Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


padamak
5.0/5

Igyekeztem ​kikölcsönözni, hogy az éves bibliaolvasásom során ne kelljen sokat visszalépni Ámósz könyvéig. És ez most nagyon kellett! Hosszú bevezetés után a Harmadik résztől kezdett el foglalkozni magával a bibliai Ámósz könyvével – ám az addigi két rész (a könyv 37%-a!) nagyon jól felvezeti a próféta működését, a környezete isten- és törvénytelenségét, és nagyon átérezteti a pásztori munkát: szinte ott vagyunk a főszereplővel családi hétköznapjaiban, mindennapos ténykedésében – mígnem megszólal a Hang. S onnantól…
Gyorsan a végére értem, s egyre jobban megerősödött bennem: kell nekem ez a könyv! A saját példányomat alaposan át-áttanulmányozom (pl. beleírva az Ámósz által idézett zsoltárokat, példabeszédeket…) Hívő és elsősorban lelkésztársaimnak pedig feltétlenül ajánlgatni fogom!


Ámósz ​története már a Bibliában is nagyon tanulságos, azonban az írónő segítségével belepillanthatunk Ámósz gondolataiba, mely a könyv hatalmas előnye. Hogyan viszonyul Ámósz a körülötte élőkhöz? Változást akar, s végül ő lesz az, aki változik. A könyvön keresztül láthatjuk, miken megy át, hogy fejlődik és változik jelleme. Nagyon izgalmas feldolgozása ez Ámósz történetének.


B_Panka
4.5/5

Az ​öt közül ez és a Káleb sztori nyerte el leginkább a tetszésemet. Érdekes volt, ahogy a birkanyájat megismerhettük és párhuzamot vonhattunk a birkák és az emberek között. Nem mintha, ez újdonság lenne, csak mégis jó volt olvasni.
Ámósz küzdelmeivel nagyon együtt tudtam érezni, de úgy az egész személyisége megfogott, ahogy az írónő ábrázolta őt. Valahogy ezt most eltalálta.


KoFa
4.5/5

Ehhez ​a könyvhöz ugyan megint nehezen kezdtem hozzá, de végül teljesen magával ragadott! Bár elsőre erőltetett volt számomra az elején Ámosz “juh-imádata” a végére megértettem, hogy mennyire jól bemutatja evvel is Isten szeretetének nagyságát és megtérése, szenvedése, szeretete teljesen magával ragadott. Nagyon bele tudtam képzelni magam abba a helyzetbe, hogy azok akiket szeret elfordulnak tőle és nem hallgatnak rá. Hóseás megjelenése egy kicsit furi volt, de azért nem zavaró. Szóval nagyon élveztem, és nagyon szépen megfogalmazottnak találtam.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

9.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók