Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Naiva
5.0/5

Ennél ​a könyvnél nagyon fel van tekerve az a bizonyos cukiság-faktor gombocska, ami nem gond, mert a végeredmény egy hihetetlenül aranyos, jól működő történet. Amikor először olvastam, nem nyűgözött le ennyire. Tudom is az okát: Sky tétovázása, bizonytalansága néha igazán kiborított, de még mindig jobb, minthogy egyik pillanatról a másikra váltott volna szende nyusziból, vadmacskává. Zed egyszerűen imádnivaló. Szerintem a legtöbb tinilány álma. A maga módján és első benyomásra rosszfiú, aki valójában nem is olyan “rossz”. Szereti és űzi is az extrém sportokat, motorozik, és nagyon védelmező és az már csak a ráadás, hogy jól néz ki. A mellékszereplőket is nagyon jók, különösen a Benedict családtagok. Tehát; aranyos paranormális-romantikus történet cseppnyi krimivel, humorral és jókora adag cukisággal. A “főgonoszok” szálát kicsit hiányosnak éreztem, de ettől függetlenül kíváncsi leszek a többi Benedict-re is.


MissFortune
5.0/5

Nem ​túl nagy elvárásokkal kezdtem el, viszont nagyon tetszett!
Szerettem a szereplőket, a Benedict fiúkat leginkább. Nem egy átlagos gimis románcot kapunk, ez megvan spékelve egy kis fantasyval is, illetve elég eseménydús, sok akció van benne.
Sky-vel a végére barátkoztam meg. Eleinte kiborított, mert minden helyzetben fura történeteket talált ki, ami engem eléggé kizökkentett, később pedig a probléma a fene nagy bizonytalansága lett. Egy alkalom volt, amikor ezzel tényleg iszonyúan kiborított, mert már abszolút semmi oka nem lett volna rá, na itt legszívesebben meglegyintettem volna, amiért ilyen kis butácska.
Zed egy igazi álompasi. A rosszfiús külseje mögött egy igazán cuki pasi rejtőzik, aki a lélektársáért bármit megtenne.
Összességében imádtam, minden megvolt benne ami kell: édes pasi, akció, fantasy. Nagyon olvastatta magát, csak úgy pörögtek a lapok. :)
Eléggé megkedveltem a Benedict családot, kíváncsi vagyok a többiek történetére is.


Wandamaci
3.5/5

Az ​alapfelvetés, hogy valahol a nagy világban megvan a lélektársad és mellette tudsz majd igazán kiteljesedni, tetszik. Sajnos nem ez a szál kapta a legnagyobb szerepet.
A könyv eleje érdekesen indult, rögtön megragadta a kíváncsiságomat, hogy vajon mi történhetett Sky-al. Szépen végig volt vezetve, csak a végkifejlet körül bontakozott ki, így végig piszkálta a csőrömet. Szimpatikusak voltak a szereplők is – Kellyéken kívül persze -, de Sky-al és Zed-el néha nem tudtam mit kezdeni. Zed pálfordulására pislogtam nagyokat.Borzalmas dolgok történtek Sky-al is, amit meg is értettem, nehéz lehetett újra kinyílni, de katasztrófa volt, amit leművelt néha.
Összességében nem rossz történet, megvan a maga hangulata, csak szerintem kinőttem belőle. Számomra már nem elég, hogy a suli ügyeletes rosszfiúja belehabarodik a kis süsü lányba és világra szóló szerelem lesz, amit különböző kalandok és a szereplők döntésképtelensége nehezít.
Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/01/joss-stirling-lelektarsak-sky.html#more


K_A_Hikari
4.0/5

" ​- Épp csak azt vettem le, hogy súlyosan allergiás vagy az S-es méretű angol lányokra.
Zed felém nézett: – Ez lennél te?
- Ööö…igen. (…)
- Tökeletes a magasságod. A mi csaladunkban mindenki óriás vörösfenyő méret; egy bonsai pont jól jön a változatosság kedvéért."

Összességen azért mégis csak azt mondom, hogy jó kis történet ez.
Nem váltja meg a világot ám nem is ez a “feladata”, inkább kikapcsol és szórakoztat, azt viszont nagyon jól.
Egyszerűen csak halad vele az ember, mert olvasmányos és élvezetes.
Plusz jó pont, hogy hiába nyitókötet, de maga a történet kerek egész.
Valóban, van, aki egész életében keresi a társát, akivel egy a lelkük. Ha megtaláltad, szerencsés vagy. Ha nem, ne csüggedj, rád talál.
Mint ahogy Sky és Zed talált egymásra: váratlanul de véglegesen.


GytAnett
5.0/5

Na ​jó, nekem ez a könyv most nagyon bejövős volt, elég csak az olvasási időmre rálesni. :)
Tavaly nyáron kezdtem el molyolni, akkor fedeztem fel ezt a sorozatot, azóta vonz, hogy megismerjem. Sajnos a könyvtárunkban nincs meg, de szerencsére a Könyvhéten pici pénzért adták, így gyorsan be is szereztem az első három részt. :)
J.S. igazán élvezetesen, gördülékenyen ír, az érzéseket maradéktalanul át bírtam érezni.
A karakterek nagyon kedvelhetőek voltak, tisztán kivehető volt, hogy ki a Jó és ki a Rossz. (Nyilvánvalóan a rosszakat nem csíptem. :D)
Úgy gondolom, Zed még mindig a #nem csak# tini lányok álma, igazi rossz fiú, érző belsővel. Néha már-már zavaró volt a túlzott féltés, gondoskodás és védelmezés, de ezt annyira cukin tálalta J.S., hogy nem bírtam mérges lenni miatta.
Természetesen most is megjelenik a tökéletlen lány, szörnyű múlttal. Elcsépelt klisé, de ide nagyon illet. Nagyon jól lett előadva, így ezen sem bírtam magam felhúzni. Sky szüleit nagyon szerettem, tényleg mindent megtettek volna a lányukért, még ha nem is a vér szerinti gyerekük.
A Benedict família is szimpatikus volt. Rengeteg potenciál van még az ő történeteikben.
Valóban nem lehetett mindent megtudni erről az egész világról, elég sok kérdés maradt bennem (el is gondolkodtam miatta a 4.5 csillagon), de reménykedem benne, hogy a további részekben kapok majd válaszokat a kérdéseimre. :)
A legszívesebben rögtön nekiesnék a második résznek, de attól félek, hogy nem lesz ennyire jó, mint az első. Igen nagy elvárásokkal indulok neki. Alapvetően annyira nem is kedvelem azokat a sorozatokat, ahol minden részben másokról van szó, de hátha majd ez lesz az, ami megváltoztatja a véleményemet. :)


Szilvi00
4.5/5

Az ​első gondolatom a könyv végén nagyon mélyreható volt, és körülbelül. így hangzott: Milyen Cuki Volt!!! Szerettem olvasni, de bevallom őszintén, hogy helyként öregnek éreztem magam ekkora vattacukor történethez. Sky picit bátortalan leányzó és néha kedvem lett volna megrázni őt, viszont imádtam hatalmas fantáziáját és a végére szépen összeszedte magát, pedig borzasztó dolgokat volt kénytelen átélni. Zed-et kapásból szívembe zártam, már értem, miért olyan népszerű a könyv a fiatalabb korosztály körében. Vagány, sportos és jóképű srác, ehhez jön a különleges képessége. Nekem is bejött!
Ha sokat olvas az ember gondolom előfordul, hogy hasonlóságokat vél felfedezni. Engem többször emlékeztetett két sorozatra is, amiket szintén nagyon szerettem. (Enigma és Luxen) Kíváncsian várom a többi Benedict tesó történetét.


NightStar
5.0/5

Úgy ​imádom ezt a sorozatot! -

Nem tudom, mi fogott meg benne annyira… az írónő által kreált savant világ, az eleve elrendelt társ ötlete, a fordulatos cselekmény, vagy talán a Benedict fiúk… (Vick ♥).

Az alapötlet mindenképp érdekes. Maguk a különleges képességű savantok, az ő közösségük és a lélektársak. Őszintén azt hiszem, hogy engem ez utóbbi vonz leginkább ebben a sorozatban. Minden savantnak van egy társa, akivel egy napon születtek (fogantak). Minden savant tudja, hogy valaki a világban csak rá vár, hogy a mindene legyen, hogy kiegészítsék egymást. Olyan szép és egyszerű elképzelés. Milyen lehet tudni, hogy van valaki, aki neked rendeltetett, hogy a tiéd legyen és te az övé? És azt tudni, hogy lehet, hogy sosem találod meg?

A szereplők szerethetőek. Sky a félénk kis nyuszi, aki annyi traumát élt már át, hogy fél szeretni is. Zed pedig a rosszfiú, akire a Benedict család legkisebbjeként túl nagy teher hárul. Rakjuk őket össze és egy szép kis szerelmi történetet kapunk.

Azt hiszem, a többi rész sem marad sokáig újraolvasatlanul. :)


Olvasás ​közbe jöttem rá,hogy már olvastam ezt a könyvet. (Nem értem miért nem volt jelöl a olvasottként.)
Viszont jó volt újra olvasni,mivel sok dologról megfeledkeztem.
Sky és Zed nagy aranyos páros. Kicsit ijesztő volt Zed hirtelen érdeklődése Sky iránt. Nem csodálom,hogy menekült volna ettől Sky. (17évesen halálra rémülten volna ha egy fiú azt mondja Ő a lelkitársam és örökre együtt maradunk.)
A fél csillagot azért vontam le,mert Sky múltja kicsit felületesen lett megírva. (pedig elvileg attól szenvedne az egész könyv alatt.) Na meg egy két apróság pl {{Sally és Simon elég könnyen beleegyeztek abba,hogy a Benedict családnál maradjon egy pár napot,azok után amin keresztül ment MIATTUK!!!}}
A többiekre is kiváncsi vagyok. Valószínűleg folytatom a sorozatot. A többit már tuti nem olvastam. :D


Izgalmas ​történet, van benne szerelem, nyomozás, amnézia. Valahol mindenkinek megvan a lélektársa. Sky-t sajnáltam, amit a Kelly-k tettek vele, és persze a nagynénje is. Jöhet a következő. :)


Kéne ​most már egy olyan extra gomb a molyon, hogy hat csillag, és akkor az mondjuk dupla 5csillagnak számítana, és azt csak akkor lehetne használni, ha a legjobbnál is jobb könyvet olvastunk. De tényleg,

Annyit vártam a könyvtől, mint mondjuk egy anyuka az elsős kisfiától vár az első nap a suliban, hogy megmutassa a többi gyereknek, ő már két betűt tud az ábécéből, annyira okos. Aztán meg amikor hazamegy, kiderül hogy már tudja az egész ábécét. És írni is tud. Háromféle betűtípussal.

Szóval az állam nagyot koppant, amikor elkezdtem ezt a kicsit természetfelettis, eléggé szerelmes történetet, amiben végre a pasi futkorászott a lány után.:)
IMÁDTAM<3


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.4/5

Statisztika

73.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók