvashatunk. Az étvágygerjesztő ételfotók mellett olaszországi pillanatképek teremtik meg az igazi dolce vita hangulatot.
Carmen Domingo - Japán konyha
A Sirály!Kiadó gasztrokultúr sorozatának legújabb darabja a japán konyha rejtelmeibe vezeti be a különleges ízek kedvelőit. A látványos képekkel illusztrált, pontos leírásokat tartalmazó könyv segítségével saját magunk otthon is könnyedén megfőzhetjük, elkészíthetjük az egzotikus keleti ínyencségeket. Az átfogó, a receptek mögött meghúzódó szellemi hátteret is áttekintő Japán konyhából teljes képet kapunk a távoli ország kulináris műhelytitkairól.
Gianni Annoni - Giannival a konyhában
Gianni Annoni a mi sármos olaszunk, aki közel tíz évvel ezelőtt végérvényesen beleszeretett Magyarországba és a magyarokba. Vonzalma azonban nem egyoldalú, hiszen manapság szinte lépten-nyomon találkozhatunk vele olasz főzőtanfolyamán, éttermében, hallhatjuk a rádióban, láthatjuk az újságok hasábjain, a televízió képernyőjén, vagy éppen kis mopedjén, amint Budapest utcáin robog.
Ha igazi olaszra vágyunk, Gianninál jó helyen járunk. Mediterrán lezserség, családias hangulat, töretlen jókedv és derűs nyugalom jellemzik őt, ahogy azt a több ezer éves konyha- és életművészetet is, amelyet most az olvasók elé tár.
Könyve szakácskönyv és kulturális kalauz egyben: végre kiderül, mivel nyújtják meg az olaszok a munkából hazavezető utat, és hogy a milánói makaróni Olaszországban ismeretlen; megtudhatjuk, hogy Campobassa egy város, hogy a cappuccino a kapucinusok kapucnijára emlékeztető habja miatt kapta a nevét, de azt is, hogy melyik focimeccs vonzza a legtöbb nézőt Rómában. Könyvében Gianni olyan titkokat is elárul, hogy miért főzzük parafa dugóval a polipot, és hogy miért nem híznak el az olaszok.
Ebből a gyönyörű képekkel illusztrált könyvből kiderül, mennyire máshogy élnek és étkeznek Olaszországban. De ami a legfontosabb, Gianni könyvét lapozgatva minden magyar háziasszony megtudhatja, hogyan lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból is könnyedén elkészíteni az igazi olasz ételeket, hogyan varázsolhatunk egy csapásra igazi olasz hangulatot otthonunkba.
Arnold Zabert - Süssünk
Könyvünk egy sorozat második köteteként látott napvilágot. Az első kötet, a FŐZZÜNK - A főzés új iskolája 1984 őszén jelent meg, és örömünkre azonnal nagy sikert aratott. (...) A könyv gyors sikerén felbátorodva jelentettük meg a sorozat második kötetét, SÜSSÜNK - A sütés iskolája címmel, természetesen abban a reményben, hogy ezt is ugyanolyan lelkesedéssel fogadja majd az olvasóközönség, mint az első kötetet. Valamennyi desszert, torta, sütemény holmi előkelőséget hordoz magában. ezek a finomságok - mindennapi kenyerünkkel ellentétben - nem létfontosságúak, sőt voltaképpen fölöslegesek; fogyasztásoknak viszont annál nehezebben tudunk ellenállni. Tojás, vaj, cukor, liszt, csokoládé, illatos gyümölcsök - a szokásos alapanyagok a sütés során édes álmokká lényegülnek át. A friss sütemény illata betölti a házat, és máris mindenki jókedvre derül. Az esetleges rossz hangulat egy szempillantás alatt szertefoszlik, a család vidáman, nagy egyetértésben gyülekezik a süteményestál körül. Érdemes megpróbálni!
Könyvünkkel ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Azoknak, akik még kezdők a sütés terén elmagyarázzuk, megmutatjuk, leírjuk, hogy haladhatnak lépésről lépésre előre a cukrászművészetben - az egyszerűen kikeverhető sima kuglóftól a pompázatos, kényes piskótatésztából készült, finom, vajaskrémmel töltött szülinapi tortáig. Azok pedig, akik már régen túljutottak a kezdeti nehézségeken, és kedvenc receptjeiket már a kisujjukból kirázzák, most könyvünk segítségével megpróbálkozhatnak valami mással, valami újjal. Azt szeretnénk tehát, hogy a sütés mindenki számára öröm legyen.
A szerkesztőség és jómagam mindent megtettünk annak érdekében, hogy pontosan adatokkal és szemléletes fotókkal könnyítsük a munkát. Valamennyi receptünket kipróbáltuk sütő-, illetve főzőstúdiónkban: minden esetben megbizonyosodtunk arról, hogy a sütemény valóban elkészíthető. Az eredmény pedig - szerénységünk ellenére is ki kell mondanunk - csodálatosan finom.
Arnold Zabert
Loren Cordain - Paleolit válasz
Ugyan kit ne foglalkoztatna a kérdés: hogyan fogyhatunk le, töltődhetünk fel és fiatalodhatunk meg mindössze hét nap alatt? Loren Cordain, a paleolit életmód koncepciójának elismert szaktekintélye legújabb könyvében elárulja a titkot, melyet nem csupán személyes tapasztalatai, hanem három évtizedes kutatói munkássága is hitelesít. Rávilágít például arra, hogy a napjainkban leggyakrabban előforduló krónikus megbetegedések zöme egy egyszerű életmódváltással elkerülhető volna, hiszen e betegségek javarészt azért fenyegetik civilizációnkat, mert mostani életmódunk gyökeresen eltér attól az ősi, genetikailag kódolt rendszertől, amelyhez a testünk egykor alkalmazkodott. Így történhet meg, hogy egyes bennszülött populációk tagjai, akiknek semmilyen kapcsolatuk nincs a civilizált nyugati világ polgáraival, hírből sem ismerik a túlsúlyt, az agyvérzést, a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri betegségeket, a kettes típusú cukorbetegséget vagy a pattanásos bőrt. Cordain meggyőző kutatási eredményekkel támasztja alá az állításait, és részletes magyarázatokkal szolgál, miért érdemes elhagynunk az étrendünkből a tejtermékeket, a gabonaféléket, a hüvelyes zöldségeket és a burgonyát. Sőt, hétnapos étrendmintájával kapaszkodót is nyújt a kezdő, vagy ötleteket a haladó paleósoknak. Egy biztos: ha - fokozott odafigyeléssel - betartjuk az általa javasolt alacsony glikémiás indexű, omega-3 zsírsavakban gazdag, fehérjedús étrendet, elbúcsúzhatunk a felesleges kilóinktól, a rossz közérzetünktől, ugyanakkor sokat tehetünk általános egészségi állapotunk javításáért is. Ez pedig talán megér egy próbát, nem igaz?
Szigeti Szonja - Az orosz konyha
A Nagy tésztáskönyvhöz és a Nagy halaskönyvhöz hasonló kivitelű, szintén díszdobozba csomagolt szakácskönyv 2005-ben első díjat kapott a Gourmand nemzetközi szakácskönyvversenyen. A hagyományos orosz és pravoszláv konyha százharmincnégy receptjét tartalmazza, lépésenként színes fotóval bemutatva az ételek elkészítésének folyamatát.
Ismeretlen szerző - Francia konyha lépésről lépésre
Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát Éljen az új francia konyha! címmel, amelyben többek között felhívják a világ szakácsainak figyelmét arra, hogy milliónyi étel vár még feltalálóra. S ezért a franciák mindent meg is tesznek.
Ismeretlen szerző - Nagy tésztáskönyv
Ez a különleges és Olaszországban az elmúlt évek legsikeresebb szakácskönyve 450 olasz tésztaétel receptjét tartalmazza. A legtöbb alapanyag nálunk is beszerezhető, ami esetleg nem, azt ki lehet váltani itthoni hozzávalókkal, csak követnünk kell a fordító útmutatásait. A kötet segítségével a különböző tájegységek hagyományos ételeit és egészen új recepteket is élvezhetünk. Kezdők és haladók egyaránt megtalálják a több mint 600 színes fotóval illusztrált könyvben a számukra könnyen elkészíthető ételeket.
Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor - Ételkészítési ismeretek
A kiadvány a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket témakörökre bontva ismerteti. A levesek, a húsételek a köretek, stb. bemutatásán túl minden témakörben recepteket és ételkészítési fogásokat ismerhetnek meg a tanulók. Most CD melléklettel.
Paule Nathan - Larousse - Az egészséges és ínyenc konyha
Őrizze meg alakját több mint 110 olyan egészséges élelmiszerrel, melyeket zöldségek, húsok, halak, tejtermékek, gyümölcsök közül választottunk ki. Mindegyik esetében: megjelöltük az előnyöket, jó tanácsokat adtunk a megfelelő kiválasztáshoz és tároláshoz. Kényeztesse ízlelőbimbóit a 370 könnyű és ízletes fogással: jeges sóskakrém édes gyümölcsökkel, languszta póréhagymabatyuban, könnyű mogyorókrém... Minden recept tartalmaz teljes tápanyagelemzést, dietetikai tanácsokat, kiegyensúlyozott és ínyenc menüt. Táplálkozzon egészségesen! Egyértelmű és pontos magyarázatokat talál a könyvben, hogy kiegyensúlyozottá tehesse étrendjét. Megtudhat mindent a legmegfelelőbb főzési módokról, az ajánlott zsiradékokról, az ízesítésről fűszerekkel és fűszernövényekkel, a vitaminok és ásványi anyagok szerepéről. Óvja szervezetét! Étrendjét a panaszokat (cukorbetegség, magas koleszterinszint, oszteoporózis) figyelembe véve állítsa össze táblázataink segítségével!
Carla Bardi - Klasszikus olasz konyha
A legjobb válogatás a mai olasz konyha remekeiből. Könyvünkben több mint 170 pompás receptet gyűjtött össze Olaszország minden tájáról. Itt mindent megtalálhatunk a toszkán crostinitől a carbonara spagettin, a lasagnén, az ossobuco caponatán és a szicíliai cassatán át a firenzei tortáig és a tiramisuig...
Ismeretlen szerző - Olasz konyha
Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a kötetet, remek toscanai ételekkel éppúgy találkozhat, mint szicíliai finomságokkal. Megtanulhatjuk elkészíteni - többek között - a híres levest, a minestronét, számtalan tésztafélét meg a híres milánói borjúcsülköt, az osso bucót is.
Ismeretlen szerző - Orosz konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Indiai konyha lépésről lépésre
Az autentikus indiai konyha a legnemesebb kulináris tradíciókkal büszkélkedhet. E gasztronómiai kaleidoszkóp India kulturális sokszínűségét tükrözi, s a legízletesebb és legegyszerűbb vegetáriánus ételeket éppúgy magában foglalja, mint a tucatnyi hozzávalóval készülő ínyencségeket. Minden tájegységnek megvannak a saját ételkülönlegességei, amelyeket az adott népcsoport, a vallás, a történelem vagy a földrajzi környezet ihletett, és amelyeket minden étterem, minden háziasszony a saját igényei szerint alakít. Ráadásul a gyarmati időkben – a britek hatására – kialakult egy fajta,izgalmas koloniális konyhaművészet is.
Szoó Judit - Kilófaló házi csodák
Az első három Kilófaló kötet után kérdezhetjük, mi jöhet még? Sütemények, gyors édességek, eltevés, befőzés, karácsonyi asztal, van még folytatás? Még szép, főleg, ha ismerjük Szoó Judit konyhai fortélyait. Most a boltban kapható ínyencségek keltették fel a figyelmét. Hisz finomak, tehát jó lenne megenni őket, de nem lehet, mert ha a kilóktól nem is kell félni, a tartósítószer sem egészséges. Gondolt hát egyet, és a régi, megszokott ízeket, melyekhez eddig csak a vásárló körútjainkon juthattunk hozzá, addig-addig variálta, amíg a konyhába nem varázsolta. Nézzük hát az eredményt: löncshús, sajt, krémtúró, hurka-kolbász, csokik, pillecukor, töpörtyűs pogácsa, császármorzsa...
Vigyázat, a könyv olvasása éhséget okoz! Kilófaló ételek esetén viszont élvezettel ehetünk, mert sem a kalóriáktól, sem a szénhidrátoktól nem kell tartanunk!
"Három gyerekes anyaként sok-sok időt töltöttem süteménysütéssel, de férjem cukorbetegsége megtorpantott. Ekkor bukkantam a könyveidre. Örömmel írhatom, hogy nem csak a fogyni vágyók megmentője vagy! Az ételek elkészítésekor szigorúan ellenőriztem a vércukorszintet, és az eredmény magáért beszélt: 2dl kávé pici tejjel és 2 szelet kilófaló piskóta nyírfacukros krémmel, növényi tejszínnel nem emelte a vércukrot 1 óra múlva sem 5,5 fölé! Ezután is ellenőrizni fogom a vércukorszintre gyakorolt hatását a férjemen, orvos vagyok, így félhivatalos is lesz a dolog. A 2-es típusú időskori cukorbetegség legfőbb oka a fehércukor és a fehérliszt fogyasztása, amelyekről ilyenkor már nehéz lemondani, a receptjeidnek köszönhetően viszont oldódik az ételektől való félelem.
Nagyon örülök, Dr. Magvasi Zsuzsanna"
Szoó Judit - Kilófaló finomságok
Kilófaló sütemények után finomságok? Bizony! Sütemények és édességek mellett egyre több étel, leves és vacsorának való receptjét is tartalmazza a Kilófaló sorozat második kötete. Szoó Judit konyhájában továbbra is teljes gőzzel folyik a munka, mert a 28 kilós fogyásnak köszönhetően megtanulta tartani az elért súlyát úgy, hogy közben továbbra se kelljen lemondania semmi jóról. Sőt, egy-egy ünnep vagy családi összejövetel alkalmával ő is megenged magának néhány a fogyókúrával nehezen összeegyeztethető fogást, így időről időre újabb egy-két kiló leadásával kell szembenéznie. Mindezt már örömmel, félelmek és aggodalmak nélkül könnyűszerrel teszi. Eközben újabb ételeket talál és próbál ki, a süteményektől, édességektől pedig végképp nem fosztja meg magát. Sok új praktikára, a nehézségek átvészelését segítő megoldásra is rájött. Mindezt ebben a kötetben osztja meg velünk. De a nagy-nagy meglepetés a citromos pite, a kuglóf, a Charlotte-torta vagy a csicsóka legkülönfélébb felhasználási módjai mellett mégis a mostanra kikísérletezett lisztkeverék, aminek a receptjét könyvünk alapján már mindenki használhatja.