Ajax-loader

Szórakoztató, ​informatív útmutató a túléléshez…
82 ország több száz gesztusát ismerteti meg az olvasóval…

Külföldi utat tervezünk? Netalántán külföldi látogatókat szeretnénk fogadni? Vagy talán viselkedésszociológiával foglalkozunk? Akárhogy is legyen, erre a könyvre nem mutathatunk fügét. Roger E. Axtell sikerszerző új könyve az odahíváson és a búcsúzáson keresztül egészen a kedveskedésig és a sértegetésig bezárólag mindent leír. Megtudhatjuk, hogy az olyan hétköznapi gesztusok, mint az “oké” jelzés felmutatásakor miért fordulhat elő, hogy betörik az orrunkat, és miért lehet kockázatos kaland egyszerűen odahívni a pincért egy kézmozdulattal. Olyan egzotikus gesztusokkal is megismerkedhetünk, mint a “szemhéjlehúzás”, a “fülcimpafricskázás” vagy a “szárnycsattogtatás”, és természetesen a mindenütt előforduló “füge”, mely egyes országokban ártalmatlan, míg másutt nagy bajok származhatnak belőle.

A GESZTUSOK című könyv első része nem más, mint a gesztusok illusztrált katalógusa, melyben a szerző leírja, hogy melyik gesztus mit jelent és hol használják. A könyv második felében országról országra haladva felsorolja a szerző, hogy az egyes országokban milyen testbeszédet és gesztusokat szokás használni, mikor helyénvaló egy adott gesztus, és mikor nem. Végül röviden összefoglalja a szerző azokat a gesztusokat, melyeket gyakran használunk, ám bizonyos helyeken nagy bajba sodorhatnak bennünket.

-82 ország több mint 200 gesztusa
-141 mulatságos és informatív illusztráció Mike Fornwald jóvoltából
-Illemszabályok, mint például milyen közel kell állnunk valakihez, milyen esetekben ajánlatos felvenni a szemkontaktust, hogyan és milyen szituációkban érintsünk meg valakit.
-Bőven találunk benne anekdotákat, feltételezett szituációkat csakúgy, mint történelmi tényeket és tudományos elméleteket.

Roger E. Axtell a Parker Toll Vállalat világméretű piackutatási részlegének egykori alelnöke, aki 28 évet töltött azzal, hogy külföldön élt, illetve külföldre utazgatott. Hivatásos szónok, illetve vendég előadó és több, nagy sikert aratott könyv szerzője a témában.
Mike Fronwald egy amerikai reklámügynökség, a Linsday&Stone művészeti igazgatója, az USA Wisconsin államának Madison városában, korábban pedig politikai karikatúrával foglalkozott.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

6.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók