Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


vighagika
3.5/5

Kicsit ​kezdem úgy érezni, mintha Agatha Christie kitalált volna néhány alapötletet, aztán ugyanazokat valósítaná meg különböző formákban. Ilyen volt ez a kötet is, ami nagyon erősen hajazott a Gyilkosság az Orient expressen címűre és még a Tíz kicsi négerre is.
Bezárva egy társaság, ahol mindenki gyanús. Ismerős valahonnan, méghozzá pont az szerző más műveiből.
Így elég illúzióromboló volt az olvasás.


Ezt ​olvastam valamikor az ősidőkben, de már abszolút nem emlékeztem a gyilkos kilétére, úgyhogy újoncként élveztem végig, ráadásul, csak a pikantéria kedvéért, én is a repülőn ülve kezdtem olvasni. Ha Wizz járaton történt volna a gyilkosság, Poirot nem kellett volna tesztelje, hogy feltűnő-e fúvócsővel becélozni valakit, mert először három embert fel kellett volna állítson, a lelepleződés biztosítva.
Na de a regényre visszatérve: megint egy zseniális, mindennapi életben gyakran ismétlődő szituációra épül a gyilkos kiléte. Egyik legjobb darab!


Veron
4.0/5

Még ​olvasás után sem tudom eldönteni, hogy olvastam-e én ezt már valamikor régen vagy sem… szinte végig deja vu-m volt, ennek ellenére egy csavarra sem jöttem rá pontosan, és az ahaemlékszemmár érzés sem jött el… talán csak emlékeztetett egy másik regényre :)
Amúgy egy átlagos AC, nem volt unalmas, de akkora bravúr sem, mint más könyvei.
Poirot persze ugyanolyan, mint mindig, néha szeretnék azért egy józanító pofont adni neki :)


Hana_
3.0/5

Ez ​most engem abszoút nem mozgatott meg, emlékszem, hogy 5-es koromban ez volt az első AC regényem, a Tíz kicsi néger után, de utána kicsit elment a kedvem, ugyanis nem tetszett. Poirot engem itt idegesített, az egész olyan deja vu volt, és néhol klisés, pedig AC-től ez eléggé szokatlan. Nálam ez most nem nyerte el a tetszésemet, pedig még mindig Poirot a kedvencem. De ez most valahogy nem volt olyan jó.


Marcsi
3.0/5

Ne ​mááár…
Ez most nagyon erőltetett lett! Konkrétan a végén olyan érzésem volt, mintha bárkire ki tudott volna találni egy ilyen történetet. Nagyon sajnáltam, hogy Gale lett gyilkos, nekem végig szimpatikus volt és reméltem, hogy semmi köze a gyilkossághoz, erre tessék… ."
Valahogy a szálak sem voltak rendesen kidolgozva, sok volt a “nyomok” körüljárása, szinte feleslegesen, hisz a végén ezzel a nagy monológgal totál agyon csapta a történetet. :/ AC ebben a kötetben, még butábbnak állította be a rendőröket, főleg az angolokat! Nekem már ez is kicsit sok volt, mert értem, hogy Poirot zseni, de ebből még nem következik egyenesen arányosan, hogy a rendőrök meg nem értenek a munkájukhoz és mindig rosszul teszik fel a kérdéseiket
Nem tetszett és remélem ez most egy nagy kivétel lesz AC munkásságából!


nicolekitti
5.0/5

Nagyon ​tetszett a könyv. Persze a végén volt fordulat és csavar. Volt egy-két szereplő, aki elég viccesen adta elő a dolgokat. :)
Sok gyanús tárgy, gyanús személyek.. és mégsem sikerült kitalálnom :)


Nagy_Emese95
5.0/5

Talán ​legelső olyan Agatha Christie regényem, ahol tudtam ki a gyilkos. Nem tudtam miért, nem tudtam, hogyan, és már a könyv közepe táján azt hittem, hogy nem, biztos nem az én tippem a jó, de végül bejött. Mondanom sem kell, hogy saját fejtegetéseim Poirot-hoz képest egy éppen beszélni tanuló bölcsis szintjén álltak, ettől függetlenül sikerélményként könyveltem el :).


hraurie
3.5/5

Azt ​hiszem, a nyomozósdi nem az én műfajom, szóval zavarban vagyok a csillagozás miatt. Nem akarom csak azért lehúzni, mert mellé nyúltam és untam, amikor látszik rajta, hogy mesterien felépített mű, előkelő darabja a műfajának.

Már a tanúvallomásoknál tudtam, ki lesz a gyilkos, ezért a könyvnek a végéig rettentően csalódott voltam, nem értettem, miért nem jön rá senki. Aztán amikor a gyanúsítottam hirtelen kikerült a képből és valami teljesen más szálat vett fel a történet… Akkor leesett az állam. Mégis untam a nyomozást. A rejtély fantasztikus, a megoldás fantasztikus, csak a kettő közt eltelt idő – vagyis a könyv gerince – számomra túl hosszú és lényegtelen volt. Ha csak az első 50 és az utolsó 20 oldalt olvastam volna, borzasztó elégedett lennék – ebből kénytelen vagyok azt leszűrni, hogy a nyomozós, felderítős regények nem nekem valók. A krimit viszont nem vetném el, mint műfajt, mivel a gyilkosság kivitelezése, a tettes felfedése és az akciójelenetek roppant élvezetesek voltak, csak azt hiszem, Agatha Christie más könyvei felé kell ezentúl kanyarodnom.

Mindenesetre aki szereti a nyomozós, találgatós, fordulatos krimiket, szerintem imádni fogja ezt a kötetet is!


Második ​olvasás, még mindig nagyon tetszett!
(bár itt is zavaróak az elgépelések)
Viszont az TÉNYLEG poénos, hogy az esküdtszék Poirot ültetné le; és lenyűgöző, hogy ennyi karakterrel képes AC néni dolgozni.


mokus75
5.0/5

Voltak ​tippjeim, de hiába szűkítettem a kört nem jöttem rá, hogy ki a gyilkos, hogy mely tárgyak az árulkodó jelek. Izgalmas volt, bírtam ahogy bevont egy kis segédet, Poirot csűri csavarja és a végén mutatja meg a lapjait.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

15.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók