Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


vikcs
4.5/5

Hatalmas ​reményekkel és tervekkel, valamint izgalommal telve csaptam fel az első oldalt, rögtön az első rész után, és amint elolvastam az első sort, úgy éreztem magam, mint akit pofon vágtak… Ez miért kellett? De komolyan. Semmi értelme nincs. Amikor bezártam a könyvet, akkor is ez az egy bosszantott. Annyira ütős és remek sztorit lehetett volna ebből rittyenteni, erre lelövi a poént… Szívesen megkérdezném az írónőtől, hogy miért volt ez jó.
A kis hiba ellenére, ismét nagyon jól felépített, megírt világot kaptunk, remekül kiépített karakterekkel. Kicsit össze voltam zavarodva, amikor belépett a történetbe Cole St. Clair. Gyorsan vissza lapozgattam az első részben, hogy feltűnik-e valahol a neve, de rá kellett jönnöm, hogy az ő történetét a lapok között, lassan ismerjük meg. Valahol mélyen, a sok hibája ellenére megkedveltem ezt a fickót. Remélem ezzel Isabel is így van.:) Az ő karakterét is egyre jobban csípem, bár azt nagyon remélem, hogy [spoiler]nincs belezúgva Sambe, mert akkor világháborút rendezek.:D[/spoiler]
Samet még mindig szeretem, bár örülnék, ha végre tökösebb lenne.
Grace esete érdekes volt, és ismét megemlíteném, ha az eleje nem lett volna elrontva, akkor nagyon lehetett volna aggódni, hogy mi történik vele. Mellette álltam a szüleivel kapcsolatban, szerintem én sem cselekedtem volna a helyében másképpen.
Ezek után már kíváncsi vagyok a folytatásra, mert tényleg körömrágósra sikeredett a vége.:)

P.S.: Még mindig imádom Maggie-t!


MissFortune
4.5/5

Jobban ​tetszett mint az első rész.
Nem bántam volna, ha nem csak a könyv vége ilyen eseménydús, ugyanis a könyv felétől sejteni lehetett hogy Grace {{ át fog változni.}}
Samet és Gracet, már-már kezdem kedvelni. Szerencsére Cole és Isabel mentette meg a történetet, akik a kedvenceim lettek. Nem olyan nyavalygósak mint Grace és Sam.
Eleinte furcsa volt, hogy már 4 szemszögből kell olvasni a történetet, de aztán megszoktam, sokkal jobb volt így.


christine
4.0/5

Ez ​egy fiú története, aki valaha farkas volt, és egy lányé, aki azzá vált.

Hát, a csudába, én ezt a múltkor elfelejtettem értékelni! Butus vagy, Christine, de most elő kell kotornod a fejedből a történetet, és a róla kialakított véleményedet!

Ez a kötet egy fokkal jobb volt, mint az előző, de még mindig nem érzem azt a bizonyos bizsergést, amit általában érezni szoktam az ilyen folytatásos sorozatoknál.
Tetszett, szuperül alakultak az események, a cselekmény izgalmas fordulatot vett, de a végén, bármennyire is enyhe függővégről van szó, MÉG MINDIG nem érzem azt a bizonyos kényszert, hogy vegyem már kézbe a harmadik kötetet. És ez azért szomorú. :) Ha lesz időm, még idén befejezem, hátha, de valamiért nem fűzök hozzá túl sok reményt. :)


Wandamaci
4.0/5

Mint ​minden sorozatnál, ha szeretem az első részt, kicsit félve veszem kezembe a következő részeket és csak remélni tudom, hogy nem rontják le az első könyv élményét.

Cole karakterétől legelőször egy kicsit felvontam a szemöldököm, de ahogy jobban megismertem megkedveltem, ő egy macsó zseni, úgy látom Maggie Stiefvater szereti a különleges szereplőket, ahogy én is.

Na most egy kicsit kijött, hogy csak YA ez a sorozat. Nekem Grace sokszor túltolta, persze ehhez olyan körülményt is kreált az írónő a szüleivel. Én nem erőltettem volna ennyire ezt a szülői vonalat, ha az első részben szinte nem is volt róluk szó. Rendkívül idegesítő volt a szülői oldal és Grace is. Ez levont az élményből.

Egyébként a történet még mindig zseniális, sőt a végével még izgalmasabbá és csavarosabbá váltak az események, Cole határozottan jót tett a sztorinak. Viszont nekem most lerontotta ez a tinédzser-szülő harc, meg tinédzser lázadás, ettől eltekintve viszont hozta volna a szintet.

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2020/04/maggie-stiefvater-linger-varunk.html


Fájdalmasan ​gyönyörű.
Maggie Stiefvater szavai simogatják a lelket. Képes néhány szóban megfogalmazni azt, ami másoknak csak oldalakon keresztül sikerül. Szinte minden mondatát idézni lehetne. A történet, a karakterek, minden a helyén van.
Fájdalmasan gyönyörű.


tataijucc
4.0/5

Azt ​kell írnom, nem vagyok babonás és sosem voltam az. Nem hittem a fekete macska varázsában, se a “kopogd le!” jelzőkben, sőt még a kéményseprő-látvány sem tud tűzbe hozni. Ellenben mindig érdeklődéssel figyeltem a darut hajtogató emberkéket. Kisebb-nagyobb, vagy éppen színes papírmadarak összessége, melyek mégis egy egészet alkotnak egy kívánság formájában. Még az érettségi idején kezdtem el hajtogatni a saját madaraimat, jelenleg 223 darabnál tartok, de már másfél éve hozzá sem nyúltam a dobozhoz, amiben ezeket gyűjtöm. Talán majd egyszer befejezem, de addig is várok.
http://karcoltlapok.blogspot.com/2010/10/maggie-stiefvater-linger-varunk.html


Szami81
3.0/5

Az ​irono volt olyan kedves, hogy a konyv elso par soraban mar elore lelotte a poent.
Koszonjuk.


Mazsidrazsi
4.5/5

Még ​mindig gyönyörű, még mindig mélabús, még mindig szívet melengető!
Grace-t tökéletesen meg tudtam érteni a szüleivel kapcsolatban, viszont ez a titkolózás Sam előtt nem igazán tetszett.
Sam-nél néhol kicsit több volt a nyavalygás, mint kellett volna, de még elviselhető volt. Azt szerettem benne, hogy nem változott meg gyökeresen a karaktere.
Isabel egyre kedvelhetőbb, főleg, mikor bizonytalan.
Cole-t nem tudtam megkedvelni. Nekem teljesen semleges volt mindvégig.

A történet talán kicsit lassú volt, de igazán jót tett a lelkemnek.


BubbleTea
3.0/5

Nehéz ​szavakat találnom….

Az első részt nagyon szerettem, kifejezetten tetszett, viszont ez a rész kevésbé. A szereplő közül egy valakit kezdek megkedvelni, Isabelt. Szerintem ő a legtalpraesettebb, aki átlátja a dolgokat és nem csak ül egy helybe. Sam művész ember, ami messze áll tőlem, Grace-t pedig az írónő nagyon racionálisnak akarja bemutatni, de egy racionális ember, aki minden gondolatát és lépését meggondolja, nem bámulja hosszú évekig a farkasokat. Ettől eltekintve, nevetségesnek találtam, hogy mikor Grace annyira beteg lett, senki semmit nem csinált.

A szereplőktől eltekintve, a történettel is voltak gondjaim. Szerintem annál elcsépeltebbet, mint hogy most Grace válik farkassá, kitalálni sem lehetett volna. Mégis, ami a legrosszabb volt az az, hogy már az előszóban leírja, hogy farkassá fog változni. Könyörgöm, legalább ennyi izgalom lehetett volna benne, hogy nem tudjuk meg előre!
Igazából az egyetlen dolog, ami tetszik, hogy Cole által bejön egy racionális, tudományos gondolat arról, hogy mi ez a farkasos dolog. Ennyi, ami tovább motivál arra, hogy tovább olvassam a történetet, mert sajnos a főszereplők távol állnak tőlem.


Ibanez
4.0/5

A ​második rész – nem meglepő – már nem volt annyira jó, mint az első, kevésbé volt cselekménydús-érdekes, ráadásul nekem össze kellett kapirgálnom az elsőről az emlékeim, amelyek azért időközben töredezetté váltak :-D A könyv első két harmadát voltaképpen az mentette meg, hogy Cole belépett a történetbe, plusz az, hogy négyfelé ágazott a váltott szemszög, így Sam, Grace, Cole és Isabel részéről olvashatjuk (de sosem ismételve, szerencsére, hanem az előzőtől folytatva) a történetet, ami feldobta az egészet. Máskülönben Sam és Grace részéről igazából nem történik semmi lényeges dolog. Kissé zavart persze a tipikussá vált meglátom, két perc múlva meg már csókolózok vele dolog (tinik…. szemet forgat). A vége viszont nagyon-nagyon jól beindul, nagyon izgalmassá válik, úgyhogy végül megkapta a négy csillagot tőlem. És nem fogok ennyit várni a befejező rész olvasásával sem :-D (ja, most látom, hogy még kettő…)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.8/5

Statisztika

20.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók