Ajax-loader

Néhány ​évvel ezelőtt – természetesen az 1990 utáni időkről van szó – leírtuk többen, hogy ideje lenne felfedni a magyar történelem ún. “fekete foltjait”. Sok szép próbálkozás született, elsöpörve a marxista történetírás-történelemhamisítás elfogadhatatlan frázisait. Mégis maradtak a jelen számára – és biztosan nagy munka vár a jövő történészeire is – óriási feladatok.
Ma írni lehet – többnyire azt, amit csak akar a szerző -, senki nem szól bele, legfeljebb egy kis politikai vihart kavarunk, de jobbára csak egy “mosdótálnyi vízben”. Divat lett a történelem – van olyan szerző, aki majdnem hetente jelenik meg egy-egy kiadvánnyal -, divat lett a II. világháború, s divat lett e könyv témája, a Fegyveres SS is.
Szerencsére ebben a hullámban nagy számban kerültek kiadásra emlékiratok a XX. századi történelem “fontos” és “jelentéktelen” szereplőinek a tollából, érdekesek, igazak, szépítők, túlzók.
Mi, magyarok 1939-1945 történelmét a vesztes szemszögéből vagyunk kénytelenek vizsgálni, de ezt a munkát tárgyilagosan kell elvégeznünk. Sokan a győztesek közül ezt is elfelejtették. A véleményalkotás nem a történész dolga, az legyen az Olvasóé. Az én feladatom emléket állítani azoknak, akik a legtöbbet adták a hazájuknak amit adhattak – az életüket. Hősi halottaink, nyugodjatok békében!
A meghurcolt történelemtanár kiváló munkája!

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók