Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Szücsi
4.5/5

Bár ​az olvasási időmön ez nem látszik, de nagyon élveztem a könyvet. Készülni kelett a sulikezdéshez, plusz kiélveztema nyár utolsó csodás heteit ezért nem sokat olvastam. Aztán azon kaptam magam hogy mar megint azokban a sz@r iskolai padokban ücsörgök és egyből 1 millio tz és házi várt rám. Szóval nem igen volt időm olvasni,de lassacskán végre befejeztem :)
És olyan jóóó volt.Továbra is nagyon szeretem ezt a könyvet. Gondolom nem kell elárulnom hogy ki miatt. Nah jó megsugom természetesen az én szerelmem Will miatt :D Nem lehet szavakkal kifejezni hogy mennyire imádom {{És szegény drágámnak összetört a szive. Értem é högy Tessa miért tette azt amit tett de akkor is. Will szivével az enyém is összetört.}}
a szerelmi 3szöget még mindig ruhellem. Ez a 2 fiu közti csapongast mar nagyon intam szoval emiatt van az a fel csillag levonas. {{Nekem willl az igazi, Jemet nagyon utálom ez van emberek xd}}
Már csak egy könyv van hátra és annak ellenére hogy tudom mi a vége izgulok hogy mi fog történi.Ugy szeretlek ezért Clare :)


Rémálom
4.0/5

Nem ​lehetne, hogy két különálló könyvként értékeljem? Mert ez minden, csak nem egy egybefüggő regény, és nem is tudom, miért kapott ez ennyi pozitív kritikát. Kezdjük az elején azzal, hogy utálom a steampunkot, lehet, velem van a baj, viszont imádom az Árnyvadászok világát, Clare stílusát, de… de… de…

AZ ELSŐ 250 OLDAL:
Nevetséges. Erre nincs jobb szó. Az első részben azon töprengett az olvasó, mi baja van Willnek, mert hát hiába bunkó, mi tudjuk ám, hogy Jace ük-ük-ükapja, és ha Jace bunkó volt, de igazán szerelmes Clarybe, akkor Will is nyilván ilyen. Hát igen. De hogy mi az, amivel ezt indokolja Clare? Bevallom, én gondoltam valamire az első részben, de reméltem, hogy nem az lesz, mert a világ leggagyibb dolga. De. Az lett. Ezzel Will egész karaktere el van rontva.

A második történetszál a főgonosz, a Magister/Mester nyomozás lenne. Hát róla semmit nem tudunk meg, csak 1 dolgot, 1 mondatban, annyi volt viszonylag érdekes.

A karakterek megváltoztak, se Tessa, se Jem, se Will nem viselkedik sehogy, üresek, vannak, az írói erőltetés miatt mozognak. Komolyan, így keresnek a szereplők gyilkost, hogy keresik, keresik, nem találják, aztán véletlen szembejön velük az utcán??? És ez még csak egy példa volt a sok közül.

Helyzetkomikumokon kívül, amit Henry adott, nem volt benne poén.

A romantika része hihetetlen, és esküszöm, csak Will és Jem között volt bármiféle vonzódás, hiszen ők lelkitársak, és jobban szeretik egymást bárki másnál.

A MÁSODIK 250 OLDAL:

1) Erőltetett vérfertőzéses poén. – Én értékeltem.
2) Szociopata karakter. – Szerettem.
3) Kiderült, hogy ki volt börtönben a Bukott angyalok városában. – Szép.
4) Megtudjuk, hogy miről beszélt Tessa Magnusszal az Üvegváros végén. – EZ AZ EGY, AMI ÉRDEKELT!
5) Homoszexuális poénok és párok. – Bónuszpont.
6) Végre valakinek rosszul jött ki a romantikában.

MÁS MEGJEGYZÉS AZ EGÉSZ KÖNYVRŐL EGYBEN:
Elvileg ez egy karakterközpontú történet lenne, de annyira hasonlít Tessa Hermionéra, Will Harryre, Draco meg Jemre, hogy nem volt élvezhető a könyv első felében nekem az egész. Vannak szép gondolatok, persze, hiszen Clare-től megszoktuk, de mikor egy könyvben kétszer van az alábbi párbeszéd bejátszva, az nekem sok:

- Tudom, hogy nem szeretsz.
- Tudom, hogy nem szeretsz.
- VÁRJ! TE SZERETSZ ENGEM?!
- PERSZE! HÁT MÁR ELSŐ PILLANATTÓL KEZDVE!

Néhol folyt a nyál a könyvből, és az epikus sírós vég, minden csak nem epikus és nem sírós. Mindazonáltal a nagy logikai bakik, klisék, írói erőltetések ellenére is elszórakoztatott, mikor már kiböktem a szemem idegességemben. Olyan szeretlek is, meg nem is könyv.


AliceL
5.0/5

Jaj ​a szívem. A végén össze kellett szednem a darabjait. Hiába tudom mi a vége, akkor is szíven ütött. Megint. Egyre több rejtély oldódott meg ebben a részben, és jó volt látni a karakterek fejlődését. Akárhányszor fogom még újraolvasni, biztos vagyok benne, hogy az élmény nem fog változni. Egyre jobban figyelem a részleteket, és emiatt olyanokat is észrevettem amiket eddig nem. Plusz a könyvben lévő párokra is nagyobb figyelmet fordítottam, nem csak a fő szálra, mivel azok is szépen lettek felépítve.


Chili87
5.0/5

Elérkeztem ​a Pokoli Szerkezetek 2. részéhez is. Csakúgy, mint az első részét, így ezt is angolul olvastam. Azt kell mondjam, hogy én még mindig imádom! <3 És mivel már jómagam is Londonban élek, így sokkal jobban magam elé tudom képzelni a történéseket. Főleg, amikor Jem londoni körútra vitte Tessát _ Én meg csak bólogattam magamban, hogy igen, itt már én is jártam, vagy nem, itt még nem :D

Charlotte és Henry elég nehéz helyzetbe kerül, amikor a Klávé két hetet ad arra, hogy megtalálják Mortmaint, mert ha nem járnak sikerrel, akkor a londoni intézetet elveszik tőlük, és akkor Benedict Lightwood veszi át az irányítást. Ráadásul elég határozottan a tudtára adják, hogy mivel Charlotte nő, így nem képes az intézet vezetésére… ."
Ráadásul el kell viselniük azt is, hogy a Lightwood fivérek, Gabriel és Gideon adjanak önvédelmi órákat Tessának és Sophie-nak.

Közben vészesen fogy a Yin fen a városból, és persze, hogy ebben is Mortmain keze van benne. Will meg retteg attól, hogy esetleg Jemnek elfogy a még hátralevő készlete.
A helyzeten az sem segít, {{ mikor Jem készlete leesik a földre… }}
Tessának feltűnik, hogy esténként Jessamine kijár az intézetből, ráadásul férfi ruhában.
Hamarosan kiderül, hogy titokban Nate-tel randizgat. Erre Sophie jött rá, mert megtalálta a meghívót, amelyen a fiú írt a lánylak üzenetet.
Jaj, hogy én mennyire imádom Sophie-t! - Azért az nem semmi, ahogy kiütötte Jessamine-t! :D
Hogy a látszatot fenntartsák, Tessa felveszi Jessamine alakját, és Will-el karöltve elmegy a bálba. Összerándul a gyomra, mikor meglátja testvérét, Nate-t, de muszáj játszania a szerepét. Közben Will beleolvadt a tömegbe, de megígérte, hogy ott lesz Tessa közelében.
Néhány információmorzsát sikerül megtudniuk, de még mindig nem jutottak közelebb Mortmainhez.
Vicces jelenet volt {{ mikor Tessa beleivott a Nate által hozott italba, és teljesen elvarázsolódott tőle, aminek a hatása az volt, hogy szenvedélyes csókolózásba kezdtek Will-lel - :-D }} amelyet Magnus vetett véget. Közben Will kergeti Marbast, a kék démont, aki miatt már 5 éve teljes letargiában él. {{ mikor Will kisgyerek volt. kinyitott egy pixist, és kiszabadította ezzel Marbast, a démont, akit a nővére ugyan megpróbált hatástalanítani, de nem járt sikerrel, és a kékség megfenyegette Willt, hogy mindenki, akit szeret, meg fog halni. Aznap éjjel meghalt a nővére, így joggal hihette el a démon szavait }}
Szegény Tessa szíve kettéhasad, és akkor az enyém is. :( {{ Jem megkéri a kezét, és igent mond neki, és nem sokkal később Will is beállít hozzá, hogy minden rendben, az átok nem is volt valódi, így végre Tessával lehet, ám ekkor szembesül vele a fiú, hogy nem lehet olyan önző, hogy elvegye Parabataia társa egyetlen esélyét a boldogságra :-( }}


többségében ​jobban tetszett, mint az első rész, sokkal izgalmasabb volt már az elejétől fogva. a mechanikus lényeket kicsit hiányoltam, ezt viszont kárpótolta a nyomozós szál, jó volt együtt gondolkodni a szereplőkkel és összerakni a kirakós darabjait. a mellékszereplők most is jobban érdekeltek, Gideont például hamar megszerettem. Henry továbbra is egy tündér, őszintén, én inkább róla és Charlotte-ról akarnék egy könyvet. Jessamine nagy meglepetés volt. [spoiler]nem tudok haragudni rá, ahogyan Nathanielnek is meg lehet bocsájtani – szerintem. Gabrielre kíváncsi leszek, remélem, a bátyja hatni tud rá; aki egyébként nagyon édes Sophie-val, úgy szurkolok nekik![/spoiler]
a szerelmi háromszög, mint koncepció, nekem még mindig egy nagy nem, és azt hiszem, nem ez lesz a kivétel. őszintén, bármelyik párossal ki lennék békülve, de ez a mindhárman húzzuk egymás agyát nem tetszik. főleg annak fényében, amit megtudtunk Willről. [spoiler]meg voltam róla győződve, hogy saját magát próbálja védeni, de hogy a szeretteit… jaj. sajnálom, Will, hogy csúnyákat gondoltam/mondtam rólad. :(( mondjuk visszakaptam, mert ő meg most összetörte a szívemet. már érthető, hogy miért viselkedett úgy, ahogy, és ettől csak még fájdalmasabb lesz az egész történet.[/spoiler]
és ilyen függővéget! kicsit tartok a folytatástól, egyrészt a hossza miatt – én már ezt a könyvet is túl hosszúnak éreztem néhány helyen -, másrészt félek, hogy nem leszek kibékülve a befejezéssel. egy biztos: nagyon érdekes lesz ezután újraolvasni a Végzet Ereklyéit.


((Világfölépítés. ​Szereplők. Hangulat. Stílus. Helyszín.))
Karakterviszonyok.
((Nem bírtam tovább, folytatni kellett! :D))
Az első résznél is kihangsúlyozott ((legfelül)) pozitívumok mellé, ennél a résznél bejött a szereplők, főleg a három főszereplő furcsa kapcsolata. Jaj, az a sok dráma! Különös, mert ez általában zavarni szokott, {{a sok huza-vona a szerelmi háromszögeknél}}, de itt Clare, valahogy megoldotta, hogy ne legyen olyan bosszantó. Helyesbítek, nem állítom, hogy nem téptem a hajamat néha, hogy a főszereplők összes döntésénél szépen bólogattam, de azt állítom, hogy jól föl lett építve a konfliktus, a barátságok és szerelmek viszonya.
A szerelmi szál mellett is pörög a cselekmény, kapunk bőven múltbéli titkokat és “jelenbéli” rejtélyeket.


Rég ​olvastam a sorozat e részét, és egyes részeknél olyan volt, mintha először olvasnám. De sajnos ez az én hibám. Túlságosan szelektív memóriával lettem megáldva. :D

Remek érzés volt újraolvasni és feleleveníteni mindazt a nagyon jó részt ami ebben a könyvben megvan. Cassandra Clare ebben sorozatban is fantasztikusan alkot, és eredeti nyelven még élvezetesebb olvasni Tessa, Will, Jem és a többiek történetét. Az első részhez képest több szálon futott a történet, több titok derült ki és több titok került elő. Ezek tesznek számomra egy könyvet érdekessé. A Csontvárossal kezdődően megszerettem az Árnyvadászvilágot, és ez a szeretet nem hagyott alább a Pokoli szerkezetek sorozatnál sem. Ami nagyon tetszik és értékelek mindkét sorozatban az az egymás mellett kitartás, a barátság és a csapatmunka. Ezek olyan értékek amelyeket mindenkinek figyelembe kell, hogy vegyen.

Nagyon szerettem olvasni másodjára is, ugyanolyan izgalmas volt. 5 csillagot adok neki, mert megérdemli, és ajánlom mindenkinek az eredeti nyelven való elolvasást! :)


Arianrhod
3.0/5

A ​kezdethez képesti lelkesedésemből sokat elvesztettem, annyi értelmetlen történés volt a regényben, ha illetve amikor volt egyáltalán történés. És a csöpögős, üres, végtelenül álszentimentális szerelmi párbeszédek! Jujjj!


-


Riam
4.5/5

S ​lőn világosság. Pillanatok alatt felfaltam a könyv fennmaradó részét (végre volt időm). Tetszik a steampunk stílushoz annyira közeli világ, és végre valahára kibontakozott a szerelmi szál.
A fél csillagot azért vontam le, mert az ízlésemnek kissé sok volt a lamentálás a különböző érzelmek felett, kissé pörgősebben is mehetett volna.
Most már igazán kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a befejezés.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

15.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók