Ajax-loader

A ​Runa rider fantasztikus története a magyarul is már megjelent és nagy sikert aratott “A vak madarak titka” című munkához kapcsolódik, de önmagában is kerek egészet alkot, az előző mű főszereplőit: dr. Kameníket, a szellemesen vitatkozó prágai orvost, dr. Bjelkét, a szerény és rajongásig lelkes reykjavíki asztopszichológust, a víg kedélyú Kameníkné asszonyt és Leif Thorgunnt, a hegymászót, már az első könyvoldalak után szívükbe zárják azok is, akik “A vak madarak titkát” nem olvasták.
Dr. Bjelke ezúttal egy furcsa véletlen jóvoltából rádöbben, hogy a vikingek hajdanában a Rio Xingu vidékén is jártak. Ám hogyan kerültek a végtelen tengerek gyermekei a brazíliai szárazföld belsejébe? A kérdés nem hagyja nyugton, elindul a földgömb másik felére és megkezdődik az érdekfeszítő kalandsorozat, amelynek immár a dél-amerikai őserdők szolgáltatnak sejtelmes hátteret.
Mialatt doktor Bjelke a xingui őserdőben nyomoz, az Izlandon buzgólkodó tudósok a Snaefells egyik barlangjában mesébe illő kincseskamrára és a világűriek látogatásának újabb bizonyítékaira bukkannak. Most már senki sem kételkedik abban, hogy a Marson gondolkodó lények laknak, és doktor Kameník hozzákezdhet a Mars-expedíció megszervezéséhez. Különleges szerkezetű “interjú-gyűjteményében” az író ötletes, helyenként merész fordulatokkal bonyolítja a történetet, ám ezt mindig mesteri feszültséggel és egy tudós biztonságával teszi, hogy fantasztikus regényében elmosódik képzelet és valóság határa.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

15.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók