Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
0.5/5

Ez ​igen! Gratulálok az írónak! Ilyen történetet megírni, nagyon “kemény” munka lehetett.
Egyszerűen hányingerem van már ettől a sok makitól, amit mostanában összehordott a szél.
Most komolyan ilyen “asztal fiókba eldugni valót” kiadnak, ráadásul több részes és még megkoronázva egy sorozattal is, amit imádnak??? 0.0
Jézusom, velem van a baj, ez már biztos.
Borzalmas volt.
Ezek a karakterek se kidolgozva nincsenek, se átgondolva.
Imádom, hogy testvérek vannak benne, és persze egy szem lány kell nekik….csodás és persze tök természetes az egész.
De még ezzel bajom sem lenne, ha normális körítéssel, izgalmas szereplőkkel van megírva. Akkor azt gondolnám tabu téma, és beteg vagy sem imádnám.
De így….inkább megyek és pihentetem a szemem egy ideig…mert mostanában csak ezekkel találkozom szinte és már kiégtem.


Bajnoczianna
5.0/5

Be ​kell vallanom nem néztem a sorozatot. Nem voltam oda érte. A könyv viszont kellemes csalódás volt szàmomra. Teljesen más volt mint a sorozat de pont ez tetszett benne. Elena itt sokkal szimpatikusabb karakter lett.
Damon és Stefan pedig két jóképű vàmpír fiúként küzdöttek a kiszemelt lànyért. Stefan talpra esett erős szereplő volt, mindig tudta mit kell tenni a nehéz helyzetben.
Az egész jó kezdésnek bizonyult, vàrom a folytatást.


vighagika
3.5/5

Nagyon ​meglepődtem, mikor megláttam a molyos százalékot (62), ezért gyorsan meglestem néhány értékelést az olvasás előtt. A legtöbben arra panaszkodtak, hogy a könyv mennyire eltér a sorozattól, pedig nem erre számítottak. Meglepetten vizslattam ehhez hasonló véleményeket, de az izgatottság mellett nem volt bennem félelem, csak kíváncsiság, én ugyanis nagyon szerettem a Vámpírnaplók című sorozatot.
Az első tényleges különbség az, hogy Elena szőke a könyvben, ami kicsit furcsa, hiszen a borítóra is a jól ismert, barna hajú Nina Dobrevet rakták, azonban ez a tény nem igazán zavaró. Az már inkább (persze csak azoknak, akik nézték a sorozatot), hogy a könyvben Elenának nincs öccse, van azonban egy kishúga, akit a nénikéje és a barátja nevelnek.
Abszolút negatív az a különbség, hogy míg Elena a filmsorozat-adaptációban erős, kitartó és szerethető személyiség, addig a könyvnek ő volt talán a legelviselhetetlenebb karaktere. Hisztis, buta és beképzelt. Egyszerűen szörnyű volt néha a gondolatmeneteit olvasni, ahogy rá akar ugrani Stefanra, valamint az, hogy nagyjából két perc beszélgetés után már szerelmes volt. Nem igazán tudtam azonosulni vele. Önző volt a családjával, a barátaival és Stefannal szemben is.
Meredith Elena legjobb barátnője (Bonnie mellett), aki a sorozatban nem szerepel, pedig szerintem lecserélhették volna Caroline-t rá. Apropó, Caroline… Nem szerettem az adaptációban sem, itt meg aztán egyenesen borzasztó volt, Tylerrel együtt. Szintén iszonyúan negatív személyiség volt mindkettő. Matt velük ellentétben pozitív csalódás volt, hiszen kiállt Stefan mellett, valamint bármennyire szerette Elenát, képes volt neki is segíteni, olykor pedig igazán megmondani a tutit. Nem is értem, a sorozatban miért alakították ilyen jelentéktelenné.
Damon (sajnos) szinte alig van még jelen a történetben, viszont rengeteg a visszautalás Katherine-re. Katherine sorozatbeli karakterével ellentétben kicsit butácska, azonban kevésbé gonosz. Elvileg csak jót akar a testvérpárnak, mégha ilyen szerencsétlenül is viszi véghez célját. Elena karakterénél még ő is szimpatikusabb.
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/07/lisa-jane-smith-ebredes-enesakonyv.html


RVivi
1.0/5

Bárcsak ​annyi probléma lett volna csak a könyvvel, hogy a borítón is barna Elena, de a könyvben meg szőke…
Olyan szinten volt szörnyű, amennyire a százaléka is mutatja. A szereplők rettenetesek, a sztori pedig labdába se rúghat a sorozatos mellett. Az se tökéletes, de ettől messze jobb.
Na, először is Elena. Az a bemutatkozás, amit levágott nekünk az elején, arra szavak nincsenek. Nemcsak buta és fontoskodó, de még beképzelt is. Caroline nem az a Caroline, akit bírok. Bonnie egy óvodás szintjén áll. Meredith pedig ki a franc? De leginkább az húzott fel, hogy össze-vissza vannak keverve a vezetéknevek és családok. Oké, ez volt előbb, szóval ez a sorozat hibája. És mi volt ez a Fell’s Church? Stefannal és Katherine-nel mi történt? Bahh, halálos. Ezerszer inkább a sorozat.
Történetről nem tudok beszélni, mert Elena és Stefan nyavalygásán kívül semmi nem történt. A kedvenc részem az volt, mikor a végén még pár oldalnyi szenvedésre számítottam, erre ott voltak az olvasói értékelések vagy micsodák.


Röfipingvin
0.5/5

Soha ​ne mondd, hogy soha, de ezt soha többet!


Jól ​megvolt írva bár engem egy kicsit zavart, hogy Elena szőke voltvolt, nem pedig barna… Ami leginkább nem tetszett, hogy a sorozat nagyon nagy részben eltér a könyvtől…


Doreen
1.0/5

Hát… ​Ez szörnyű. Nem igazán értem mit szeretnek rajta annyian. Mármint úgy hallottam hogy a sorozat jó, gondoltam akkor ez sem lehet rossz. Hát sajnos mégis.
Nem igazán történik semmi sem a könyvben, nincsen izgalom, egyszerűen semmi.


“Istenem ​vége van!!!” – ez volt az első amire gondoltam, amikor befejeztem. És ez volt a második: “Basszus, még van hat”
2 és fél pont. Ennyit se érdemelne meg, de nagylelkű vagyok, mivel ez a 100. könyvem az évben. Barátnőm ajánlotta, hogy olvassam el, mivel neki kedvence. Mindig is jó ízlése volt könyvek terén, ezek után viszont elgondolkodtam, hogy ne nyomjam-e bosszúból a kezébe a Démonmestert, “Na, ez egy igazi könyv!” felkiáltással.
Az egész könyvben semmi nem történik, csak mindenki aggódik, fél és zuhan a sötétségbe. A szereplők unalmasak, idegesítőek és őket utáltam legjobban a könyvben. Van egy Katherinünk, aki egy naiv, ostoba liba. Van egy Elenánk, aki dettó, csak még egy ribanc is mind ezek mellett. Aztán a férfi karakterek. Van Matt, akinek nincs ínyére, amit Elena tesz, de azért elég szomorúan néznie és már ugrik is, nehogy Elenácskának valami rossz legyen. Stefan, az aggódó, puhapöcsű balfasz, aki az egész könyvben tövig rágja a körmét és aggódik Elena és Katherine miatt. (Az utóbbi egyébként már közel 700 éve halott, de csak nem felejtettük még el.) És ott van Damon. Na őt bírtam. Ő legalább ésszerűen cselekszik és gondolkodik.
A következő? Nem kell, de el fogom olvasni, mert 1. MM vagyok 2. kell kihívásra.
Viszont mindenkit felszólítanék, hogy NE olvassa el a könyvet mert időpazarlás és csak jól felhúzza az ember agyát a hülye karaktereivel.


Merielle
3.0/5

Nagyon-nagyon-nagyon ​sokat gondolkoztam rajta, hogy hány pontot adjak erre a könyvre. Úgy indultam neki, hogy borzalmas, elolvashatatlan és szemétbe való. Aztán mindezt félretéve úgy döntöttem, hogy kizárok minden gondolatot a sorozattal kapcsolatban és megpróbálom úgy értékelni, mintha a sorozat nem is létezne.
Na most, adott nekünk egy szőke csaj, akinek van egy pasija. A pasi rendes, kedves, figyelmes, az égadta egy világon semmi gond nincs vele. A csaj azonban egy beképzelt, undok, irritáló, pasiimádó 3,14csa és persze TÖKÉLETES. Szép a haja, szép az arca, szép az alakja, okos, imádni való még annak ellenére is, hogy minden pasit meg akar kapni.
Egyik nap a suliba érkezik egy csinos, ámde távolságtartó srác a mi kis főszereplő lányunk azon nyomban meg akarja szerezni, mert hát miért ne? Ott van neki a kedves barátja, aki foglalkozik vele és szereti, de azért Neki egy másik kell, egy újdonság. Így azonnal dobja a barátját és már MÁSNAP sírva fakad, mert az oly annyira áhított pasi (kedves Stefan) rá sem néz és semmibe veszi.
Tipikus történet gyanánt az történik, hogy a főhősnőt meg kell menteni és hát ki menti meg, ha nem a szép és hűvös Stefan? Aztán máris jöhet az összebújás, mert hát miért ne? És, hogy ne legyen minden szép és jó, megjelenik Stefan bátyja, a veszélyes és undok DAMON, aki ALIG szerepel, de azért a fülszövegben téma. Összegezzük csak…megjelenik varjú képében, de persze ezt akkor még nem tudjuk (már akinek nem esik le), aztán még feltűnik KÉTSZER kb. öt percre, Elena azonnal oda akarja adni neki magát, de ez mellékes. Gondolom minden lány nekiesne egy jóképű, sötét alaknak AZONNAL, mert Damon olyan szép és szexi, hogy elfelejtjük, hogy egy idegen és, hogy van pasink. Ezután Damon egyértelműen kinyír a Halloween bálon egy alakot, de persze itt senki nem veszi észre, senki nem látja, CSAK Elenának tűnik fel egy furcsa alak, de leszarja. Majd a végén találkozunk még egyszer Damonnal, aki közli, hogy neki aztán kell Elena és jól megveri Stefant. A történetről ennyit, egyedi és izgalmas, igaz? Végül is, csak minden romantikus dolog benne van. Jaj, azt majdnem kihagytam, hogy persze a két fiú anno szerelmes volt egy lányba, akire Elena hasonlít…ehhez is no comment.

A könyvben akad néhány elírás, a kedvencem:

“- És azt sem nehéz kitalálni, ki lehet az – folytatta Tyler. – Olyasvalaki, aki utálta Tylert, és aki mindig csak vitatkozott vele.”

Érdekes…. :D

Egyébként mi sem logikusabb, minthogy Elena már az elején úgy látja a varjút, mintha az le akarná vetkőztetni, hiszen mindenki gondolta már azt, akkor, amikor a kutyájának adott enni, hogy az úgy néz rá, mint aki le akarja vetkőztetni…vagy éppen a hala, amikor leveszi az akvárium fedelét és önt neki egy kis eleséget. Az állatok már csak ilyen perverzen szoktak nézni az emberekre.

Aztán hogy tetőzzük még a dolgot, amikor megtudjuk, hogy a pasink vámpír, nem akadunk ki, csak kb fél pillanatra, majd egyből leesünk a tetőről, hogy a vámpír meg tudjon menteni minket, ezután minden félelem eltűnik és magyarázatot követelünk tőle. Aztán engedjük, hogy igyon a vérünkből, majd fél pucéron táncolva kergetőzünk és énekeljük, hogy “hurrá, hurrá szép az élet”.

Na, mindezek ellenére én adok 3 pontot ennek a könyvnek, mert a megfogalmazás még szépnek is mondható, habár néha elég hülyeségek voltak és olyanról írt az író, ami tökre nem fontos. A történet még élvezhető is LENNE, HA nem lenne benne egy sablonos romantikus rész, a karakterek valami borzasztóak, azokról inkább ne is beszéljünk….Szóval maradjunk 3 pontyban, hagy örüljön a nép, lesz ez még rosszabb is…érzem.

(Bővebben majd a blogban)


Lilith
0.5/5

Inkább ​nem is mondok semmit….


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

13.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók