Ajax-loader

Szinte ​minden ember szeret ismeretlen tájakon barangolni, idegen városokkal barátkozni. Még ennél is izgalmasabb azonban olyan városokat, tájakat megismerni, amelyek évezredeken át a feledés homályába vesztek, s csak az utóbbi évtizedek ásatásai, feltárásai révén váltak ismertté. Kötetünk ilyen feledett városok és népek életét eleveníti fel. Megismertet rövid történetükkel; a részeket nyomon követve bepillanthatunk a felfedezés rejtelmeibe; végül pedig a feltárt csodás építmények és megtalált kincsek ismertetése révén megismerjük az ókori népek életviszonyait.
Kötetünkben többek között olvashatók Mari ékírásos levéltárának “titkai”; megtudjuk kik voltak a hurriták; elképzelhetjük a hegyek, tavak és csatornák országát, Urartut; gondolatban végigjárhatjuk a maribi tömjén-utat; tovább végigkísérhetjük Karthago harcait és pusztulását; ámulhatunk a görögök nemzeti szentélyének, Olympiának és Pergamonnak gazdagságán és pompáján. Rejtélyes és ismeretlen népekkel, az etruszkokkal és a khmerekkel is megismerkedhetünk, sőt a máig is megfejtetlen Húsvét-szigeti óriás szobrokról is lebilincselően érdekes leírást olvashatunk.

A burkolón: torony oldala Angkor Thomban, Lokesvara isten megtestesítőjenként ábrázolt uralkodó monumentális portréjával.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

5.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók