Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


anesz
3.5/5

Nagyon ​jószívű voltam a csillagozással, de csak azért, mert ma ünnepnap van!
Az egyetemen ezt ajánlották, mint a legjobb könyve, nagyon dicsérték. Ezzel az elvárással álltam neki. Nagyot csalódtam. Nehezen értem a végére ennek a siránkozásnak.
Az Ötödik hegy színvonalát messze nem éri el. Az önéletrajzi vonulat fárasztó volt, az útkeresés az egyedüli pozitívum benne, és az, hogy eljut Kazahsztánba, de mire eljutunk odáig, az a csigatempó nagyon kimerítő
Megerősödtem abbéli hitemben, hogy ő nem az én íróm, és talán megleszek nélküle életem további részében.


Emília5
3.0/5

Nem ​áll túl közel hozzám ez sem, meg is állapítottam, hogy Az alkimista – n kívül egyik Coelho regény sem talált el. Nehezen olvastam végig, nem szerettem meg egyik szereplőt sem, nem jutott el hozzám az üzenete, amit nyilván tartalmaz. Nekem vontatott, túl lassú, fárasztó volt a sok lelkiszöveg, pedig fogékoony vagyok rá, a cselekmény rémesen untatott. Elsimerem Coelho nagyságát, néha-néha éreztem, hogy mi lenne a mondanivaló, de valahogy távol állt tőlem a stílusa.


adricca
3.0/5

Nem ​hagyott mély nyomokat bennem, csak a szokásosat hozta: ezoterikus közhelyek terjengősen regényesítve. Az Alef egy fokkal érdekesebb volt.


dzsobacsi
3.5/5

Érdekes ​volt, ahogy folyamatosan bomlik ki a történet, ahogy megismerjük a házaspár kapcsolatát, újabb nyomok kerülnek elő az eltűnt feleséggel kapcsolatban. A “tanmesék”, felidézett történetek is elgondolkodtatóak. Nekem mégsem áll össze egy egésszé és az utolsó két oldal különösen nagy csalódás volt számomra.


ursus
2.5/5

Már ​a fülszöveget olvasva felmerült bennem a kérdés: akarok-e olyan közel kerülni Coelhohoz, mint még soha? Biztosan nem, gondoltam, és elhatároztam, hogy megfelelő távolságtartással kezelem majd a könyvet. A líra fegyelmezettsége megengedi az intimitást, a próza a maga szabadosságával inkább valóság közeli élmény, jobban kell vigyázni vele. Mire a végére értem, mert azért végig tudtam olvasni, már biztos voltam abban, hogy nem szeretem ezt az embert. Én is adok neki még egy esélyt, mert érdekel sikerének titka, de sok reményt nem fűzök tartós barátságunkhoz. Gondolatiságát olyan szintűnek tartom, mintha leírná: “Az embert el lehet pusztítani, de szerintem sem lehet legyőzni” Ennek ellenére nem vitatom el tőle sem sikerét, sem hírnevét. Nyilván megérzett valamit a mi nagyon furcsa tömegkultúrás, internetfüggős, létbizonytalanságos, vége felé tartó világunkból, és ennek alapján biztos kézzel turkál a lelkünkben. Lehet, hogy ez nem művészet, pontosabban azt szeretném, ha ez még nem lenne az, de hatékonynak hatékony, amint azt az eladási példányszámok mutatják. Őszintén – bár nem minden irigység nélkül – kívánok neki további sok sikert, én meg hallgatok egy kis Mozartot, hogy kimossa az agyamból az eddigieket…


diojudit
2.0/5

A ​két csillag csak a kazahsztáni, illetve az arra vonatkozó leírás miatt jár. A többi olyan, amilyen. Ez volt a második Coelho könyv, amit olvastam, de talán az utolsó is. Valahogy nem érzem hitelesnek, de nehéz megfogalmazni, hogy miért.


imrekati
0.5/5

Gondoltam, ​ha az Alkimista olyan rossz volt, akkor adok még egy esélyt Coelho úrnak,. Annyira dicséri mindenki. Nehogy már én kilógjak itt a sorból! Ezt a könyvet végig sem tudta olvasni. Egyúttal rájöttem, hogy mennyire egoista, önmutogató ez a fickó. Pénzéhes marketingmenedzser. És ezt emberek beveszik? Biztosan, Mivel iszonyú sok pénzt keres az emberek butításával Hajrá! Csak így tovább Coelho úr! Gyüjtsön sok pénzt magának! Ha már sztár! Akkor kell e lóvé.


Szeszti
5.0/5

Szeretem ​ezt a könyvet. Ahányszor olvasom, mindig találok valami újat benne, ami megérint, elgondolkodtat…


Ez ​volt az első regény Coelho-tól, ami a kezembe akadt. Egy nap alatt kiolvastam, és nagyon tetszett. Annyira más volt, mint az addigi olvasmányaim, és valahogy olyan hangulatomban talált meg, amikor nagyon fogékony voltam rá.


Bíí
5.0/5

Nekem ​nagyon tetszett ez a könyv! A különféle meglátások és elgondolások mindig a legjobbkor bukkantak elő, olyankor, amikor nem is gondoltam volna, hogy így fog alakul a történet.
Coelho egy érdekes személyiség, nagyon jó meglátásokkal. Az élet alapvető tényezőit formálja át újakká. Konkrétan semmi olyat nem mondott, amit eddig ne tudhattam volna, de mivel új ruhába öltöztette őket, ezért szebbek, újak és ismeretlenek lettek. És a szebbre, újra, ismeretlenre általában mindig vevő az ember :)
Érdekes volt a vége és én egy ilyen szerelmi út végére nem ezt a befejezést szántam volna, de ez van. Ettől függetlenül jó volt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

9.3
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók