Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Először ​is! Hülye suli! :P Miatta nem haladtam úgy ahogy terveztem és pár félévi is becsúszott olvasás idejére… Azon felül pedig naaagyon jó könyv. :)
Ezt a részt egy kicsit gyengébnek éreztem, vagyis az eleje hihetetlenül jól kezdődött! Az egész rejtély és azok a vicces jelenetek! Aztán lassan, lassan az egész kezdett egy másk írányt felvenni. Nem is tudom, hogy magyarázzam el. De gondolom sokan észrevették, hogy a második részbe a legtöbb esetben a főhős és maga a szereplők is felvesznek egy új jellemet amivel nincs mit kezdeniük és csak egyhelyben tötyögnek. Itt is ez volt kb. az egész egy csavaros történetettel, rengeteg szállal megspékelve.
Maga a könyv a háromnegyedétől kezdve… minden egyes sorát faltam! És igen, igen! - A végére azt mondhatni, hogy minden okésabb lesz. Ismét levegőben hagyott cselekmény a vége, mégis mosolygok, mert helyrehozta az Írónő a kis kitérést. :)
Új szereplők, új helyek, új arc a régieknek… És minden egy könyvben… Világokat áthidaló történet, mely nem csak kapú a világba, hanem egyenesen egy fekete lyuk is! kinyitva a könyvet beszippant … nincs menekvés! Totál belemerültél ebbe a kegyetlen, mégis csodálatos világba! -
Az Írónő ismét nagyot alkotott! :D


Luki
5.0/5

Már ​az első kötetről is azt írtam, hogy beleszerettem, most meg már nem is találok szavakat, hogy kifejezzem, mennyire nagyon megfogott ez a sorozat.
Ez a rész szerintem sokkal jobb, de nagyon más is, mint az előző. Nem a szerelmi szál van a történet fókuszában, hanem a háború, és ez alapvetően megváltoztatja az egész könyv hangulatát – ami igencsak sötét. Az első kötetre jellemző egyfajta könnyedséget, szarkasztikus humort, és (időnként már picit csöpögésbe átcsapó) romantikát váró olvasó akkora pofont kap, hogy a fal adja a másikat. Karou hétköznapi, “normális emberi” élete végleg véget ér, kénytelen szembenézni a háború keserű, kegyetlen, erőszakos valóságával, és az azzal járó fájdalommal, gyásszal, kétségbeeséssel, bánattal – és ezek az érzelmek intenzíven uralják a könyv nagy részét. Az icipici humor és könnyedség, amit Zuzana és Mik (akiket egyébként imádok) hoznak a történetbe, csak még kontrasztosabbá teszi azt – ez az az élet, amit Karou mindörökre elveszített, és már soha nem kaphat vissza.
A legtöbb történetben talán nem meglepő, hogy mielőtt a dolgok jobbra fordulhatnának, először minden sokkal rosszabb lesz. De itt az írónő ezt mesterfokozatra emeli… amikor azt hinné az ember, hogy ennél már tényleg nem lehet rosszabb, akkor kiderül, hogy de igen, mégis, és az ember végig tűkön ül, hogy te jó ég, mi lesz most.
Karou és Akiva is hatalmas fejlődésen megy keresztül, külön-külön, önálló személyiségként, nem egy szerelmespár tagjaiként, és ez szerintem remekül van megírva. Több szereplő is nézőpontot kap, amit én nagyon élveztem. Az írónő velem már az előző kötetben is nagyon megszerettette a karaktereit, itt szintúgy (kivétel azokat, akiket mesterien megutáltat… amikor azt hinné az ember, hogy nem utálhatja Thiago-t ennél jobban, akkor rájön, hogy de bizony)… szóval a szívünkhöz nőnek a szereplők, de utána az írónő egyáltalán nem kíméli őket a szenvedéstől, sőt. Nem csak kicsit facsarja az ember szívét, hanem habozás nélkül kitépi a helyéről, darabokra szaggatja, és acélbetétes bakanccsal a porba tapossa. Nem, nem túlzok.
A világépítés még csodálatosabb, ha lehet, mint az előző kötetben, egészen lenyűgöző ahogy az írónő elénk tárja a háború pusztította, megtépázott Eretz-t. Nagyon tetszett az angyalok fővárosának leírása.
És bár valóban sötét a könyv hangulata, de korántsem torkollik teljes reménytelenségbe. Egyrészt az egész könyv egyik meghatározó motívuma a remény, hiszen ezt jelenti Karou neve, és Brimstone ezt céllal adta neki. Másrészt időről időre felcsillan egy-egy aprócska reménysugár, amit az írónő mesterien húz el az orrunk előtt (meg a szereplőké előtt), mint a mézesmadzagot, és valahogy az egész könyv alatt nem tud mást tenni az ember, mint végig aggódik, izgul, és remél. És néha bejön. Aztán időnként hatalmasat esik pofára, mert van néhány durva, övön aluli húzása az írónőnek. De pont ezzel együtt szerintem hihetetlenül jó a könyv, én mindenesetre imádtam, és alig bírtam letenni (kivéve egy ponton, amikor megálltam, hogy valami agyatlanul szórakoztató limonádét olvassak, mert nem bírtam a feszültséget, de ez az én nyomiságom:-)).

Következő rész 2014 áprilisában várható (az írónő blogja és a goodreads szerint is) … denekemmostazonnalkell!!! elvonul a sarokba sírni


Mandula8
5.0/5

Az ​előző részhez képest nagyon más hangulata volt ennek a kötetnek. Ott az ódon, arannyal felcicomázott Prága egy olyan atmoszférát hozott el nekem, amit talán egyik hasonló műfajú könyv sem. És persze, az első részek mindig izgalmasak: minden új, így lehetetlen volt nem izgulni, falni a sorokat.
A másodiknak mindig nehezebb dolga van. Sokan nem is tudnak megbírkozni ezzel a feladattal, általában csak növelik a tétet, mindenből többet, a bevált recept szerint. Nem úgy itt. A szerelem és a rejtélyek helyett ebben a kötetben a háborúé és a reményé volt a főszerep. Pedig a szereplőknek nem sok okuk van a reménykedésre… Egyik szörnyű dolog követi a másikat, és én nekem sem maradt hátra semmi más, mint reménykedni. Az új karakterek nagyon jót tettek a történetnek, de a régiekben sem kellett csalódnom.
Sötét hangulat uralkodik tehát, de azért van egy-két fénynyaláb, ami átszeli a történetet. Kíváncsi vagyok, hogy alakul a következő részben a szereplők sorsa…


Sonja
5.0/5

Imádtam. ​Minden sorát. Érzelmi hullámvasút volt. Elszomorító, keserítő, nevettető, reményt adó. Hihetetlen mese.


AranyCsillag
3.5/5

Az ​első rész a kedvencem, határozottan 5 csillag, de ez sajnos nem a jó irányba változott :(


maneki_neko
4.5/5

A ​három rész közül nekem ez tetszett a legjobban. Fokozza az első rész feszültségét. Fordulatos; néhol kegyetlen, néhol szívmelengető. Átértékelődik bennünk, hogy ki a rossz, és ki a jó.


Egyszerűen ​fantasztikus! :) Az első részt is imádtam, ez pedig méltó folytatása volt annak. Nagyon várom a folytatást! (Csak Hazaelért fáj nagyon a szívem, bár sejtettem, hogy Akiva oldala sem úszhatja meg a veszteségeket :( )


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók