Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


ZitussKa
5.0/5

Időről ​- időre szomjazom az olyan könyvekre amelyekben egy átlagos, mondhatni hètköznapi világba kalauzol el minket az író. Ebben a világban tökèletessègtől hihetetlen messze állnak a karakterek. Mègis így jók, ahogy vannak.
Annyiszor fakadtam hangos hahotára az olvasás alatt, hogy nem is tudnám felidèzni az összes alkalmat. Egèsz egyszerűen semmi mesterkèltsèg nincs a szereplőkben. Nèha annyira mókás módon szerencsètlenek, ügyetlenek ès kètbalkezesek. Emberiek. Őszíntèn szólva rengeteg apróbb cseprőbb, olykor zavarbaejtő ès bensősèges dolgot is megtudtam Emmaról ès Jackről is, de egy valamit nem kötött az írónő az orromra. Jacknek vajon kockás-e a hasa? ;) Tulajdonkèppen mindegy. A belső tulajdonságaira ès csillogó tekintetère gondolva, nem is tűnik fontosnak. Ebből azt próbáltam kihozni, hogy ugyan írónő nem helyezett akkora hangsúlyt a külsősègekre de így is, enèlkül az információ nèlkül is bèrelt helye van a szívemben Jacknek❤
Szó mi szó. Sophie Kinsella mesteri módon èrt hozzá, hogy megközelíthető, átlagos, szerethető karakterek egyszerű de annál szórakoztatóbb èletèt humorral ès romantikával színezve tálalja nekünk.
Imádtam!


Imádtam!
Emma ​egy olyan lány, aki magában egyesít minket, hétköznapi lányokat, a magunk mindennapi, csajos félelmeinkkel és gátlásainkkal. Habár személyiségileg nem tudtam azonosulni vele, a kételyei és élete bizonyos elemei ismerősek voltak a számomra.
A történet roppant szórakoztató volt, Sophie Kinsella stílusa lenyűgöző, a humorérzéke pedig kiváló. Egy vicces, életszerű kis lányregény a Tudsz titkot tartani, amit bátran ajánlok ezekben a nehéz időkben.


Málnika
4.0/5

”…néha ​okosabb együtt úszni az árral, és azt tenni, amit a pillanat sugall.”

Sophie Kinsella neve garanciát jelent a könnyed, szórakoztató romantikára, a Tudsz titkot tartani?, A boltkóros sorozat részeihez hasonlóan, gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról. Főhőse, a 25 éves Emma egy bájos, ám butus karakter, aki szeretné végre bebizonyítani, hogy ő is ér valamit. A marketing asszisztensként dolgozó lány előléptetésben reménykedik, ám első üzleti útja nem mondható éppen sikeresnek, ráadásként hazafelé még a repülőgépe is viharba keveredik. Biztos benne, hogy repülőszerencsétlenség áldozata lesz, így az általa vélt utolsó perceiben minden titkát rázúdítja a mellette ülő idegen férfira. Végül sikeresen landolnak, ám addigra utastársa már ismeri szűk tangájának, sőt hamisított önéletrajzának a történetét is. Ahogy az lenni szokott, a jóképű idegent azonban nem akkor látja utoljára. Rég kinőttem abból a korból, amikor a főszereplőkbe belezúgom, ám Jack tagadhatatlanul egy igazi álompasi. A történet abszolút kiszámítható, a töltelékszavakkal teletűzdelt nyelvezet nem túl igényes, a szereplők viszont nagyon jól eltaláltak és a szórakoztató regény lendületesen visz magával, különösen így karantén idején.


Klodette
4.5/5

Nem ​fűztem hozzá nagy reményeket, igazából nem is tudom, hogy miért, de végül kellemes meglepetés lett.
Vicces volt, szókimondó és szórakoztató. Telis-tele kínos pillanatokkal, szegény Emmát nagyon sajnáltam, sokszor olyan kis bénácska volt. :)
Jack persze szívdöglesztő, igazi könyves álompasi, de közben kedves és igyekezett nem kihasználni Emma elszólásait, csak akkor, amikor a kettejük kapcsolatát terelgette, jó értelemben. ;)
Megnéztem közben filmen is és tetszett, nem rontotta el a könyv és az olvasás élményét. Jól kiegészíti egymást a kettő.
Csajos történet, de ajánlom, mert teljesen kikapcsol.


Nikolett0907
3.0/5

“minden ​emlék számít, legyen az bármilyen jelentéktelen.”

Most aztán tényleg elegem van, de nagyon. Vagy rosszul vagyok bekötve és mehetek panasszal élni a szüleim felé, vagy egyszerűen ez a fajta humor tőlem távol áll, de nagyon.
Én értem, hogy a kötet nagyon “mai”, így szinte mindenki megtalálja magát benne és azt el is ismerem, hogy voltak jelenetek, ahol kissé feszengtem, mert pontosan tudtam Emma min ment keresztül, de azért az enyhe túlzásnak találom, hogy ilyen mennyiségben legyen szerencsétlen. Azt pedig csak csendben jegyezném meg, hogy nem ő a “legélesebb kés a fiókban”. De legyen bugyuta, a szerencse messze elkerüli, de akkor még tetéződik egy olyan férfi karakterrel, akitől én csak menekülök. Feladom, nem is sorolom tovább.

Az egyetlen pozitívum, aminek nagyon örültem, hogy az alkotónak van egy bizonyos gördülékeny írástechnikája, amiért most nagyon hálás vagyok.

A könyvet utazókönyvként kaptam, amit itt is szeretnék megköszönni.


Rég ​olvastam ennyire aranyosan bugyuta könyvet. Olvasás közben végig rázkodott a válam a nevetéstöl. Utálom az esetlen karaktereket, de Emma aranyosan esetlen. Jol esett a sok fantasy és csürve csavart, bonyodalmas romantika után olvani ezt a cuki történetet. Azt hiszem nem lesz ujraolvasos, de nagyon aranyos volt.


zuna19
1.5/5

Nehéz ​küzdelmek árán, de sikerült a végére érnem a könyvnek. Azt éppen nem állítom, hogy büszke lennék magamra, siralmas, amit levágtam közben. Borzalmas, hogy ennyire nem vett meg magának se a történet se a karakterek, sőt az írónő se. Irtó unszimpatikus az egész. Ez az első Sophie Kinsella könyvem, de szerintem egyben az utolsó is. Igaz nem illik egy próbálkozás után ítélni, de ebben az esetben nem túlzok. Ha mégis nagy csoda folytán elém kerül még a jövőben, akkor a Csörögj rám! esélyes. De nem nagyon hiszek benne.
A film miatt kezdtem neki a sztorinak, annyira megvett magának az előzetese és nagyon remélem jobb lesz mint a könyv. Szóval várom a csodát és, hogy a színészek rátermettek lesznek és varázsolnak valami jót.


Korábban ​volt szerencsém látni a filmet és az annyira megtetszett, olyan jókat tudtam nevetni rajta, hogy azóta vártam, hogy olvashassam a kötetet. Ez már nem volt annyira vicces számomra, bár az is lehet, hogy azért, mert emlékeztem a cselekményre, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Jack karaktere nagyon tetszett nekem, annak ellenére, hogy milliomos (vagy talán milliárdos is), mégsem szállt el magától, jókat nevetett Emma butaságain. Emma viszont elég fura egy lány, sikerült már az első találkozásnál lejáratnia magát. {{Én a helyében nagyot égtem volna Jack előtt, hogy ennyi titkomat kifecsegtem neki, de szerencsére Jack nem nézte őt hülyének ezekért. Bár az tényleg nagyon szemét húzás volt, hogy élő televíziós adásban a lány minden titkát elmondta és lejáratta őt a munkatársai előtt.}} Volt jópár karakter, akiket nem bírtam: Artemis, Jamima és na meg Emma unokatesója. Mindhárman elég szemetek voltak időnként. {{De a lényeg, hogy happy enddel végződött a cselekmény. :D}}


Tünde1
5.0/5

Nagyon ​kellett ez a könyv most nekem.Végre egy üdítő nyári olvasmány.Egy történet,ami bonyodalommal kezdődik.Nagyon feldobja a történetet,hogy Emma gondolatait közvetíti az író.
Sajnos,Jack fejébe nem láthattunk bele.:)
Érdekelt volna.:)


Finn_Hudson
5.0/5

Minden ​megvan benne, ami egy jó könyvhöz kell: könnyed, humoros történet, dillis szereplők és néha nehezebb pillanatok. Persze nem egy Nobel-díjas irodalmi alkotás, de megfelelően kikapcsol és a kiragad az unalmas valóságból. :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

20.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók