Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nymeria96
5.0/5

Tavaly ​már olvastam, talán most ezért nem kötött le annyira..
Persze továbbra is szeretem a könyvet és a BBC feldolgozást is, de most elég nehezen rázódtam bele a hangulatába.
Elizabeth és Mr. Darcy is kedvelhető szereplők, egyikőjük sem tökéletes, de a könyv végére mindketten leküzdik a hibáikat.
Nagy kedvencem még Mr. Bennet, akit leginkább a humoráért és a gondolkodásmódjáért lehet kedvelni.


Hogy ​ôszinte legyek; magyarul jobban tetszett. Továbbra is úgy gondolom, h a maguk módján, de csak Elizabeth és az apja voltak reálisak, és épeszüek a családban. És továbbra is úgy tartom, h mázli, h nem akkor kellett Angliában élnem.
Eddig még mindig ezt tartom a legjobb JA könyvnek.


Trixi_Adzoa
5.0/5

Kb. ​16-dik alkalomra sem tudom megunni ezt a történetet :-) Imádom Austent, és bár már nem ez a kedvencem tőle, még mindig nagyon közel áll a szívemhez. Gyanítom, hogy közrejátszik benne Mr. Darcy egyénisége. Még mindig a kedvenc férfi főszereplőm.


Lahara
3.0/5

Ezelőtt ​évekkel (vagy 8, nagyjából) olvastam már magyarul, akkor nagy hévvel vetettem bele magam, de nem tetszett. Nem igazán, és nem értettem, hogy miért van mindenki elolvadva Mr Darcytól.
Aztán hét éve (na jó, hat és fél) titkos mikulásoztunk, és az én mikulásom ezt adta nekem Karácsonyra. Tartogattam, ült a polcomon, vártam, hogy bölcsebb legyek, mert hát ugye esélyt, azt lehet adni meg érdemes is még egyszer. Hogy majd megtaláljuk a közös hangot, a könyv meg én. De nem találtuk meg, és nem is értem, hol hibádzik a dolog.
Bevallom, a flmet nem láttam. Egyiket sem. Talán ez hiányzik. Vagy elromlott a fantáziamotorom, hiszen régen ez olyan jól ment, még unalmas könyveket is tudtam olvasni, nemhogy olyat, ami ennyi lányok szerint nagyon jó!
Majd egyszer, egy szép nyári héten, amikor szabadon kóborolhatok, és nem lesz semmi lelki nyomás, újra megpróbálom.
#Magyarul az utolsó sikertelen nyelvvizsga körüli időben olvastam, most, angolul, meg a korona elleni bezártságban.#


konnyufanni
5.0/5

Ehhez ​a csodálatos könyvhöz írtam értékelést a magyar nyelvűhoz.
https://moly.hu/konyvek/jane-austen-buszkeseg-es-balitelet/en-es-a-konyv/konnyufanni

Angolul elolvasni, nagyon más volt mint amikor magyarul olvastam.
Aki jól tud angolul, annak érdemes elolvasni eredeti nyelven is. Annak is aki profi az angol nyelvben, annak is tuti hogy lesz új angol szó amiről nem tudja hogy mi a jelentése.
Angolul olvasni ezt a könyvet. Erősebb lett a “imádatom” ez a csodálatos könyv iránt. :)


vikiniki2
5.0/5

Egyszerűen ​csak imádom és kész.


Ugyanolyan ​szórakoztató, mint magyarul. Második újraolvasás volt, de azonnal magával ragadott pont úgy, mint az előző alkalommal – ráadásul az a félelmem is, miszerint első angol nyelvű könyvnek kicsit túl nehéz lesz a nyelvezete, teljesen alaptalan volt. Ugyanúgy elszórakoztatott, mint magyarul. Mr. Darcy és Eliza párbeszédei nagyon ütősek voltak, még ennyi idő után se tudtam ráunni a kettősükre. Biztosan újra fogom olvasni mindkét nyelven a jövőben.


Eddig ​valahogy kimaradt Jane Austen az életemből (legalábbis könyv formájában), de jövőre ezt biztosan pótolom, mert a ez a könyve nagyon tetszett. A stílusa, a szellemessége, és hogy általa még jobban megismerhetem a korszakot. A karakterek is nagyon jól kidolgozottak, Mr. Bennet a kedvencem, de természetesen a két idősebb lány, és Mr. Darcy is a szívembe lopta magát :-).


IfOnly
5.0/5

Ha ​nem olvastam volna már kétszer-háromszor magyarul, kemény dió lett volna a régies nyelvezete miatt. Fel is csaptam párszor a Büszkeség és balítéletet, ha nem értettem, hogy tekervényes mondataikkal mit is akarnak pontosan közölni a szereplők.
De minden ilyen megakadás ellenére is nagyon élveztem, hogy eredeti nyelven olvasom, és kedvet kaptam hozzá, hogy újranézzem az 1995-ös sorozatot, illetve a 2005-ös filmet:) Sosem lehet megunni.


Mégis ​mit írhatnék a legeslegkedvencebb könyvemről a sokadik újraolvasás után? Words still fail me.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.6/5

Statisztika

7.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók