Ajax-loader

Riportok, ​emlékiratok, színes jegyzetek sokasága foglalkozott eddig is a magánmúzeummá fejlődött balatonfüredi Lipták-ház történetével, tárgyaival és emlékeivel. Azzal a sajátos légkörrel, amely a házat a Balaton-mellék “irodalmi szalonjává” varázsolta. Szalonná, de nagymellényes, magas gallérú, kopár szellemek nélkül.
Csaknem három évtized néma, mégis sokatmondó tanúi, a vendégkönyvek árulkodnak arról a nem mindennapi elevenségről, vendégjárásról, mely a nyitott kapun a házba áramlott. Mert itt szinte mindenki megfordult, akinek valami köze volt a Balaton-vidékhez, s ezen belül a szellem, a művészetek világához. Írók és művészek legjobbjai festettek, rajzoltak, írtak és költöttek, komolykodtak és tréfálkoztak a vendégkönyvek lapjain. Illyés Gyulától Amerigo Totig, Szabó Lőrinctől Vass Elemérig – hogy csak néhány nevet említsünk.
E könyvben maga a ház gazdája faggatja e színes múlt néma tanúit. Fényképek és bejegyzések nyomán vándorol az emlékezet, hogy felidézze a hozzájuk fűződő embereket, eseményeket, hogy majdani irodalom- és műtörténészek forrásmunka gyanánt forgathassák a művészet mai kedélyvilágáról szóló vallomásokat.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók