Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Ez ​a sorozat egymástól teljesen elkülönülő részekből áll, és csupán Carcassone városa és Audric Baillard személye köti össze.
Az írónő most is belecsempészett egy csipetnyi misztikumot a tarott kártya lapjaival és az ördög jelenlétével.
Ismét két szálon fut a cselekmény, a múltban az 1890-es években, és a jelenben a 2000-es évek elején. Engem mindkét cselekményszál lekötött, a múltbeli Leonie és a jelenben élő Meredith sorsa is. Leonie és bátyja a Cade-i birtokra utaznak egy fenyegetés elöl, a nagynénihez. Meredith pedig amellett, hogy adatokat gyűjt Debussyről szóló könyvéhez, a családja múltját is kutatja. És ahogy az előző részben is, itt is szépen összeérnek a szálak.
Jól megírt, izgalmas történet, egy percig sem unatkoztam.


_Katie_
4.0/5

Két ​idővonal és egy család története, ami tele van misztikummal, cselszövéssel és fájdalommal. Na és persze ne feledkezzünk meg a Vernier féle tarot kártyáról sem, aminek mindenhez köze van.
Léonie és Meredith a két főszereplő a saját idősíkjukban és aztán a történet előrehaladtával a szálak szépen összeérnek, a két történet eggyé válik.
Egy paraszt hajszálnyival gyengébbnek érzem az első résznél, ráadásul elég sokszor unatkoztam a hosszas és alapos leírásoknál, amik a legtöbbször nem érdekeltek. Nem egy “egydélutános” könyv, viszont a történet kárpótol a hosszúságért. :)


koppy
4.5/5

Érdekes, ​izgalmas olvasmány volt, azonban úgy érzem, nem sikerült megütnie az előző színvonalát. Lehet, csak a zenés rész nem jött be annyira, nem tudom. Többször volt benne lassabb rész, amikor én is kicsit elkalandoztam. Viszont a tarot kártyák és ez a misztikus dolog nagyon tetszett. Remélem, a következő rész visszaadja a sorozat iránti lelkesedésem.


padamak
4.5/5

Jól ​megírt könyv, végig fenntartja az érdeklődést. A páratlan számú RÉSZek 1891-ben, a párosak 2007-ben játszódnak. A történelem ismétli önmagát?
Misztikum és egy kis fekete mágia, a kártyák megelevenednek, a sorsok előre megírattak… Nem az én világom, de legalább nyertem egy kis betekintést. A szereplők tekintetében ez most szerintem nem volt annyira kidolgozott, mint az első rész, de érdekes volt találkozni néhány ott főszereplő, itt csupán felbukkanóval.
Kíváncsi vagyok, hogyan zárul a “trilógia”. #(Meg hát a kihívás miatt is elolvasom ám!)#


Démonika
3.5/5

Egyszerűen ​nem tudok mihez kezdeni ezzel a résszel…

Mivel történet maga valahogy közelebb állt hozzám mint a Kriptáé, misztikus tarot kártyák, titkokat rejtő Kúria… Kit ne hozna lázba egy ilyen sztori?

A bajok ott kezdődtek, hogy akármennyire is voltak jól kidolgozottak és szerethetőek #vagy gyűlölni valóak# a főhősök egyszerűen nem voltak 3D-sek. Főként a “jelen” emberei. Nem léptek ki a lapok közül és maga a történet sem elevenedett meg úgy ahogy az más könyveknél lenni szokott. Sokszor annyira nem jött át egy-egy dolog vagy érzelem, hogy nem láttam lelki szemeim előtt semmit, csakis a könyvben lévő sorokat.

Ezt eltekintve minden tiszteletem Kate Mossenak, még ha nem is teljesen korhűen vagy az eredeti dologhoz ragaszkodva írt meg, ergo élt az írói szabadsággal és kreativitással. Akkor is hatalmas meló annyi mindennek utána járni, amiből végül a történetei egy teljes egésszé állnak össze. #persze néha átesik a ló másik oldalára és túl sok infót zúdít rá az olvasóra#

Összességében nem volt olyan rossz, sőt voltak benne elég ütős csavarok is de nem volt valami maradandó a 85%-ára már most nem emlékszem pedig nem olvastam olyan nagyon régen.


Manawydan
3.5/5

Jól ​megírt regény. Élvezetesek voltak a helyszínábrázolások, itt-ott sikerült misztikus hangulatot is árasztania. Jó volt a témafelvetés és a helyszínválasztás.
Összességében viszont szerintem túl sok volt a 600 oldal, egy picit a történet rovására ment. Kevésnek éreztem a misztikumot, a sejtelmességet, mondjuk úgy a kripta-hangulat sem jött át túlzottan, a kulcsfigurának beállított Baillard úr története is kidolgozatlan maradt. Hiányérzetem maradt, inkább volt egy nyomozós krimi, mint földöntúli rejtélymegoldás. A történelmi vonal nem volt hangsúlyos, a Debussy életrajz sem kapott különösebb szerepet a regényben.
Azért reggelente jókat súlyzóztam a könyvvel munkába menet. Egyszer olvasós kategória.


Nagyon ​régóta kerestem már ezt a könyvet, és egyszer -jóval korábban Miskolcon a főutcán az Antikváriumban megpillantottam, de a sors fintora, hogy nem így sikerült hozzájutnom, hanem kivártam, amint kikölcsönözhettem a könyvtárból, és visszafelé tekintve csak mosolyogtam a dolgon. :) Kate Mosse csak és kifejezetten hosszú lélegzetű könyvek megírására “szakosodott”, úgyhogy csak imígyen fogjon bele mindenki a könyvolvasásba saját felelősségére.:) Több időbeli szálon fut a cselekmény 1871, és környéke, ill. 2007. de egyik sem üti, rontja a másikat. Szóval nem zavaró az idősíkok váltogatása, de azt, hogy mivégre teszi ezt Kate Mosse csak a vaskos kötet legvégén tudjuk meg. Mi köze a tarot kártyajósláshoz, és a Debussy életében fellépő nyomozásoknak, amit Meredith azért végez, hogy közelebb jusson a családját övező titkoknak, rejtélyeknek, körülményeknek. A könyv mégiscsak utat talált hozzám! :) Nem igazán tudok és nem is akarok ez ügyben dönteni, melyik Mosse regény jobb, a Labirimtus-e avagy a Kripta? Mindkettő azért meglehetősen fajsúlyos nálam a latban. :) Az értékelés végére azért sikerült némi könyvtartalmat elárulnom. :)


Fairy
5.0/5

Hát ​meg kell,hogy mondjam ebben a kötetben sem csalódtam,sőt talán egy picivel jobban is tetszett mint az első rész.A történet itt is két idősíkon fut,az írónő jól beledolgozott egy két szereplőt a labirintusból pedig ez egy egészen más történet.Itt is a titok és az izgalom van a középpontban akinek tetszett az első rész ez is tetszeni fog. De hiába egy trilógia második kötete külön is megállja a helyét.


lena91
5.0/5

A ​könyvesboltban jött velem szembe és azonnal beleszerettem a borítójába. Már az se érdekelt, hogy miről szól, akkor is meg kellett vennem. Gyönyörűséges. Egyik legszebb és legfeltűnőbb borító amivel találkoztam.
A történet is jó, tetszenek Mosse könyvei. Nagyon jó ez a könyv és bár piszok drága minden fillért megért:) A 19. százados részeket jobban szerettem, mint 21. százados, de alig tudtam letenni a könyvet.


nikhol777
3.5/5

Ez ​nekem a végére sok lett. A Labirintus sokkal jobban tetszett. Abban pont annyi misztikum volt, amennyit még elbírtam. A gyilkosságok és fondorlatok ellenére mégis az egésznek pozitív kicsengése volt. De a Kripta a könyv felétől merő szomorúság, dráma, gonoszság és melankólia volt. A misztikus szál is valahogy túl van hajszolva. Nekem a végére nagyon nyomasztó lett az egész és vártam, hogy vége legyen.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

24.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás

Címkék

Kollekciók