Ajax-loader

John ​Scalzi a Vének háborújában egy olyan világot ír le, ahol az ember már űrbéli gyarmatokon él, és folytat kegyetlen harcokat újabbakért a Gyarmati Véderő vezetésével. Erre mindenképp szükség van, ugyanis az erőforrások szűkösek, lakható bolygókból pedig kevés van, és emiatt a kivándorlást erősen korlátozzák a Földről. Sokaknak csak az a lehetőség marad, hogy a hetvenöt éves kort elérve jelentkezzenek katonának, majd két év frontszolgálat után letelepedjenek valamelyik kolónián, busásan megjutalmazva. Nem csak emiatt hangzik csábítónak ez a lehetőség: a közvélekedés szerint a Gyarmati Véderő valamilyen módszerrel meg is fiatalítja az embereket, hiszen öregekkel nem lehet harcba indulni.

Úgyhogy John Perry két dolgot tett a hetvenötödik születésnapján. Meglátogatta a felesége sírját, majd belépett a hadseregbe. Csak két évet kell túlélnie. Azt viszont még ő sem sejti, hogy milyen megpróbáltatások várnak rá – a brutális háborúk és az otthon fényévekre nyúló távolsága örökké megváltoztatja az embert. Valami sokkal különösebbé és veszélyesebbé.

Értékelések
4.3/5 - 11 értékelés alapján



Jól éreztem magam a világban, amit Scalzi ebben a könyvben (és a folytatásokban) megteremtett. Ez az ember Heinlein egyik méltó örököse.



Állati jó könyv.

Nem, még annál is jobb.

Megfog, elvarázsol, beszippant.
Ki ne akarna 75 évesen megfiatalodni?
Még akkor is, ha halálos a dolog a legtöbbjüknek.
De aki túléli… annak bejön a jólét.

Eredeti, fantáziadús, szeretni fogod akkor is, ha amúgy nem kedveled a sci-fit.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.3/5

Statisztika

95.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók