Ajax-loader

Bármily ​meglepő, de még mindig Zsigmond király korába kalauzol el bennünket új könyvében, “A holló felrepül”-ben Gáspár Ferenc, hiszen a címbeli holló már a Hunyadiakra utal. Hunyadi János meg is jelenik a regény lapjain, mégsem ő az egyedüli főszereplője ennek a varázslatos könyvnek, melyben egyszerre kavarog múlt és jelen, így többek között Husz János egykori pere és a mai – immáron legénnyé serdült – Johnny egyre komolyabbá váló szerelme osztálytársa, Claire iránt.
Hogy miképpen kerül össze korunk New Yorkja és a XV. századi Magyarország, az nem kérdés annak, aki a szerző korábbi műveit olvasta. Azoknak viszont, akik most találkoznak először az ifjúsági regényciklussal, eláruljuk, hogy Johnny nagypapája magyar, sőt egyenesen a híres-neves Lackfi család leszármazottja. Ezért kezd el Johnny komolyabban foglalkozni a magyar történelemmel, s ezért keveredik néha egészen misztikus úton-módon a régmúlt történéseibe.
Johnny története ezúttal csupán követi a középkori eseményeket, mintegy alsó szólamként kísérve azokat, s főképpen Tar Lőrincét, a pokoljáró lovagét, akinek – mint ahogy talán Johnnynak is – sikerül végre megtalálnia még gyermekkorában elvesztett hitét, mely nélkül nem élhet az ember.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók