Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
3.0/5

Azt ​már most tudom, hogy egyre jobban nem kedvelem ezt a sorozatot.
Legalább is az eddigi részek nem győztek meg. Hullámvasút az egész, hiszen hol kapok egy normálisabb részt, hol pedig csak fogom a fejem, mint most is.
Egy újabb rész, amiben Sookie ismét bemutathatta, hogy a labdajátékok nagymestere. Mindig félre lő, mikor nem kellene, mindig be talál neki az éppen aktuális játékos és folyton cselezni kell, hogy elérje a célját. Néha közbejön egy – két öngól is, de azért szerencsére fejlődő képes, még ha lassan is.
Viccet félretéve nagyon unom már, hogy mindenkinek ő kell, és persze elindul a nászjáték az időszerű partnerrel.
A természetfeletti lények csak úgy özönlenek a történetben, de nem igazán értettem meg, ki mitől is olyan különleges, azon kívül, hogy vért iszik, szőrős lesz stb.
Persze valamire fel kellett építeni ezt a sorozatot is, tehát bízom benne fog némi változatosság is eljönni a következő részekben, de nagyon örülök, hogy lassan haladok előre. Minden alkalom után kell egy kis emésztési idő.
Egy olvasásnak megfelelt.


ViveEe
3.5/5

Feltett ​szándékom, hogy újraolvasom a teljes sorozatot, hogy utána nyugodt szívvel váljak meg tőle, annak tudatában, hogy én megadtam az esélyt a maradásra.
De… istenem, annyira sablonos és semmilyen az egész. És még van 8 rész!
Sookie már megint belebonyolódik egy természetfeletti eseménybe, és persze megint történik valami, amit ki kell nyomozni.
Maga a farkasvezér választás még érdekes is volt, de azon kívül megint semmi extra.
Ami különösen zavaró, az az, hogy mindenki meg akarja Sookiet d*gni, és neki kb. mindenki jöhet is.
Számomra nagyon ellenszenves, hogy mindenkivel csókolózik, mindenkire beindul, de igazából senki iránt nincsenek mélyebb érzései. Egy hormonzavaros kiskamasz. Emiatt semmi “bája” nincs a sorozatnak.
Sookie nem egy hősnő. Egy csinos gumibaba, akit mindenki fel (fog) próbál(ni).
Az, hogy Eric és Sam nagyon rendben van, és engem Pam is nagyon szórakoztat, végtelenül kevés, hogy elvigye a hátán az egészet.
Sajnálatos, de tényleg érdekel, hogy a sokmindenkivel kavaráson kívül mit produkál még a kedves írónő.


Nem ​állíthatom, hogy irodalmi mércével mérve ez a sorozat valaha is toplistás lehet. Sajnos a logikai bukfencek továbbra sem kerülik el a történetet, nem beszélve arról, hogy bizonyos részeknél olyan érzésem volt, mintha az írónő (vagy talán a fordító?) nem emlékezett volna a korábbi történetek bizonyos elemeire, ezért néhány dolog egyszerűen megváltozott. Szerencsére nem nagy dolgokról van szó, és talán fel sem tűnik, ha az ember nem egymásután olvassa a könyveket.
Az amúgy is zsúfolt univerzum kötetről-kötetre lesz még zsúfoltabb… Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a kevesebb néha több, szóval ahelyett, hogy az író új fajokat és új szokásokat zsúfolt bele a sztoriba, hatásosabb lett volna a régebbieket egy kicsit kibontania, jobban dolgoznia. Nyílván a sorozatnak nem az a célja, hogy tudományos legyen, hanem inkább szexis, de… Valahogy zavaró, hogy az események nyaktörő tempója ellenére, mindig inkább azon van legnagyobb hangsúly, hogy éppen melyik potenciális hímegyed szeretné megfektetni ostoba, naiv, és idegesítő főhősnőnket.
Hogy ne csak a negatív dolgokat sorakozassam fel elmondom, hogy a két főbb cselekményszál tetszett. Mind az orvlövész, mind pedig a vérfarkasok alfaválasztási-ceremóniája tetszett (bár utóbbit én nem teljesen így képzeltem eddig). A könyves Alcide közel sem dobogtatja meg úgy a szívem, mint a filmes, és ebben a könyvben azt hiszem, hogy csalódtam is benne egy picikét… Azóta sem sikerült nagyon feltornáznia magát.
Charles, a kalózvámpír lett az új kedvenc szereplőm, így egy kicsit fájt, amikor kiderült {{miféle kétes alak}}.
A sorozat nagy pozitívuma, hogy nem igényel túl sok gondolkodást. Semmi bonyolult, csupa egyszerű elbeszélés, ami olvasmányossá és gyorsan haladhatóvá teszi a könyveket. Azt viszont kétlem, hogy valaha is a kedvenceim közé fogom sorolni…


Dombi_Petra
3.5/5

Lehetséges, ​hogy két év kihagyás sok két kötet között ennél a sorozatnál. Nem minden esetben tetszett a könyv cselekménye, sokszor untatott, álmossá tett, de voltak benne olyan részek is, amit kifejezetten izgalmasnak, lényegre törőnek, sőt lebilincselőnek tartottam.
A vérfarkasos, vérpárducos, illetve a nyomozgatós részek nagyon tetszettek.
Sookie szokásosan minden férfi vágya, mindenki csak őt akarja. #lennék a helyében.. ilyen pasik közül válogatni….na, de mindegy is :D# Nekem személy szerint még mindig Eric a befutó <3
Váratlan fordulatokat is hozott a könyv, ilyen volt számomra pl. Sweetie és Charles a kötet végén.


Kicsit ​{{najó nem kicsit}} kezd már bosszantani, hogy mindenki Sookie-t akarja… Most komolyan nincs más nőnemű lény ebben a történetben? A nyomozós részek viszont tetszettek, a vérfarkasok alfaválasztási-ceremóniája is nagyon érdekes volt. Összességében jól szórakoztatott.


Furcsa ​bűnözési hullám éri el Sookie városkáját, ráadásul, mintha vadászszezont hirdettek volna rá. A kéttermészetűek világába látunk bele mélyebben. Kis pincérnőnk szirénné lép elő, sorban állnak érte a természetfelettiek. Jason élete kezd lenyugodni, az új természete következtében. Egészében véve nem kiemelkedő része a sorozatnak, inkább csak töltelék kötet, némi feszültség fokozással. A tündérek fokozottan csoportosulnak Sookie körül, ahogy az udvarlók is.


Rooxy
4.0/5

Ez ​a kötet is tele van fordulatokkal, bár egyes részek kevésbé kötöttek le benne, így azokat kicsit nehezebben tudtam követni.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/12/28/charlaine-harris-lidercfeny


Érdekes ​volt a történet. Eric maradt nálam a befutó. Alcide-ban csalódtam. A vérfarkas klán új vezérének választása érdekes volt. Kicsit idegesítő, hogy mi van Sookie-ban, hogy minden hím őt akarja. A tündérek érdekesek voltak. Azért rájárt a rúd Sookie-ra.


RoseMarry
5.0/5

Nagyon ​tetszett, egye jobban megszeretem a könyvben játszódó világot:))
A könyv cselekménye fordulatos volt és izgalmas:))
A szereplők közül volt, akit még jobban megszerettem és volt olyan, akire nehezteltem.
Alcide az utóbbiak közé tartozott. Egy kedves, jópofa és segítőkész vérfarkasnak ismertem meg és ebben a könyvben sokszor csalódást okozott.
Quinn-re nagyon kíváncsi lettem és alig várom, hogy jobban megismerjük.
Charles olyan jópofa szereplőnek indult…


Láttam, ​hogy ez csak 84%, de nekem bejött, főleg, mert végig vártam, hogy mikor mondja el Sookie Ericnek, hogy lefeküdtek, amíg Ericnek nem volt ép az emlékezete. Ezen kívül volt megint izgalom bőven, bár az előző rész tényleg izgalmasabb volt egy kicsit.
Sookie-ra aztán tényleg rájár a rúd! Gondoltam rá, hogy össze kéne számolni, hányszor történt már vele “baleset”, mindenesetre nagyon sokszor. Még csak azt sem mondhatjuk hogy kilenc élete van, mert annyit már bőven elhasznált…. Szóval kijelenthetjük, hogy túlélő típus.
Alcide most nem volt annyira szimpatikus, mint eddig, de valahol megértem azért a motivációit.
Billnek továbbra sem örültem, arra gondoltam, hogy “nehogy megint összejöjjetek, vagy kiakadok”. Az aranyos volt, amikor Sookie kifejti Billnek, hogy sosem volt kórházban, mielőtt vele találkozott, meg ez a féltékennyé tevés is jó volt, csak ne jöjjenek össze.
Kezd egy kicsit kaotikus lenni, ahogy Sookie életében csak gyűlnek és gyűlnek a pasik, itt egy csók, ott egy csók és lassan kezdem elveszíteni a fonalat, hogy akkor most kivel mi is történt utoljára? Nem idegesített, csak összezavart időnként.
Jó pont viszont, hogy az Erices pillanatokat mindig élveztem, remélem, ő lesz a végleges befutó. További piripont, hogy nem sejtettem, ki az orvlövész. Sweetie gyanús volt, de Charles Twiningra nem gyanakodtam, talán csak a végén egy kicsit, de elég meglepő volt.
Kész, lehet, hogy levonok fél csillagot, de imádom, és örülök, hogy van még sok része, szeretem, ahogy alakulnak az események és a szereplők:)
Ui: erre a borítóra alig bírok ránézni…. az a nyelv fóbiássá tesz:)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

30.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók