Ajax-loader

Yehudi ​Menuhin korunk egyik legnagyobb hegedűművésze eredetileg 1971-ben kiadott, a hegedülésről írt kézikönyvét úgy üdvözölték, mint a hangszer tanulásához való fontos hozzájárulást. Tanárok és növendékek számára egyaránt lépésről-lépésre feltárja a hegedűjáték technikáját, az alaptól kezdve a vonókezelés és balkéztechnika haladó szinten történő elsajátításáig. Megismerteti azokat a módszereket, amelyekkel a tanulókban kifejleszthető a mozdulatok finomsága iránti érzék.
Gyakorlatok sorozatát mutatja be, melyekben a hegedűjátékban előforduló minden mozgásfolyamatot részletesen elemez és megvilágít. A nagy gondossággal egymásra épített gyakorlatokban olyan oktatási forma nyilvánul meg, ami lehetővé teszi a hegedűjátékosnak, hogy a technikai tudást az érzelem kifejezőeszközeként sajátítsa el.
A Hat hegedűlecke Menuhin 50 éves hegedűvirtuóz és tanári működésének gyümölcse. Minden hegedűs bármennyire előrehaladott a technikában, és bármelyik stílusirányzatot is követi, ezekből a tanulmányokból sok hasznosat meríthet. A számos szemléltető ábra és hangjegypélda segítségül szolgál az olvasónak, hogy valóban megértse a különböző mozdulatok lefolyását, hogy valóban elérhesse azt a fizikai szabadságot és technikai mesterségbeli tudást, ami minden tanuló célja.
A függelék hasznos tanácsokat tartalmaz a gyakorlásra, számos gyakorlatot az előrehaladott hegedűsnek a mindennapi tréninghez, és hasznos tanácsokat a hangszerek ápolásához.
“Senki sem ajándékozott még meg minket a hegedűjáték elemeinek hasonlóan részletes és világos leírásával…… a vonós hangszerek oktatásának felbecsülhetetlen értékű kézikönyve.” (“The Strad”)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

18.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók