Kapcsolódó könyvek
Lénárt Gitta - Élő italok könyve
A smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe.
A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit.
Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk.
Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.
Christa Schmedes - Bögrés sütemények
Szívesen enne egy süteményt, de nincs kedve a fáradságos méregetéshez? Akkor a bögrés sütemények éppen Önnek valók: a csokis kuglóf, a mandarinos-mandulás süti, vagy a meggyes lepény rövid idő alatt elkészül. Minden hozzávalót egyszerűen kimérünk bögrével vagy műanyag pohárral, és máris süthetünk! Így az egyszerűen és gyorsan elkészíthető bögrés sütemények hamar a család kedvenceivé válnak.
Anne-Katrin Weber - Zöldséges ételek
Minden évszak gazdag választékot kínál - varázsoljuk az asztalra a szezon tarka színeit! Önmagában vagy tészta, hús, esetleg hal kíséretében? Inkább párolva, grillezve, olajban sütve vagy pergamenbe csomagolva? Ahogy szeretnénk! Az elkészítési lehetőségek éppolyan sokfélék, mint a kínálat. A kötetbe a legjobb recepteket válogattuk össze. Legyen a zöldség a fő fogás, és élvezzük a tavasziasan könnyű citromos-kakukkfüves spárgát vajban vagy az őszies zöldfűszeres tökszeleteket.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Volker Eggers - Torták a hűtőből sütés nélkül
Torták, amelyeket mintha csak a cukrászdában vettünk volna, de a sütőt be sem kell kapcsolni. Ezekhez a finomságokhoz csak hűtőszekrényre vagy fagyasztóra van szükség és már neki is láthatunk. A receptek alapján a gyakorlatlanok és a sütéstől rettegők is mesterműveket varázsolhatnak lágy krémekkel és ropogós alapokkal
Hargitai György - Az én alapszakácskönyvem
Amikor Horváth Ilona több mint ötven éve megírta zseniális szakácskönyvét, még nem sejthette, hogy évtizedeken át ez lesz az, melyből a sütés-főzés tudományát nemzedékek sora tanulja meg. Ám az eltelt fél évszázad alatt sok minden változott konyhán és környékén. Más lett a választék, beszerezhetők az egzotikus gyümölcsök, a tengeri herkentyűk, és sok egyéb is kapható, ami pár évtizede még elképzelhetetlen volt. Már azon sem lepődik meg senki, ha olasz lasagne, kínai édes-savanyú leves vagy éppen zamatos thai rizses csirke az ebéd. De nemcsak a szokásaink és a körülmények változtak, hanem a felfogásunk is: figyelünk, mi kerül a kosarunkba vagy a tányérunkba, tudatosabban étkezünk. Átértékelődött tehát sok minden. Az én alapszakácskönyvem célja, hogy egy pillanatig sem feledve a magyar konyha számtalan kitűnő fogását és követendő hagyományait, az új kihívásoknak is megfeleljen. Így nemcsak a klasszikus hazai ételeket gyűjti össze, hanem sok-sok külföldi, de már itthon is rendszeresen főzött "mennyei" specialitást is. Helyet kapott még benne egy terjedelmes táplálkozási lexikon valamint egy kalóriatáblázat; a recepteket pedig kiegészíti számtalan fortély és egy olyan egyedülálló - a tudatos étkezéshez nélkülözhetetlen -, kis összefoglalás, melyből megtudhatjuk az adott étel kalória-, tápanyag- és koleszterintartalmát.
Pöltl Jánosné - Házisütemények
Nagymama, dédnagymama korból megőrzött recepteket tartalmaz. Jól összegyűjtött,kipróbált recepttár válogatás. A közkedveltebb süteményeket, tésztaféléket, leves kiegészítőket sorolja fel, Rabóczky Jánosné Venesz-díjas mestercukrász ajánlásával.
"Ahhoz, hogy finomat süssünk, fontos minden részletre odafigyelni, tapasztalatot szerezni. Nem mindig elég az általános szabályok ismerete, a konyha felszereltsége, az alapanyag minősége, más körülmények is befolyásolják a sütés eredményét. Ezért nehéz például az elkészítés időtartamát pontosan meghatározni. Az egyszerű süteményeket akár egy órán belül is el tudjuk készíteni, de van sok finomság, amelynek elkészítéséhez több idő szükséges.
Ha sütni akarunk, mindenképpen legyünk a műveletre ráhangolódva, süssünk szeretettel, gondoljuk arra, hogy a szeretteinknek készítjük." (a Szerző)
Ismeretlen szerző - A legfinomabb muffinok
A muffinok világra szóló sikerének titka abban rejlik, hogy finomak és elképesztően változatosak és könnyen variálhatók, ráadásul rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár díszítés nélkül is mutatósak, de játszi könnyedséggel ünnepivé varázsolhatjuk őket. Az elfoglalt háziasszonyok vagy a kezdő "szakácsok" is bármikor percek alatt elkápráztathatják velük vendégeiket vagy gyerekeiket. Legyen szó gyümölcsös vagy alkohollal átitatott muffinokról, túróval, csokoládéval, dióval gazdagított társaikról, vagy éppen a mexikói, indiai vagy olasz ízeket idéző pikáns muffinokról, a siker biztosan nem marad el.
"1-2-3 és kész!" a sorozat címe arra utal, hogy minden ételt három lépésben, egykettőre elkészíthetnek még a kezdők is. Az egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalóknak és a munkafázisok pontos leírásának köszönhetően minden recept játszva sikerül, a ragyogó fotók garantáltan kedvet csinálnak a sütéshez, a pazar muffinok illata és látványa pedig meghozza az étvágyat.
Ismeretlen szerző - A sütés bibliája
Több mint 150 ellenállhatatlan sütnivaló. Az ínycsiklandó kenyerek, mennyei torták, fenséges piték, fantasztikus desszertek, ellenállhatatlan aprósütemények minden bizonnyal életre keltik majd a bennünk szunnyadó mesterszakácsot, legyünk akár kezdők, vagy már jártasak a sütés fortélyaiban. Az egyszerű, könnyen követhető, szenzációs recepteket és a sütéssel kapcsolatos hasznos információkat, tippeket és technikákat csábító fotókkal, közérthetően bemutató kötet valószínűleg előkelő helyet foglal majd el konyhánk kincsestárában.
Kerrie Ray - Tracy Rutheford - Jo Anne Calabria - Ötletek gyerekzsúrra
A vendéglátás sok örömet, de néha fejfájást is okoz. Különösen, ha a gyerek baráti köréről van szó, s jó étvágyú, a különleges, tetszetős meglepetéseket is kedvelő gyereksereg kedvében akarunk járni. Ez a kötet nemcsak a zsúrt rendező szülő számára szolgál ötletekkel, de a könnyen követhető receptek alapján - kis segítséggel - a vendégeiket váró gyerekek is elkészíthetik a finom falatokat és a frissítőket.
Jó szórakozást!
F. Nagy Angéla
sorozatszerkesztő
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Főzés lépésről lépésre
E könyv Dr. Oetker legújabb alapszakácskönyve. Főzőiskola, de nem csak kezdőknek. A könyv tartalma könnyen áttekinthető, így hamar megtalálhatjuk, amit keresünk. Minden recept lépésről lépésre követhető, így biztos a siker. Ha kérdésünk merülne fel, a "Praktikus tanácsok" című fejezetben mindenre választ találhatunk. A recepteket több fotó is kíséri. Ezek nemcsak szemet gyönyörködtetően szépek, hanem segítenek megérteni a különböző munkafolyamatokat is.
A receptek sokoldalúak: a klasszikusoktól a modernekig, a rafinálttól az egzotikusig terjednek. Így változatosságot vihetünk a mindennapi étrendünkbe. A receptek közül bizonyára sokan felfedezik majd gyerekkori kedvencüket, de lesznek olyanok is, amelyek újfajta illatokkal árasztják el a konyhát. Kísérletező kedvűeknek is adunk tanácsokat, az alapreceptek változatainak csak a fantázia szab határt. Így lehet, hogy nemsokára a főzés is szenvedélyévé válik!
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Kristiane Müller-Urban - Kenyérsütés otthon
Van-e fenségesebb egy reggelinél vagy vacsoránál, ahol a kenyér a főszereplő? Mégpedig nem a szokványos, boltokban vásárolt tucatáru, hanem az igazi, magos, eredeti ízét visszanyert házikenyér. Amit otthon megsütni - bár olykor kissé időigényes - nem is olyan nagy ördöngősség. Süthetünk kenyeret kerámiaedényben, római tálban, az előkészületi időt alaposan megrövidítő kenyérsütőgépben - de akár egy virágcserépben is.
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Carla Bardi - Rachel Lane - Torták
Ha nem tudjuk, mit tálaljunk a reggeli kávé mellé, mit süssünk a gyerek születésnapjára, egy baráti összejövetelre, netán egy elegáns fogadásra, nem kell mást tennünk, mint fellapozni e látványosan, lépésről lépésre illusztrált könyvet, és már indulhat is a munka!
Frank Júlia - A legfinomabb sajt- és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Stahl Judit - Büntetlen örömök
Stahl Judit új szakácskönyve örömteli bizonyíték, hogy a jó ízek nem feltétlenül jelentenek egyúttal plusz kilókat is. Ebbe a kötetbe Judit azokat a kedvenc, alacsony kalóriatartalmú ételeit gyűjtötte össze, amelyeket lelkiismeretfurdalás nélkül megehetünk. A 300 kalóriás reggeli turmixitalok, az 500 kalóriás előre elkészíthető és munkahelyre dobozban magunkkal vihető ebédek, a 650 kalóriás gyors vacsorák, valamint a 250 kalóriás csábító édességek mind-mind igazi ínyencségek. Vagy ahogy Judit fogalmaz: "büntetlen örömök". Tehát szó sincs újabb csodafogyókúráról - ez a könyv azoknak készült, akik szeretnek enni, de örülnek, ha ez nem látszik meg rajtuk. Persze az is bátran fakanalat ragadhat, aki komolyan diétázik. Garantáljuk, hogy rég evett ilyen finomakat lelkiismeretfurdalás nélkül.
Nicole Seeman - Raphaele Vidaling - Nosztalgikus receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Több mint 50 recept felnőtteknek gyerekkort idéző hozzávalókból.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Stahl Judit - Gyors muffinok
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.