Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


zuna19
4.0/5

Minden ​életben van egy fordulópont. Egy olyan hatalmas, olyan éles, tiszta pillanat, amikor az ember úgy érzi, mintha mellbe vágták volna, és tudja, teljes bizonyossággal, a kétség legkisebb árnyéka nélkül tudja, hogy élete már sosem lesz olyan, mint addig volt.

Az ember ne sokat várjon egy 9 részes sorozat 6. részétől. Gondoltam ezt pár órája, mivel már eléggé untam az előző részt. De kellemesen csalódtam ismét az írónőben.
Francesca olyan semmilyen volt eddig. Igaz alig lehetett 5 rész alatt 5 mondatot olvasni róla. A lényeg kiderült, de elrejtette Julia Quinn. Michael az első fejezetben megvett. Összességében aranyos sztorit kaptak.


Xoxoribizli
3.5/5

Őszintén?!
Egyetlen ​ominózus pillanat maradt meg ebből a részből, és itt csak az ezzel kapcsolatos kérdést fogom feltenni.
Mit keresett Colin Bridgerton az eljegyzése napján egy bordélyban?? He?!


Kawaii_vIVIv
4.0/5

Ez ​a rész kicsit másmilyen volt, humorból is kevesebb jutott, de ez érthető is, hiszen a főhősök életében bekövetkezett tragédia, betegség mellett furcsa is lett volna.
Sajnáltam Francescát, mert amit átélt {{John elvesztése miatt}} főleg ilyen váratlanul és utána még belerúg egyet az élet, és {{a babát is elveszti}} annál nagyobb tragédia nem is kell.
Michael szimpatikus volt, jól leplezte érzelmeit a lány iránt, és végül amikor udvarolni kezdett neki és szépen lassan elcsábította a lányt akkor engem is megvett magának teljesen.
Viszont Franni, téged néha jó alaposan megráztalak volna, de komolyan. Döntésképtelen egy csajszi…nem is értem Michael már mindent megtett de még az se vol elég és {{végre igent mondjon??!!}}
Viszont továbbra is tartja a színvonalat az írónő, és továbbra is imádom a Bridgerton családot. :)


beecebocaღ
4.0/5

Nagyon ​kíváncsi voltam már, hogy mégis hogyan lett Francesca Bridgerton olyan fiatalon 2 év házasság után özvegy. És most megkaptam végre a választ.

Nem ez lett a kedvenc részem. A humort felváltja a gyász, a szomorúság és a betegség. Persze ebben a részben is van humor, de kevesebb, mint az eddigi részekben.

Michael szimpatikus volt. Nem tehetett róla, hogy pont a rossz személybe szeretett bele. Lelkiismeretes volt és még akkor is próbálta elnyomta érzéseit, amikor már nem volt szükséges. Helyette inkább elmenekült 4 hosszú évre előlük.

Francescát nagyon sajnáltam, ennyi tragédiát átélni ilyen fiatalon. Mindenesetre ő is szerethető karakter, csak kissé döntésképtelen.:D Mivel a helyszín London és Skócia között váltakozik (de leginkább Skóciában vagyunk a Kilmartin házban), így kissé hiányoltam a többi Bridgerton személyét, de imádtam, amikor Colin megjelent.:D

Még mindig hiányolom Lady Whistledownt, de ez már így is marad szerintem. Összességében nem volt rossz könyv, meg élveztem, de egy kicsit kilóg a sorból.


Silverlight
4.0/5

Francesca ​történetétől kicsit tartottam. Főleg azért, mert ő már férjnél volt, s nem gondoltam volna, hogy annyira tetszeni fog a története. Kellemesen csalódtam ugyan a történetben, de nem tetszett annyira, mint az előzőek. A második esélyé a főszerepe. Csak Francescanak észre kell vennie, ami a szeme előtt van. Michael kapva kap a lehetőségen, hiszen a lelkiismerete eddig nem engedte, hogy bármiféle lépéseket tegyen szíve ügyében. Kapcsolatuk érdekesen alakul, s elég lassan is. A többi Bridgerton nekem hiányzott ebből a könyvből, de ennek ellenére azért akadtak benne jó részek is.


Jaj ​erre a könyvre nagyon kíváncsi voltam, mert az eddigi párok mind első szerelmek voltak, de Francesca egy fiatal özvegy a könyv történései alatt.
Maga a regény egy időben játszódik az előző kettővel {{bár érdekes volt, hogy Colinék esküvőjéig 3 nap van hátra, de már tud Eloise esküvőjéről is Francesca, pedig az előző könyvben az esküvő után, Daphne és Simon bálja alatt – a nagy bejelentés előtt – szökik el Eloise Philliphez…}}. Micheal már akkor szerelmes volt a Bridgerton lányba, amikor ő feleségül ment az unokatestvéréhez. Az események az esküvő után 2 évvel kezdődnek, amikor egy szomorú napon John elhunyt, felforgatva ezzel Franchesca és Micheal életét.
Francescáról olvastunk talán a legkevesebbet, a könyvek felében még túl fiatal, a másik felében meg épp özvegy és távol él a családjától. De ebben a könyvben igazán megmutatja, mennyire is érdekes személyiség {{eltekintve attól, hogy már szerintem Daphne is “virgonc” volt, Francesca mindenkit lepipál, bár még egy lánytestvér hátra van, de ezt már előre kimerem jelenteni}} A könyvhöz nagyban hozzátett, hogy végre nem a szűz lány történetét látjuk. (Tudom a kor meg minden, de azért már 5 könyv óta hallgatni, hogy kinek milyen a becsülete, és persze mindenki bepiszkolódott egy kicsit az esküvő előtt…) Itt végre sokkal nyíltabb volt az írónő is. És bár értem mennyire központi eleme volt a történetnek John, de amit ez a két szerencsétlen önmagával tett nem normális. Értem , hogy gyászolnak. Én is gyászoltam, bár tény nem egy házastársat, és nem egy (majdnem)fivért, de ők ketten túl nagy feneket kerítettek ennek az egésznek. A végén gondolták helyesen, John is ennek örülne, hogy végre mindketten boldogok, és nem gyászolnak egy életen át feketében {{de elmondhatatlanul szép volt, amikor Francesca elsőnek Johnnak mondta el, hogy érez Micheal iránt, a könyv egyik legszebb pillanata}}.
Emiatt ez a történt egy kicsit más volt, és jót is tett neki, az előző könyv, Eloise és Phillip már nagyon egysíkú volt, nem sok újat mutatott {{bár azt megfigyeltem, hogy az erotikus témákat illetően az írónő nem szereti ismételni önmagát}}, de mindegyik könyv ugyanúgy épült fel: megismerkedés-vágy-kompromitáló jelenet-házasság-veszekedés-szerelem.
Az epilógus – bár annak elég gyenge volt, pont, mint az előző könyvnél is… – nagyon szép volt, hogy John édesanyja írt Michaelnek, hogy köszöni, hogy először John részesülhetett Francesca szerelmében, így még halála előtt megismerhette az igaz szerelmet, és boldogságot. De a többiekéhez képest nagyon gyenge volt.
Most is rangsoroltam a párokat:
{{1. Daphne és Simon 2. Colin és Penelope 2. Francesca és Micheal 4. Eloise és Phillip 5. Anthony és Kate 6. Benedict és Sophie}}


NightStar
5.0/5

Egyszerűen imádtam, ​imádtam és imádtam! Megint kedvencet avattam.

Hogy miért?
Egyrészt az abszolút kedvenc, Mr. Bridgerton csábításának fordítottjaként is tekinthető. Több hasonlóság, párhuzam van a két kötetben, ami a ki vágyik, kire, mióta kérdéseket illeti. Persze ezt egyértelmű pozitívumként mondom.

Másrészt rengeteg érzelmet sűrített az írónő a könyvbe. Elérte, hogy minimum háromszor majdnem sírva fakadtam. Elérte, hogy pár oldal alatt megszerettem egy szereplőt és megsirattam az elvesztését. És legfőképpen elérte azt, hogy bár ebben a részben nagyon lecsökkent a Bridgerton-részvétel, mégsem hiányoltam őket. Michaellal olyan szereplőt alkotott, aki mindenért kárpótolt. Nem volt az a hiányérzetem, mint az előző részben.

És bár lehet, hogy kicsit megkésve, de kedvenc írónőt is avatok. Eljutottam arra pontra, amikor két más típusú könyv után már szó szerint szükségem van a Quinn-adagomra. :)


csincike
5.0/5

Kedves ​Kilmartin gróf!

Mint a Bridgerton család bizalmas ismerőse, baráti kötelességemnek érzem tudatni Önnel, hogy több napnyi járásra is innen bár, de igazán lekötelez.
Hálás vagyok, hogy amit a sors egyszer oly szörnyű körülmények között elvett a fiatal grófnétól, és amit grófságodtól oly sajgón megtagadott, most mégis sikerült újra szép reményekkel megtöltenie.
Lelkem, az évekkel ezelőtti történésekkor az Önével repedt darabokra, de a Stirling szív kitartóan dobogott elhozva a gyógyírt a gyámoltalanoknak.
Boldogságom repes az újdonsült hírek hallatán.

Tisztelettel,
Miss Csincike
(Lady Bridgerton vikomtesz teadélutánja, közvetlenül azután, hogy megérkezett a hír a harmadik családi egyesülésről)

———————————————————————

Kedves Kilmartin grófné!

Mint családja Társaságbeli hűséges támogatója, bocsássa meg nekem, hogy oly távol áll tőlem az effajta, régi új megszólítás.
Túlságosan is úgy emlékszem grófnéságodra, mint a Bridgertonok közül a hatodikra, a szép kékszemű leányra.
Mindazonáltal úgy érzem szükséges tudatnom írásommal, hogy négy nehéz és teljes évvel ezelőtt, a felfoghatatlan és kegyetlen esemény bekövetkeztekor, saját lelkem egy része is az Ön kegyes lelkével távozott. Szomorúsága az én szomorúságom, keserűsége az én keserűségem is volt.
Az új kor történéseire szólva azonban, minden jókívánságom az újra meglelt és újonnan fakadó reményekkel együtt az Öné, Francesca.
Mint korunk nagy filozófusai megírták, a hullámvölgyeket mindig a magasságok követik.
Ebben a szellemben búcsúzom.

Baráti szeretettel,
Miss Csincike
(Lady Bridgerton, Bruton Street 5 alatti sárga szalonja, közvetlenül azután, hogy egyszerre megérkezett a hír kettő esedékes és soron következő Bridgerton frigyről)

1824. március 21.


Vivi_
4.5/5

Talán ​Francesca volt a leginkább háttérbe szorítva eddig az előző kötetekben, így nem tudtam mire számítsak vele kapcsolatban. Mert mindig csak úgy találkoztunk vele, hogy megemlítik, vagy esetleg jelen volt, de nem igazán tudtuk meg milyen karakter is ő. Igazából nagyon meglepett ez a rész, fogalmam sem volt, hogy vajon mi történhet, vagy milyen is lehet egy újabb Bridgerton lány. Az elején picit megijedtem, nem lesz olyan jó, ám Michael karaktere nagyon megfogott, szóval emiatt is folytattam volna, ha rossz is. Az egyetlen gondom talán, hogy Francesca ennyire ellenezte, hogy bármi olyasmit is érezne Michael iránt. De aztán minden jó, ha vége jó. Nagyon jól megírta Quinn azt is, hogy hogyan lép tovább valaki, ha özvegy lesz, és még utána is szerethet valakit teljes szívéből. És nagyon tetszett a végén lévő levél. Erről pedig eszembe jut, hogy nagyon hiányzik Lady Whistledown fejezet eleji írásai, még mindig jó lenne olvasni, attól függetlenül, hogy tudom kicsoda, és már nem írja a lapot. Ami pedig a következő Bridgerton könyvét illeti, már nagyon várom.


Francesca ​a korábbi részekben alig szerepelt, ezért nem is hagyott mély nyomot bennem. Ebben a részben viszont hamar megszerettem. Michael is tetszett. Nem a tipikus nőcsábászból lett hősszerelmes karakter, kapott mélységet. Ez a kötet volt eddig a legdrámaibb, de közben a legerotikusabb is, ami nekem nagyon bejött. Lassan nem tudok kedvenc részt választani, de az biztos, hogy ez a kötet az elsők között van. :-)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

25.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók