Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


KittyKaty
5.0/5

Nem ​értem miért ilyen kevést százalékot kapott a könyv, mert nagyon jó.
Igaz voltak hiányosságok, de jó könyv. Szórakoztató, élvezhető. Én is a film miatt olvastam el a könyvet és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon kíváncsi vagyok a filmre biztos nagyon látványos lesz. Kár, hogy a folytatása nincs kiadva magyarul. A világ érdekes és különleges, a szereplők szerethetők.(Tom és Katherine a kedvenceim)


Doromb
2.0/5

Én ​ennek jóformán minden percét utáltam.

Az ötlet jó, mintha egy badass vándorló palotát kaptam volna, és mivel az animációs film az egyik kedvencem, így ez is megvett magának. A probléma, hogy hiába lenne jó az ötlet, de az egész világkép teljesen kidolgozatlan, a guruló városok oka, működése és kialakulása sem volt igazából megmagyarázva.

A karakterek csapnivalóak, nincs egyéniségük, nem igazán vannak árnyalataik, tele vannak érthetetlen döntésekkel. Tom és Hester is borzasztó egyszerű, egyik egy gyáva, nem éppen hősforma, ami nem is gond, de mindemellett két értelmes megnyilvánulása nem volt a könyv folyamán. Hestert pedig csak a bosszú hajtja, nem igazán van lehetőségünk megismerni a mögötte húzódó embert.
Katherine már egész jó volt, bár ő se került közel a szívemhez. Podot szerettem, talán ő volt a legjobban kidolgozva.

Ami még a karaktereknél is rosszabb volt, az a köztük lévő viszony, ami nagyjából nem létezik. Igazából halovány lila gőzöm sincs, hogy a karakterek mit gondolnak egymásról. Tom néha emlegeti, hogy Hester milyen sokat jelent neki, de nem mintha, ezt látnánk. Anna Fang és az ő indíttatásai jók lehettek volna, de az is csak lógott a levegőben. Szerelmi szál {{Katherine és Pod között}} van, de érzelmek már nincsenek. {{Ez abból is látszik, amikor Pod testét egy propeller DARABOKRA TÉPI (igen, szó szerint így volt leírva), és a világon semmit nem írnak ezzel kapcsolatban Katherina reakciójáról. Azért ha a szerelmed széttépi egy propeller, akkor csak siratod vagy valami, nem az az első gondolatod, hogy meg kell találnod az apádat… A másik, amikor Tom VÉGIGNÉZI a barátja, Fang halálát, és nem segít neki. Gondoltam úristen, biztos mekkora bűntudata lesz majd emiatt, erre SEMMI.}} Komolyan, egy hörcsög érzelmi skálája szélesebb, mint amennyit a könyv felmutat.

A könyv története ellenben nem lenne rossz. Tetszik a steampunkos beütés, illetve az is, hogy folyamatosan történik valami, a cselekmény egy percre sem áll le. A probléma az, hogy hiába lenne jó a cselekmény, a silány szereplők miatt az sem érdekelt, hogy mi történik velük, élnek vagy halnak, így a pörgős cselekmény számomra kevés volt, mert nem állt mögötte olyan szereplőgárda, akikért izgulhatnék.

Összességében engem abszolút nem vett meg, a filmre viszont ennek ellenére is kíváncsi vagyok, mert ha szerethetőbbre csinálják a karaktereket, akkor szerintem az még lehet jó.


csobi
3.5/5

Vegyes ​érzéseim vannak.
Egyrészt nagyon jó filmalap, de nekem a történet végén kicsit túlcsordult a hálivud, remélem ezt majd lefaragja a rendező vagy épp nem, mert ezért lesz eladható. [spoiler]Igen, a love.[/spoiler] Ahogy többen említették, kicsit keményebb vonalas ifjúsági regényről van szó, értem ezalatt, hogy nem a Rumini után kell kézbe adni.

Összességében jöhetett volna több steam, bár lehet a célkorosztály unta volna a technikai részleteket vagy a világ szélesebb körű bemutatását, punkból meg voltak morzsák, de még lehetett volna hova acélozni a főszereplőket. Nem tudom milyenek lehetnek a folytatások, de illene befejezni a sorozatot. :]

Ja és best cover evör, bár nem jöttem rá, hogy ez melyik jármű, mert a történetben nem ilyennek írták le azokat a járgányokat, amikkel közlekedtek vagy elcsaklizták, aztán lehet előbb volt meg a borítóterv, mint a történet vagy csak figyelmetlen voltam.


Mhysa
4.5/5

Ez ​a könyv tök jó, remek kikapcsolódás volt számomra. Néhány részen egészen meglepő dolgokat tol elénk. Pörgős volt, igazi kalandos történet, ráadásul több szálon is futott, ami szintén jót tett neki. A szereplők egy kicsit nehezen rázódnak bele a történetbe, főleg Tom, ezért jár a pontlevonás, de a végére minden karakter egész fejlődésen megy keresztül. Nagyon izgalmas volt hatalmas guruló gépvárosról olvasni, amik szó szerint felfal minden útjába kerülő várost, én kíváncsian várom a filmet!


Robberator
5.0/5

Ezt ​nevezem én tökéletes kalandregénynek! A cselekmény pörgős volt, a világ érdekes, a szereplőket pedig imádtam egytől egyig! Habár mindenkinek felborult az élete és óriási változásokon ment át, különösen Hester története jött be, ami egy egyszerű bosszúsztoriból valami másba fordult át, többek közt Tomnak köszönhetően. Ezek a közös kalandok és egymásra épülő karakterfejlődések a szíve-lelke a könyvnek. Igazán izgatottá tesz az elkövetkező filmváltozat iránt! De amennyire megható tudott lenni, annyira le is döbbentett néha. {{Az elhullott szereplők száma és halálnemük szerintem kifejezetten merész egy ifjúsági regénynek, adott egy élt a könyvnek.}}
Bűn, hogy nem jelentek meg a folytatások magyarul. Remélem a film kapcsán észhez kapnak a kiadók, és kijön az egész sorozat!


Trillian26
4.0/5

A ​filmről úgy jöttem ki, hogy ide ezzel a könnyvsorozattal most azonnal. Gondoltam a szereplőket esetleg jobban megismerhetem, megtudhatom mi motiválja őket. Na, ez nem nagyon jött össze, viszont egy jó történetet olvashattam, ami a film megtekintése után is (illetve az eltérések miatt meg méginkább) izgalmasra sikeredett. Tetszett, hogy Katherine milyen jó szálat kapott, ellenben Tommal és Hesterrel, valamint Sikolyról például kevésnek éreztem a kapott információt. Ami viszont nagyon jó volt, hogy nem kedveskedte el a szerző a végét, hanem (ifjúsági könyvhöz képest) gátlástalanul megölt fontos (és kevésbé fontos) szereplőket is, bár azért boldog befejezés kerekedett a végére így is. A világ ahogy a filmben, úgy a könyvben is nagyon tetszett, valamint a társadalom felépítése is érdekes volt. Szívesen folytatom majd a sorozatot (reménykedem benne, hogy a film hatására majd magyarul).


Artyom
5.0/5

Életem ​eddigi legjobb könyve! Tízcsillagos!!!


Demi
4.0/5

Szerintem ​jó ez a könyv és nagyon alapos a világfelépítése. Tetszenek a konfliktusok és a karaktereket. De a tény, hogy a városok gurulnak…. engem kilóra megvett :D Alig várom, hogy beszerezzem a következő részt. :D


boiledfrog
3.0/5

Amennyire ​vártam, hogy ez majd jó lesz… akkorát kellett benne csalódnom.
Az alapsztori, és maga az elképzelés a világról tök érdekes lehetett volna, de sajnos semmi sem volt eléggé kidolgozva.
A karakterek unalmasak, a főszereplő srácot nem is értettem, hogy milyen szerepet szántak neki… Hester Shaw-ra pedig csak azt tudom mondani, hogy egy végtelenül bunkó mártír. Egyedül Valentine lánya volt, akivel szimpatizáltam egy kicsit.
A könyv elejétől kezdve vártam, hogy mikor fejezhetem már be, még a film megjelenése előtt elszerettem volna elolvasni – ami sikerült is – de nagyot csalódtam mindkettőben.
Mégis azért adtam 3 csillagot, mert tényleg bele tudtam élni magam ebbe a disztópikus steampunk világba, és még ha unalmasak is voltak a karakterek, a fantáziámmal kiszíneztem a körülötte történő dolgokat.


joey0119
5.0/5

Voltak ​hiányosságok, de nem rossz könyv! Simán szórakoztató, élvezhető. Érdekes, hogy úgy akadtam erre a könyvre, hogy láttam valamelyik filmes oldalon a film bemutatóját. Kár, hogy a folytatása nincs kiadva magyarul.
A világ érdekes és különleges, a szereplők szerethetők.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

30.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók