Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


lilijan
4.0/5

jó ​riportfüzér, nagyon ’90-es évek hangulata van. ugyan kimondásra nem kerül, de a kohóbezárás majdnem minden sztoriban való felbukkanása és a panelházak tömkelege egyértelművé tették, hogy a helyszín miskolc. hát akkoriban nem lehetett ott túl vidám az élet, ami azt illeti most sem. mivel kábszeres könyvet (szépirodalomtól kezdve a tudományos publikációkig) olvastam már párat, csak a szociológiai megközelítés és az adott szituáció volt új. örülök, hogy valamiféle képet kaptam a poszt-szocialista/poszt-indusztriális kilátástalanságról. eddig homályosan úgy éreztem, hogy csak a hivátásnak van értelme (legyen az orvoslás, vagy épp műkörömépítés), a gyűlölt és mondvacsinált állásoknak nem igazán, de az a helyzet, hogy akkor ezeken a fiatalokon bármilyen munka segített volna, csak hogy ne kelljen kitölteni azt a rengeteg szégyenteljes munkanélküliségben töltött órát – valami mással. a kizárólag szocializmust tapasztalt szülők számára felfoghatatlannak tűnhetett, hogy valakinek nincs munkája, mihaszna senkinek éreztezték, rejtegették a saját gyerekeiket, hiába: 40-50 év beidegződést nem lehet csak úgy kiirtani. sajnos ennek most is egyféle reneszánszát éljük, a 20-as éveikben lévő fiatalok elhelyezkedése még diplomával is igen nehéz, de talán a szülők már megértőbbek. legalábbis én ezt remélem.


fülcimpa
5.0/5

Rengeteg ​fiatal tönkre vágott élete. Szabadkoznak, fogadkoznak, de a cucc hatalmas erő. Szinte minden egyes riportban az van: a szüleim nem voltak jóban, apám verte anyámat, alkoholizált, stb, elváltak… Vagy: annyit melóztak, nem volt idejük rám figyelni…
2001-ben készült a Felhő a Gangesz felett című film. Ternyák Zoltán hatalmasat alakított benne, mint leállni próbáló drogos . A könyv mellé ajánlom a filmet. Kötelező! Megrázó mindkettő.


Izolda
5.0/5

Nem ​könnyű, de nagyon tanulságos könyv.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

24.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók