Ajax-loader

A ​csodálatos történet 1880-ban kezdődik, amikor a gyönyörű Fermina élvezhetné életét, helyette választania kell két udvarlója között, a jóképű Florentino Ariza és a népszerű Juvenal Urbino doktor között. Ez a gyötrődés és háromszög csaknem 50 éven át tart.
A meghökkentő befejezésű szerelmi történet egy buja, lüktető, letűnt világban játszódik, melyet egyaránt uralnak a misztikus események és a sztentori hangú bölömbikák; ahol a tengerben olykor még feltűnik egy éneklő vízitehén keblén a borjával, vagy egy gyönyörű vízihulla; ahol még a legjózanabb gondolkodású embernek is természetesnek tűnik, hogy a tárgyak olykor elsétálnak a helyükről. Teljesen más világ ez, mint a mi közép-európai, misztikumtól mentes és romantikátlan valóságunk.

Értékelések
4.8/5 - 9 értékelés alapján

Gabriel García Marquez, amúgy is őrülten jó író. Ezt a könyvét legalább hatszor olvastam. Fermina Daza a gyönyörű nő, akiért élni, vagy meghalni érdemes. Florentino Ariza, amikor meglátja őrülten beleszeret. Már fiatalemberként mindent elkövet, hogy a házuk előtt ólálkodva megleshesse szerelmét. Fermina azonban mit sem sejt ezekről az érzelmekről és éli úrilány világát. Florentino se nem szép, se nem gazdag, egy valamit mégis tud szeretni. Mikor Fermina hozzámegy a jól szituált, gazdag és előkelő Urbino Juvenal doktorhoz, azt hihetjük Florentinonak annyi. Aki szereti az izgalmas, szerelmi drámákat, a kalandot, a vérpezsdítő dél-amerikai kultúrát, az feltétlen olvassa el.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

60.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók