A pompás desszert nemcsak az étkezés “megkoronázása”, de művészet is. Viszont elkészítésénél nem kell művésznek lenni. Ebben a könyvben több mint 80 olyan álomszerű desszert receptjét találja az olvasó, amelyek szinte elolvadnak a szájban. Finom krémek, pompás pudingok és tejszínes krémcsodák, gyümölcsös desszertkompozíciók, álomszép zselék, könnyű sörbetek, jégbombák és apró finomságok, akár klasszikusak, akár modernek, ezek a desszertek mindig élvezetet jelentenek.
Kapcsolódó könyvek
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Gudrun Ruschitzka - Tepsis sütemények
Vannak, akik a klasszikus sütiket szeretik, és maradnak az almás piténél és a meggyes vagy barackos lepénynél, mások kíváncsiak az újra, például a pörkölt mandulás és a túrós almás süteményre. Egy azonban biztos: ha egy egész tepsivel sütünk, mindenkinek jut elég.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker legjobb süteményei
Németországban régen, de nálunk is fogalommá vált a Dr. Oetker márkanév. A cég sütéshez-főzéshez használt alapanyagok kikísérletezésével és gyártásával foglalkozik, hogy a háziasszonyok életét megkönnyítse. Kísérleti konyhájában már több mint 100 éve próbálják ki az új recepteket. A legsikeresebbekből állítottunk össze most egy csokrot.
Akár születésnapi tortát, váratlan vendégnek teasüteményt, vagy sós koktélfalatokat keresünk - ebben a 152 oldalas könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet.
A recepteket, a sütés menetét lépésről lépésre, részletesen írtuk le, így könnyen követhetőek. Ezzel a siker is garantált.
Használja fel a sok kísérlet eredményeit és süssön családjának, vendégeinek Dr. Oetker legjobb süteményeiből!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Tortasütés és díszítés
Dr. Oetker kísérleti konyhájában minden egyes receptet kipróbáltak, finom és könnyű süteményeket, krémes töltelékeket, fantáziadús dekorációkkal.
A tortákat mázzal, csokoládéval, tejszínnel vagy vajkrémmel vonhatjuk be, gyümölcsökkel, marcipánnal vagy cukorvirággal díszíthetjük, biztos, hogy sikert aratunk.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége.
Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kanalas aprósütemények
Szívesen készítenénk gyakran, nem csak ünnepi alkalmakra finom kekszeket és aprósüteményeket, de se kedvünk, se időnk az unalmas tésztagyúrásra és formázásra. Itt a megoldás, a kanalas keksz. Formák helyett mindössze két kanálra van szükség. Finom tésztát keverünk - ehhez könyvünkben sok ötletes receptet találunk -, a tepsire két kanállal kis tésztahalmokat rakunk, és máris tehetjük a sütőbe. Hamarosan ínycsiklandó süteményillat tölti be a konyhát. A könyvben ötven új, könnyen elkészíthető sütemény- és kekszleírás vár kipróbálásra.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Karácsonyi édességek
Az év legszebb sütési időszakára Dr. Oetker 6 fejezetben több mint 80 receptet állított össze azért, hogy Ön az ádvent idején és a karácsonyi ünnepek alatt szeretteit meglephesse finom desszertekkel, pompás kalácsokkal, házi karácsonyfa süteménydíszekkel. A számtalan illusztráció láttán szinte érezni már a fahéj, a méz és a vanília illatát.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Pikáns falatok
Partikon, kedélyesen eltöltendő estéken a házilag készített tészták mindig kelendőek. És ki ne örülne annak, ha baráti látogatásnál pizza, vagy friss sós sütemény fogadja. E könyvből megtudhatja, hogy ez nem is költséges szórakozás és amellett maga a sütés is örömet szerez. Készítsen Ön is finom, ropogós, pikáns falatokat!
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süteményeskönyv kezdőknek
Az új süteményeskönyv olyan kezdőknek készült, akik már eleve jól és jót szeretnének sütni. Ezért a "Süteményeskönyv kezdőknek" első kiadását teljesen átdolgozva, új feldolgozásban, sok ízléses képpel, számos új pompás recepttel kiegészítve, minden alaprecepthez szemléltető ábrákkal jeleníti meg. Dr. Oetker kísérleti konyhájában természetesen minden receptet kipróbáltak és azt úgy írták le, hogy elkészítésűk még kevésbé gyakorlottaknak is sikerüljön.
Jamie Oliver - A pucér szakács visszatér
Nem kétséges, hogy Jamie Oliver belopta magát szívünkbe az egyszerű, ízletes házi koszt iránti szenvedélyével. A pucér szakács viszatér - Jamie immár a harmadik magyarul megjelent szakácskönyve - külön fejezetet szentel a könnyen összeüthető, ízletes reggeliknek, a rágcsálnivalóknak, az egyszerű, de laktató salátáknak, valamint a nagyszabású sülteknek, halételeknek. És a desszertről sem feledkezik meg!
"Az egész könyv az otthoni főzésről szól, semmi köze az éttermi bűvészkedéshez. Rengeteg új ötletet, hozzáférhető alapanyagokat, vagyis maximális ízeket és minimális erőfeszítést kínálok. Mindenkiben bátorítani szeretném az ösztönös, magabiztos ételkészítést. Csak változtass, kövess el hibákat, tedd gusztusossá!" Jamie Oliver
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Süssünk együtt, gyerekek
Vajon van-e nagyobb szórakozás, mint karácsonyra a gyerekekkel együtt a tészták, aprósütemények elkészítése, díszítése, vagy mézeskalács házikó összeállítása.
Érzi-e már a fahéj, a szegfűszeg és a friss sütemény illatát? Látja a gyerekek kipirult arcát, amint tele lelkesedéssel látnak neki a díszítésnek?
Ez a könyv a 4-14 évesek és mindazok számára készült, akik a gyermekkor emlékeiből valamit megőriztek.
Varga Gábor - Desszert szerelem
Varga Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.
Ismeretlen szerző - Muffinok
Sorozatunkban különböző ételféleségek legjavát válogattuk össze. A belső oldalak színes, látványos fotóival a háziasszonyoknak szeretnénk segíteni, hogy finom, változatos ételeket tudjanak az asztalra varázsolni.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Rázott és bögrés sütemények
Gyakran előfordul, hogy váratlanul vendégeket vagy meghívást kapunk és gyorsan valami finomat szeretnénk sütni. Mi sem egyszerűbb ennél! A könyvünkben található receptek elkészítési ideje mindössze 15-20 perc és a tésztát máris tehetjük a sütőbe. Többnyire még keverőkészülékre sincs szükség, a legtöbb tésztát csak össze kell ráznunk. Gyakran a mérleg is a szekrényben maradhat, a hozzávalókat egyszerűen csészével vagy bögrével mérhetjük ki. Így egykettőre kész a finom torta, ízletes sütemény vagy aprósütemény. Dr. Oetker minden receptet kipróbált és azokat részletesen úgy írta le, hogy nekünk is biztosan sikerüljenek. Ízelítőül a tartalomból: málnatorta, barna sütemény, narancslével átitatott fűszeres kuglóf, puha gyümölcskenyér, áfonyás muffin.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - A sütés öröme
A Dr.Oetker szakácskönyvek között A sütés öröme az egyik legsikeresebb kötet. Számos országba, több nyelven, sok millió példányban jutott el a sütést kedvelőkhöz.
A könyv 316 oldalon, 300 fotóval, közel 180 receptet mutat be, a régi klasszikusok mellett a legújabbakat is.
A receptgyűjtemény azoknak készült, akik örömüket lelik a sütésben, de azoknak is, akik az alapokat már ismerik, de jól és jót szeretnének sütni.
Ismeretlen szerző - A legfinomabb muffinok
A muffinok világra szóló sikerének titka abban rejlik, hogy finomak és elképesztően változatosak és könnyen variálhatók, ráadásul rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, akár díszítés nélkül is mutatósak, de játszi könnyedséggel ünnepivé varázsolhatjuk őket. Az elfoglalt háziasszonyok vagy a kezdő "szakácsok" is bármikor percek alatt elkápráztathatják velük vendégeiket vagy gyerekeiket. Legyen szó gyümölcsös vagy alkohollal átitatott muffinokról, túróval, csokoládéval, dióval gazdagított társaikról, vagy éppen a mexikói, indiai vagy olasz ízeket idéző pikáns muffinokról, a siker biztosan nem marad el.
"1-2-3 és kész!" a sorozat címe arra utal, hogy minden ételt három lépésben, egykettőre elkészíthetnek még a kezdők is. Az egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalóknak és a munkafázisok pontos leírásának köszönhetően minden recept játszva sikerül, a ragyogó fotók garantáltan kedvet csinálnak a sütéshez, a pazar muffinok illata és látványa pedig meghozza az étvágyat.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Sütemények eperrel, málnával, ribizlivel, áfonyával...
Szederrel, eperrel, ribizlivel, áfonyával vagy egressel üdítő sütemények egész sorát készíthetjük el.
Csak egy pillantás az itt található könnyű, gyümölcsökben gazdag süteményekre, és máris leküzdhetetlen a kísértés.
Ebben a könyvben Dr. Otker 28 ötletes, bogyós gyümölcsökben gazdag receptet állított össze, melyek mindegyike kipróbálásra vár.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin különlegességek
A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake nálunk is tért hódit.
Tésztája könnyű, íze finom, ellenállhatatlan, ha tetejét még krémsapkával, néhány cukorgyönggyel, csokoládéreszelékkel, habsapkával díszítjük, vendégeinket valóban elkápráztatjuk.
Horváth Eszter - Desszertőrült
Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illusztrálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszertcsodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat.
A játékos és kreatív „desszertkészítő minitanfolyamot” több száz fotó illusztrálja.
Karl Schuhmacher - Eckart Witzigmann - Sybil Schönfeldt - Nagy csokoládé könyv
A kiadvány a következő témaköröket érinti: a csokoládé története, a kakaó, a csokoládé, csokoládépraktikák, cukrászat, bonbonkészítés, desszertek, italok, különlegességek, szakszerűen a csokoládéról.