Pasta i Italien, det är lasagne, canneloni, fettucini eller någon annan av alla de variationer som finns på samma tema.
Här hemma var pasta länge det samma som vanlig spaghetti, gärna serverad med köttfärssås.
I dag har pasta blivit en basvara även för oss, eftersom det är lättlagad, billig mat som går att tillaga på 1000 olika sätt.
I “Pasta” finns massor av inspirerande recept på såväl fest-som vardagspasta.
Inledningvis visas steg för steg hur man gör sin egen pasta, och sedan följer kapitel med aptitretande rubriker som “Skaldjur i såsen”, “Såser med mycket grönsaker”, “Goda gratänger” och många fler.
Pasta är här för att stanna!
Kapcsolódó könyvek
Pelle Józsefné - Édes ízek cukor nélkül
Az édességek, sütemények, tészták, desszertek, krémek, fagylaltok és befőttek mindennapi és ünnepi étrendünknek egyaránt tartozékai. A könyv receptjei mind mesterséges édesítőszerrel készültek, s így a korszerű táplálkozás és egészségvédelem kalóriaszegény követelményének jól megfelelnek, de az így készített ételek mit sem veszítenek élvezeti értékükből. A könyvben közölt receptek alapján sütött-főzött finomságok ugyanolyan ízletesek és édesek, mint amiket eddig - hagyományosan cukorral készítettünk.
A könyvben sok jó sütési-főzési tanácsot is talál az olvasó. A háziasszony a hétköznapi és különleges házi praktikák mellett kitűnő bólérecepteket, különleges befőttek és lekvárok, saláták és salátaöntetek receptjei közt válogathat. S mindezeket az olcsó és könnyen kezelhető POLISETT tablettával és POLISWEET folyékony édesítőszerrel készítheti el.
Tessék kipróbálni!
Jó étvágyat kívánunk!
Ismeretlen szerző - A 100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - 33 diabetikus étel
Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos infomárcióval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.
Lexáné Regéczi Márta - Gombaételek
Egyetlen zöldségből sem lehet annyiféle jóízű ételt készíteni, mint a gombából: lehet leves, előétel, főétel, körítés, töltelék, saláta, tésztafélébe való és fűszer egyaránt.
E receptgyűjtemény a gombából, gombával készült ételek leírása mellett a gombagyűjtéshez, tároláshoz, tartósításhoz is segítséget nyújt.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Raphaele Vidaling - Kóstold meg és vegyél el!
A kötetben több mint 50 modern és ötletes receptet talál, csábítási trükkökkel fűszerezve. A könyvben szereplő minden étel valóban elkészült, mesterséges színezőanyagok és lakkok nélkül, és majdnem mindegyiket természetes fényben, egy átlagos lakásban fényképezték le. Ezek mindenki által elkészíthető receptek, a nagy séfek költeményeivel nem versenghetnek, de nem is a leghétköznapibbak: az ehető anyagok és a találékonyság házasságából születtek, félúton a kémia és a költészet között.
Oláh Andor - Kállai Klára - Vadnai Zsolt - Reformkonyha
Manapság egyre több a híve a reformtáplálkozásnak. Van, akit csak a különössége miatt érdekelt, de van, akit évek óta kínzó betegsége kényszerített arra, hogy tudatosan táplálkozzon. Sok betegség forrása a helytelen, mértéktelen evés-ivás. Nem mindegy hát, hogy mit, miért és hogyan eszünk.
A szerzők saját tapasztalataik és életmódjuk alapján ajánlják a különösnek ható étrendeket azzal a céllal, hogy akik változtatni akarnak eddig életmódjukon, kész receptet kapjanak elhatározásukhoz.
A könyv sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy rövid idő alatt két kiadást megért, és az olvasók továbbra is keresik, ezért vált szükségessé a harmadik kiadás.
Lajos Mari - Hemző Károly - 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem szükséges hozzá - barátok viszont annál inkább, akikkel megosztjuk az élvezetet. Friss hozzávalókból készülnek a keleti ínyecségek a dim sumtól a sushiig; a nagy tál anitpasti például hosszú nyári ebédre való; a mártások és mártogatnivalók egy családi délutánra; az egyszerű, de ínycsiklandozó tapas és meze pedig partira. A vendégváró falatok - lehetnek elegánsak vagy "lazák" - mindig nagyszerűek. • A fejezetek régiók és kulturális egységek szerint mutatják be a spanyol tapast, a keleti mediterrán mezét, a távol-keleti dim sumot, az indiai tésztákat és a tüzes tex-mex partifalatokat. • Színes oldalpárok szólnak a bruschettáról, a satayról és egyéb nyársakról, a tengeri finomságokról, a sushiról, a szendvicsekről, a mártásokról, a pácolt olajbogyókról - és sok másról. • A lapszélen - lépésről lépésre - képek és szövegek mutatják a tennivalókat és a "trükköket", a különleges hozzávalókról pedig megjegyzések tájékoztatnak.
Demcsák Zsuzsa - Konyha, tündérek
A könyv kilenc fejezetet tartalmaz, fejezetenként nagyjából 9 receptet. Mindegyik gyors, könnyű és a gyerekek ízlésének megfelelő étel és édesség, a szülők számára. A kilencedik recept egy gyerekfeladat, amit a gyerekek a fotókat követve játszva elkészítenek. Minden recept páros oldalt kap, az egyik oldalon színes fotó az adott ételről, a másik oldalon a recept.
F. Nagy Angéla - Fiatalok főzőiskolája
A Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés módszereivel foglalkozik. A szerző részletes útmutatást ad a háztartás összes feladatáról. Ismerteti a konyha ésszerű berendezését, a vásárlást, a zöldségek, húsok előkészítését, a főzés különböző részleteit: a párolást, a sűrítést, a sütés-főzés aprólékos gyakorlati módszereit. Aki ezeket az alapműveleteket áttanulmányozza, az bármilyen szakácskönyv receptje alapján el tudja készíteni az ételt.
Az utolsó fejezet, a "Gyermekkonyha", a csecsemő ételének higiénikus elkészítésével foglalkozik, és recepteket is tartalmaz.
Gabrielle Keng-Peralta - Varázslatok evőpálcikákkal
Mit találhatunk a könyvben? Szeletelési, sütési és ízesítési trükköket, amelyek segítségével "kínaivá" tehetjük a piacon vásárolt zöldségeket. Több mint 50 egyszerű recept, amelyek segítségével kínai hozzávalók nélkül is főzhetünk kínai ételeket.
Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo - Élő ételek az egészségért
Az "élő étrend" számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj vagy olyan krónikus betegségekből kúrálják ki magukat, mint az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálható a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszertani útmutatót és több mint száz pompás receptet, melyek nehézség nélkül elkészíthetőek.
Bangó Margit - Határtalan lakoma
A TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit. Kiderült, hogy a művésznő nem csak a tradicionális roma és magyar nóták nagymestere, hanem ugyanehhez a kultúrához kapcsolódó gasztronómiában is egyedi jártassággal rendelkezik.
„A több száz roma és magyar nóta mellett, több száz tradicionális recept is elfér a fejemben. Szeretném ezt is átadni az embereknek, egy szép szakácskönyvben összeszedve. Úgy gondolom a tradicionális gasztronómia is kultúránk része, amit őrizni, ápolni és továbbadni kell.”
Bangó Margit
Havas Dóra - Lila füge szakácskönyv
Az egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.
Gundel Károly - Kis magyar szakácskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Horváth Ilona - Szakácskönyv
Horváth Ilona népszerű szakácskönyvének XIV., - F. Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében, korszerű, egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és mirelitkészítmények, a félkész ételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatossá tételére is.
Péter Jánosné - Süteményeskönyv
A családi összejövetelek, vendégeskedések, baráti találkozások elképzelhetetlenek sütemények, csemegék nélkül – a gyermekes családokban pedig fokozottan igény van ezekre. A Süteményeskönyv minden alkalomra alkalmas recepteket közöl, amelyek közül gyakorlott és kezdő háziasszony egyaránt kiválaszthatja ízlésének és lehetőségeinek legmegfelelőbbet.
Anna Pavlowitch - Félkész falatok dicsérete
Több mint 50 ötletes, könnyű, konyhakész alapokból készíthető receptet kínálunk, s mellé azt a gyönyörűséget, hogy mi varázsoltuk egyénivé őket.
Stahl Judit - Gyors húsos ételek
Stahl Judit ebben a könyvében azokra az elfoglalt háziasszonyokra gondolt, akik húsos ételekkel szeretnék megörvendeztetni családjukat, vendégeiket. Az olasz bundás hús a hagyományos rántott szelet modern, mediterrán bundába burkolt változata, és mivel a panír csak utólag kerül rá, nincs semmi zsírban lubickolás. A krétai nyaralást idéző görög citromos csirke kevés hozzávalóból áll, és napsütötte ízei télen-nyáron élvezhetőek. A pulykacsíkok vörösboros-mazsolás mártással ínycsiklandó példa, miképp lesz csipetnyi francia rafinériával ünnepi fogás a megszokott, hagyományos pulykamellből. Az örmény húsos táska minden bizonnyal nagy sikert arat majd a konyhai kalandozók közt, hiszen az izgalmas, főtt tésztafalatokban fahéjas, diós, korianderes darált hús bújik meg. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.