Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén. Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek mennyisége és sokszínűsége. Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában.
Értékelések 5.0/5 - 1 értékelés alapján
Kapcsolódó könyvek
Jamie Oliver - Jamie főzőiskolája
Isten hozott a Főzőiskolámban!
Sok olyan emberrel találkoztam már, akik azt mondták, sose lennének képesek megtanulni főzni, ezért nem is akarnak. Ehhez a könyvhöz ők adták az ötletet. Az ilyen gondolkodás úgy hat rám, mint bikára a vörös posztó, mert meggyőződésem, hogy az egyszerű házi koszt elkészítése alapvető emberi készség, és mindenkinek tudnia kell főzni, hogy képes legyen gondoskodni magáról, családjáról meg a barátairól. Megírtam hát ezt a könyvet, hogy egyszerűen és gyorsan megtanítsalak főzni - téged, vagy azt, akinek ajándékba adod. Kiválasztottam egy csomó receptet, csupa olyan ételt, amit mindenki szeret, és elmondom, illetve képek segítségével be is mutatom, hogyan lehet ezeket a lehető legegyszerűbben elkészíteni. Szinte kézen fogva vezetlek be a finom, ízletes ennivalók világába. Miért haboznál hát? Akár bátortalan kezdő vagy, akár gyakorlott szakács, aki egyszerűbb megoldásokat keres, engedd, hogy segítsek, és meglátod, milyen ínycsiklandó ételek kerülnek majd ki a kezed alól. VÁGJUNK BELE!
Jamie Oliver - Jamie konyhája
"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!" (Jamie)
Nigella Lawson - Nigella expressz
Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Ismeretlen szerző - Larousse gasztronómiai lexikon
A "Larousse gasztronómiai lexikon" 1938-ban jelent meg először, és azóta a kulináris ismeretek elsőszámú forrásának számít. Nem szakácskönyv, hiszen 4000 szócikkében minden megtalálható: klasszikus receptek éppúgy, mint az újító szellemű friss kreációkat is bemutató mesterfogások, a legújabb technológiák, a hagyományos és a korszerű főzési eljárások, az alapanyagok fajtáinak részletes leírása, a konyhai felszerelések, az egyes ételek története és a leghíresebb mesterszakácsok életrajza.
Ez az a lexikon, amely nem hiányozhat a mesterszakácsok, a séfek és a gasztronómiai babérokra áhítozó amatőrök könyvespolcáról sem. 1700 színes, szemléletes kép segít eligazodni a zöldségek, gyümölcsök, húsok és sajtok felhasználási lehetőségeiben.
Szemléletes fotókon követhetjük nyomon lépésről lépésre az ételek előkészítésének és elkészítésének folyamatait. A francia nyelven hatodik alkalommal felújított kiadás már tartalmazza a 21. század konyhaművészetét megalapozó technikákat is. Az egyszerű leírású szócikkek kereszthivatkozásai, a név- és tárgymutató címszavai megkönnyítik a keresést. A receptek ételfélék szerinti, betűrendes, illetve a híres séfek és éttermek különleges receptjeinek gyűjteménye nem csak az eligazodásban segít, hanem újabb és újabb megoldásokra, összeállításokra is sarkall.
Lesley Mackley - Sallie Morris - Fűszerenciklopédia
Mindent átfogó kézikönyv az ismert és a kevésbé ismert fűszerekről és hagyományos fűszerkeverékekről, konyhai felhasználásukról. Színes, képes útmutató 50 fűszerhez az összes megjelenési formájukban, 35 hagyományos fűszerkeverék, köztük curryporok, masalák, fűszerpaszták, édes és grill fűszerkeverékek képes receptje.Minden címszó részletesen leírja a fűszer aromáját, zamatát és külsejét, orvosi, háztartási és konyhai felhasználását. 100 klasszikus és modern recept a világ minden tájáról - képes útmutató lépésről lépésre az elkészítésükhöz és a kész fogás pompás fotója.Illusztrált útmutató aromás olajok, például gyömbéres, fokhagymás és mogyoróhagymás valamint citromfű- és limelevélolaj , ízesített ecetek, például chilis ecet és sokféle fűszeres ital, valamint fűszerekből készülő illatos ajándékok és dekorációk készítéséhez.Az egyetlen könyv, amelyre szüksége van ahhoz, hogy felismerje, elkészítse és használja a fűszereket.
Gordon Ramsay - Nem piskóta
Mindenki azt hiszi, ismeri az igazi Gordon Ramsayt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Ez most itt az ő valódi története...
Gordon Ramsay most először tárja elénk a teljes történetét annak, hogyan lett ő a világ leghíresebb és leghírhedtebb séfje: mesél nehéz gyermekkoráról, öccse heroinfüggőségéről, zsákutcába jutott futballista-karrierjéről, televíziós szerepléseiről, arról, hogy megszállottan törekszik a gasztronómiai tökéletességre - azaz mindarról, amitől mára ünnepelt kulináris tehetséggé és médiasztárrá vált.
Priya Wickramasinghe - Carol Selva Rajah - Egy falat... India
A különböző országok nemzeti konyháit bemutató szakácskönyv-széria jelen darabjában a méltán világhíres indiai kulináris kultúra legjavából kaphatunk ízelítőt - sajnos csak receptek formájában. A fogások a hagyományos levesek, előételek, főfogások, desszertek csoportosítás helyett - fogalmazzunk így - stílus szerint szerkesztve találhatók a műben: a tiffin (azaz könnyű) és mogul konyha remekeit követően ismerkedhetünk a tháli és tandúr ételekkel, a déli fogásokkal, a karakteres indiai édességekkel. Az utolsó fejezetben az olyan alapfogások leírásai kaptak helyet, mint a rizs, a panír, a gyömbérlé, a csát és garam maszalá vagy a tamarindpüré. A kötetet szójegyzék és tárgymutató zárja.
Lisa Atwood - Rebecca Courchesne - Rick Field - A befőzés művészete
A zamatos dzsemektől a zseléken és a pikáns savanyúságokon át a relishekig számtalan módja van a friss gyümölcsök és zöldségek tartósításának. A könyv több mint 130 receptje lépésről lépésre mutatja be az eljárások technikáit; tippeket, kreatív ötleteket ad az eltett finomságok további hasznosítására.
E különleges receptgyűjtemény útmutatásai alapján bárki a befőzés mestere lehet.
Mautner Zsófia - Chili & Vanília
Csili és vanília.
A könyv címét legalább egymillió ember ismeri: ennyi volt a szerző, Mautner Zsófia blogjának rekord-látogatottsága. Így lett a chiliesvanilia.hu Magyarország legnépszerűbb gasztroblogja, azaz olyan internetes naplója, ahol a szerző rendszeresen beszámol kulináris élményeiről: recepteket ír, éttermi beszámolókat ad, cseveg és információt cserél a gasztronómia tárgyában. Szakácskönyve régóta várt olvasmány, de sokkal több lett, mint receptgyűjtemény: izgalmas utazás, kultúrkörkép és élménybeszámoló, rengeteg gyönyörű fotóval. Szerzője, Mautner Zsófia sokat utazott és világot járt egykori diplomata, aki szenvedélyesen szeret enni és főzni. Könyvében Isztambul, Marokkó, Brüsszel, Párizs, Szardínia, Portugália, Spanyolország, New York és Budapest ízei elevenednek meg, színes leírásokkal, remek, kipróbált és sokszor tesztelt receptekkel és csodaszép fotókkal.
A leírásokat praktikus receptkereső egészíti ki, és segítséget kapunk egy-egy különlegesebb fűszer vagy hozzávaló beszerzésében is.
Nigella Lawson - Hogyan váljunk házi istennőkké
Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről -és általában véve a sütésről- szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!
Nigella Lawson - Nigella falatozója
Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével. Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozatával Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. A jó étel igen jelentős szerepet tölt be mindennapjainkban, és mára Nigella jelképezi mindazt, ami a főzésben és az étkezésben igazán szép, jó, örömteli és mentes minden fölösleges hókuszpókusztól. Mostani könyve szorosan kapcsolódik az azonos című televíziós sorozathoz. A Nigella falatozója a képernyőről már jól ismert recepteken kívül számos új étel leírásával is megajándékoz bennünket, melyek, legyenek bár a régi kedvencek izgalmas változatai vagy éppen vadonatúj alkotások, mind a szerző és a televíziós sorozat szellemiségét tükrözik: egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz. Egy fárasztó munkanap után is egyszerűen összeüthetjük őket, akár a gyerekeket is bevonva a munkába és a szórakozásba, hogy aztán együtt csodálhassuk munkánk ínycsiklandó eredményét, és élvezhessük az evés örömét. Nigella minden vágya, hogy olvasói és nézői osztozzanak vele a főzés és evés nyújtotta örömökben, ennek köszönhetően már a receptek olvasása és a fotók nézegetése is gyönyörűséggel tölthet el bennünket.
Monika Zilliken - Fűszerlexikon
A kis fűszerlexikonból megtudhatunk mindent, amit a fűszerekről tudni érdemes. Megismerhetjük a fűszerek eredetét és történetét. Megtudhatjuk botanikai jellemzőiket, előfordulásukat, hatóanyagukat és egyéb tulajdonságukat. Emellett a kötet ötleteket ad a konyhában és a gyógyászat terén való felhasználáshoz.
Christopher Priest - A tökéletes trükk
Szédítő, viktoriánus hangulatú, díjnyertes regény két bűvészről és halálos ellentétükről, mely családjaik több nemzedékére hatással van. Vitájuk középpontjában egy bámulatos trükk áll, amit mindketten előadnak műsorukban. A varázslat titka egyszerű, ám az ellenfelek számára a valódi rejtély sokkal mélyebben rejtőzik.
A regényből nagy sikerű film készült.
Ismeretlen szerző - A szakácsművészet bibliája
Az ínycsiklandó fotókkal illusztrált kötet nagyszerű segítséget nyújt azoknak a kezdő szakácsoknak, akik nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a főzéshez. A receptek között szinte mindenféle étel leírását megtaláljuk, a fejezetek elején pedig részletes tájékoztatót olvashatunk az előkészületekről, a főzésről, a sütésről és a tárolásról.
Aimee Bender - A citromtorta különös szomorúsága
Kilencedik születésnapjának előestéjén a mit sem sejtő Rose Edelstein, az iskolaudvari játékok és a zaklatott szülői figyelem perifériáján létező kislány beleharap édesanyja házi sütésű csokoládés citromtortájába, és rájön, hogy varázslatos képességgel rendelkezik: a süteményben képes megízlelni az anyja érzéseit.
Legnagyobb döbbenetére fedezi fel magában ezt az adottságot, az anyjából ugyanis – az ő életvidám, ügyes kezű, tevékeny édesanyjából – a lemondás és a kétségbeesés íze árad. Az ételek egyszeriben – és életre szólóan – veszedelemmé, fenyegetéssé válnak Rose számára. Bármelyik étkezésnél bármi kiderülhet. A bátyja, Joseph pirítósát képtelen megenni; a sarki pék sütijét harag ízesíti; a szőlődzsem savanyú nehezteléssel teli.
Átokkal is felérő adottsága révén a kislány olyan titkos tudás birtokába jut, amit minden család elrejt a világ szeme elől – az édesanyja családon kívüli életét, az édesapja elhidegülését, Joseph hadban állását az egész világgal.
Ám Rose felcseperedvén mégis megtanulja hasznosítani ezt az adottságát, és rájön, hogy vannak olyan titkok, melyeket még az ő ízlelőbimbói sem képesek érzékelni.
A citromtorta különös szomorúsága sziporkázó mese arról, hogy milyen mérhetetlenül nehéz tiszta szívből szeretni valakit, akiről túlságosan sokat tudunk. A szívszorítóan mulatságos, bölcs és szomorú történet azt bizonyítja, hogy Aimee Bender olyan író, akinek káprázatos prózája a mindennapi élet furcsaságait veszi górcső alá.
Aimee Bender két ízben kapott Pushcart-díjat, 2005-ben Tiptreedíjra jelölték. Számtalan antológiában jelentek meg írásai, műveit eddig tíz nyelvre fordították le. Los Angelesben él.
Joanne Harris - Fran Warde - A francia konyha
Anouchka, Madame Douazan, Simone nagynéni... Tévedés ne essék, ők nem Joanne Harris valamelyik regényének szereplői, hanem a francia konyha ínyencségeinek megihletői. Mint Framboise, az Ötnegyed narancs hősnője, Joanne Harris - francia gyökereivel együtt - is megőrizte a nemzedékről nemzedékre öröklődő családi recepteket, és szerencsére közkinccsé tette őket A francia konyha című szakácskönyvben. A raguk, sültek, saláták, torták és desszertek ellenállhatatlanul csábító gyűjteményéből semmi sem maradt ki, még a nagymama hagyományos kalácsa, vagy az olyan klasszikus francia finomságok sem, mint a marinált kagyló vagy a párolt hátszín. Az író, aki szeret főzni, és az egykori főszakács, aki szeret írni róla, együtt "főzte ki" ezt a különleges receptes könyvet. A francia konyha igazi családi hagyaték.
Gordon Ramsay - Világkonyha
Olaszt, kínait, esetleg valami könnyű francia menüt? Globalizálódó világunk előnye, hogy egyre több konyha ízeit kóstolhatjuk meg anélkül, hogy kitennénk a lábunkat otthonról. Ebben segít Gordon Ramsay új könyve, a Világkonyha, amelyben a Föld különböző tájairól összegyűjtött kedvenc receptjeit tárja az olvasó elé. A sztárséf útmutatásai alapján egyaránt a konyhánkba varázsolhatjuk a rafinált francia, a csodás olasz, a varázsos keleti vagy éppen a pikáns thai gasztronómia remekeit.
Az étvágygerjesztő előételek, főfogások és desszertek leírása mellett Ramsay elárulja néhány ügyes trükkjét, így az ételkészítés még egyszerűbbé válik. Könnyedén megtanulhatunk raviolit, samosát vagy éppen kínai töltött tésztát készíteni. A séf a tőle megszokott lelkesedéssel ír az adott konyhák alapanyagairól, és abban is segít, hogyan készítsük el minél változatosabban például a steaket, a spárgát, a pizzát vagy a kínai zöldségeket.
Ha egzotikus ételre támad étvágyunk, Gordon Ramsay Világkonyhájában biztosan megtaláljuk hozzá a megfelelő receptet.
Frank Júlia - Zanker Zsuzsa - Csallos Margit - Ínyenckonyha cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ez a könyv, amelyet most "feltálalunk" a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak, azzal a céllal készült, hogy diétájuknak megfelelő ételeket készíthessenek. Nem csupán egészségeseket, hanem finomakat, sőt, még az ínyenceknek is megfelelőket. Hétköznapra valókat éppúgy, mint ünnepieket és vendégvárókat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy ha valaki szeret főzni, az a legkifinomultabb ízlésű "gourmet" cukorbeteg számára is képes finom fogásokat készíteni.
Ugyanakkor a receptek azoknak is szólnak, akik egyszerűen csak kalóriaszegény, ám ízletes fogásokat szeretnének enni. Mindenki, aki egészségesen akar táplálkozni, megtalálja diétáskönyvünkben a neki tetsző recepteket.
Frank Júlia
Gordon Ramsay - Karácsony Gordon Ramsay-vel
A Karácsony Gordon Ramsay-vel a séf kedvenc ünnepi fogásait mutatja be. Gordon Ramsay most először osztja meg az olvasókkal titkait arról, hogyan készíthetnek egyszerűen, megfizethető áron és kapkodás nélkül ízletes karácsonyi ételeket. A klasszikus recepteket újszerű felfogásban, néhol meglepő ízekkel fűszerezve tálalja, új dimenziót adva az ünnepi lakomáknak. Szaftos, omlós pulykasültje biztos befutó, de ugyanígy garantált lesz a siker, ha a karácsonyi Wellington-bélszínt, a mézes sonkát, a serpenyőben sült tengeri sügért vagy az illatos libasültet készítjük el. A siker kulcsa a jó szervezés, ezért az előkészületekhez és a helyes időbeosztáshoz is hasznos tanácsokat kapunk.
A karácsonyi menük mellett Gordon partikon felszolgálható falatokkal, valamint ellenállhatatlan desszertleírásokkal is segít. Remek ötleteket olvashatunk továbbá reggeli, brunch, ebéd vagy vacsora készítéséhez, amelyekkel még könnyebbé tehetjük az ünnepi sütés-főzést. Különlegessége még a könyvnek, hogy a receptek mindegyike fényképpel illusztrált. Akár a karácsonyi menü összeállításához, akár a maradék pulyka, sonka vagy sajt felhasználásához szeretnénk ötleteket, Gordon Ramsay karácsonyi könyvében megtaláljuk, amit keresünk.
Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
A sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.