Ajax-loader

A ​telihold megnövekedett rezgésszámát az ének- és gitárhang számára átváltani: az a 25 éve együttműködő szerzőpáros, Cseh Tamás énekes – zeneszerző és Bereményi Géza dalszövegíró – rendező újabb színházi estjének szándéka.
A húszegynéhány dal változatos. A mai életnek nekivágó fiatalember vallomásától, a következő választások vad esélyeit latolgató aktuális állampolgár képzelgésein és a jelenlegi Pénzügyi Terror hagymázas győzelmein, továbbá a Parkett Ördögének nevezett, később (ma) pedig koros, MÁV kórházi reumatológus főorvossá vált férfi alakján keresztül egészen a szerelmes dalokig, kék páviánokig, zöld rinocéroszig ívelnek a témák. De sokszínű a stílus is. Irónia és költészet, bizarrság és líra, epika és szabadszájúság váltják egymást.
Egyvalami azonban következetes ebben az egyvelegben. Méghozzá az a delejes állapot, melyet a telihold sugárzása vált ki és borít el. Ezt az állapotot kívánja kiváltani, képviselni és felmutatni húszegynéhány dal, hamár ezen a hullámhosszon létezik és született mindegyikük.
Ahogy az egyik dal közülük mondja: “A jelen műsornak / nagy, átfogó képe / a Holdnak a fénye. / Mivel most világunk / nagy holdfényben fürdik, / s mivel velünk történik, / azt máshonnan küldik.”

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók