Ajax-loader

Ezt ​az útmutatót az író is, a kiadó is a hangversenylátogató közönség kezébe szánja. Bartók zenekari, színpadi és kamaraműveihez igyekszik bevezetéssel szolgálni. Ennek nagyrésze máris a koncertek repertoár-darabjává vált, rendszeresen felcsendül rádióműsorokban, egy-egy jellegzetes dallamfordulatuk, hangszínük, ritmusok tudva-tudattalanul talán bele is került már a muzsika elfogulatlan barátainak zenei emlékei közé. De van Bartók zenei hagyatékának kevésbé játszott, kevésbé ismert, nehezebben megközelíthető része is. Ezekhez, mint a hegycsúcsokhoz, hosszú, néha meredek út vezet.
Módszerünk abból a meggyőződésből fakad, hogy minden műalkotás mögött egy darab élet áll, hogy minden kompozíció korának és alkotójának kettős portréja. Értékes tájékoztatással szolgál a művek keletkezezésének története, formája, nyelve. Mégis elsősorban a hangjukat keressük, a bennük lévő világképet és költői vallomást.
Igyekszünk majd felismerni a kompozíciók egyéniségét. Hiszen minden mű sajátos, egyszeri, egyedi tünemény. De a művek fogják egymás kezét is. Így talán az egyes művekhez szóló bevezetők egymásutánjában teljesebb kép bontakozik ki, ha vázlatosan és töredékesen is, de egy életút panorámája, egy életmű kontúrjai.
Szeretettel hívjuk az Olvasót, a Zenebarátot a muzsika egyik nagy géniuszának birodalmába.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók