Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Youditta
4.5/5

Végig ​biztos voltam benne, hogy ki a gyilkos. Ideges is voltam, hogy miért nem látja Luke? Ennyire nem lehet béna. Aha, még jó, hogy nem az volt a gyilkos, akire a fejemet tettem volna. Ennyire még nem voltam biztos magamban pedig. Örülök, hogy a gyerekkori vágyamat nem teljesítettem, hogy nyomozó akarok lenni. :D valószínűleg hanyatlana az ügyek feldolgozottsága, ha a nyomozók körét erősíteném, ez van. :)

Egyébként a történet tetszett, szeretem amikor sokfelé kell figyelni, sok szereplő van, több gyilkosság. Hiányzott azért Poirot rutinja, de ez is egy jó A.C könyv.


Se ​Poirot, se Miss Marple, csak egy nagyon könnyed, kicsit romantikus krimi, ráadásul klasszikus módon megírva, ezért a gyilkos személye könnyen kitalálható.


Maya
4.5/5

Ez ​a könyv a bizonyíték rá, hogy lehet jó egy A.C. krimi Hercule Poirot és Miss Marple nélkül is.
Ha lehet, még több csavar volt benne, mint a többi könyvében.
Tényleg ennyire könnyű lehet gyilkolni? Senki nem lát tovább az orránál? Még jó, hogy egyesek hisznek az idős hölgyeknek.
Soha nem találtam volna ki, hogy ki volt a tettes.


Sakura
4.5/5

Nem ​egy nagyon izgalmas krimi, bár ez semmit nem von le az értékéből, hiszen az utolsó pár oldalon kárpótolt mindenért. A végéig nem sejtettem már megint, hogy ki lehet a tettes, de lassan kezdem megszokni, hogy addig csűri csavarja Agatha néni a szálakat, amíg tévútra vezet. Viszont ezáltal megmarad az izgalom és a találgatás. Battle felügyelő stílusa tetszett, annyira nyugodt ő is és a kérdései neki is nagyon helyénvalóak. Bár nem egy Poirot, nem is baj, mert a maga módján ő is tökéletesen jut el a végkifejletig.


lettielena
4.0/5

Ó! ​Hát ez közel sem az a sztori volt, ami a filmben. De sebaj, így még izgalmasabb volt olvasni, bár hiányzott belőle Miss Marple. Nálam ő a best AC nyomozó. #miért kell átformálni egy jó történetet egy filmhez??#
A szerelmi szál furcsa volt, de {{legalább happy end lett.}} Fordulatos volt és adott egy fajta más fűszert a kriminek, viszont olvastam már izgalmasabbat AC-től. Nincs szükség romantikához a könyveiben, anélkül is fantasztikusak. :D
A gyilkos megtalálása {{roppant érdekes fordulat volt, mert épp mikor arra gondoltam, lehetne nő a gyilkos, akkor kiderült, hogy a néni zakkant és nem a lord. Szegény kanári.}}


Esmeralda
4.5/5

Hölgyeim ​és Uraim: kitaláltam! Életemben először kitaláltam! Pörgős darab, de nekem hiányoztak a klasszikus figurák. Luke nem akkora falat, mint Poirot :-))


Azt ​akartam írni róla, hogy unalmas volt. Mert tulajdonképpen egész végig nincs semmi izgalom, nem történik semmi.
De a végére aztán olyan jól felpörögtek a dolgok, hogy feledtem minden unalmamat, és szemeket meresztve vártam, mikor jön már rá Luke, mekkorát tévedett! Én is viszonylag sokára jöttem rá, mekkorát tévedtem….


deardurr
5.0/5

Persze ​meg kellett néznem az elején a végét… de mint mindig, így is élveztem, mert az indítékot sose találnám ki. Ez volt eddig a majdnem legromantikusabb Agatha Christiem.


És ​igen, van remek A.C regény Poirot meg Miss Marple nélkül is. Bár Miss Marple egy alteregója megjelenik a regényben, a kedves, fecsegő és bűntények iránt érdeklődő vidéki idős hölgy, Miss Pinkerton alakjában, de rövidesen elgázolja egy autó.
A gyilkost megsejtettem – és visszalapozva a kérdéses oldalakra megállapítottam, hogy a gonosz Agatha néni teljesen megtévesztő jelzőkkel altatta el a gyanakvásunk szinte minden esetben, mikor az illető személyről volt szó. Ej, ej, nem szép dolog.
A gyilkosságok viszont meglehetősen agyafúrtak voltak. És valóban, gyilkolni könnyű. Amíg hiba nem csúszik a számításba.


anett1622
5.0/5

Az ​olvasott AC könyvek közül most sem jöttem rá ki a gyilkos, utólag visszagondolva simán elsiklottam fölötte pedig ott volt az orrom előtt. :D Eddig csak Poirot történeteket olvastam ezért érdekes volt Luke stílusa. Szimpatikus de valami hiányzott. Tetszett hogy több gyilkosság van ami látszólag nem kapcsolódik és sok szereplőt ismerünk meg ami tovább bonyolítja a dolgot. A szerelmi szál is jól illet a könyve, főleg hogy Bridget hamarabb gyanakodott a gyilkosra.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

25.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók