Ajax-loader

J. ​R. R. Tolkien csodálatos világába kalauzol bennünket e kötet, arra a varázslatos, képzelet szülte vidékre, ahol minden bizonnyal valamennyien feledhetetlen órákat, napokat töltöttünk már el.
A nagy mesélő most újabb kalandokra hívja olvasóit négy meséjén keresztül. A sonkádi Egyed gazda – Göncz Árpád ma már klasszikus fordításában – történet egy távoli és csodálatos múltból, amelyben megismerhetjük a bátor Egyed gazdát, aki megfutamít egy óriást, majd a gyáva lovagok megszégyenülése után, az országra törő sárkányt is. A Tom Bombadil kalandjai, A Gyűrűk Urából már ismert gazda verses meséje, először jelenik meg magyarul, Tótfalusi István értő tolmácsolásában. A könyvben található két további történet, A levél és A woottoni kovácsmester ugyancsak ékes bizonyítékai a világhírű író eleven előadásmódjának, finom humorának és kimeríthetetlen fantáziájának.

Értékelések
4.0/5 - 1 értékelés alapján

Vegyes élmény a könyvet olvasni, de alapvetően jó. Inkább mesések, gyermekiek a történetek benne, talán A levél a kivétel, ez volt az a történet, ami megdöbbentett, mert már újabban kritikusabb szemmel olvasom Tolkient. Négy csillag megy neki.

→ Az értékelés eredetileg itt jelent meg:

https://moly.hu/ertekelesek/1515811


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

77.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók