Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Hát ​akkor én most hivatalosan is elvesztettem a manhwa-szüzességem.

Alapjában véve nem vagyok képregényes, sőt, határozottan nem értek a képregény semmilyen formájához. Viszont semmi rossznak nem vagyok a továbbrontója, tériszonyosként tandemugrást is tervezek például (már csak emésztésem viharos feljavítása céljából is), így szépen elolvastam végre a Bania első kötetét, amit még jó pár éve kaptam meg ajándékba egy conon.

És ez elsőnek nagyon jó volt!

A rajzok iszonyatosan szépek, sokkal kidolgozottabbak, mint a mangák 99,99%-ában, és nekem ez tetszik, sokkal jobban, mint a japán rajzok letisztultsága. Maga a sztori kellően őrült és elborult ahhoz, hogy szórakoztató legyen: a Koreai-félsziget őskorában Gaya országában háború dúl, méghozzá nem csak a szomszédok ellen, hanem egy orkszerű szörnyfajta, meg egy sor egyéb átokfajzat ellen is. És mégis működik itt egy postaszolgálat, aminek tagjai nem fogadnak hűséget senkinek, se királyoknak, se katonáknak, senkinek, kivéve a feladót.
A futárok ugyanis gyorsan, precízen, megbízhatóan kiszállítják a feladott csomagokat, és ezt az ígéretet szó szerint véresen komolyan veszik. Ha a feladó kifizeti a feladási költséget, az olyan, mint egy eskü vagy egy vérszerződés, a csomag KI FOG MENNI és punktum.
Akkor is, ha egy félhalott Gaya-beli küldönc adja fel, és az ország sorsa a tét.
Akkor is, ha az illetőt féltucat olyan alak üldözi, akik inkább szörnyek, mint emberek.
Akkor is, ha ezek egy nem túl szép napon betoppannak a postára.
Mert a feladó szent és sérthetetlen! :D
(Ez önmagában a magyarországi postát ismerve is iszonyú vicces)

A kötet humora és a humor közlésmódja nagyban emlékeztet az animékére, ami könnyen fogyaszthatóvá tette nekem a Baniát, nem egyszer hangosan felröhögtem rajta, pedig mostanság nem sok kedvem van nevetni. A humor mellett azért a világ kellően sötét és kellően fantasy, kellemes egyveleg. Most pont ilyesmire van szükségem, azt hiszem, pont jókor talált meg ez a kötet, meg úgy egyáltalán, maga a manhwa műfaj is.

Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok, mi lehet a Gaya szempontjából létfontosságú üzenetben, bízom benne, hogy kiderül, és nem csak leszállítják, aztán pápá… Bár valahol az lenne a legjobb poén. :D


Dombi_Petra
4.0/5

Azt ​kell mondanom, hogy tetszett:) Nemvolt unalmas, és lassú. Pont ellenkezőleg. Izgalmas volt, és fordulatos :) És értettem minden történést benne. Azt hiszem kezdek belejönni a mangák olvasásába :D büszke fej


Leah
5.0/5

Gyorsan ​ki lehet olvasni, nagyon jó történetnek ígérkezik. A rajzok is tetszettek :)


BlissX
5.0/5

A ​Bania első kötete lenyűgözött anno, amikor először olvastam és még most is nagyon megkapó. A rajzolás gyönyörű, a történet egyszerű, de a karakterek remekek és szerethetőek. A szerző remekül ötvözi a humort a Bania groteszk aspektusaival.


diamondfox
4.5/5

Ezek ​egytől egyig hülyék :DDD
Szeretem az ilyen stílusú mangákat/mahwákat, ez pedig kifejezetten igényes kötésben készült el, a fordítás is jó, a magyarázatokat jól sikerült áthozni, remélem a további kötetek során is fennmarad ez az érdeklődés (bár ugye ez nem egy Árnybíró, hogy 18 kötettel operál, csak öttel.)


Nympha17
4.5/5

Pörgős ​történet, jó bevezetővel.
Eddig tetszik a sztori és a világ is nagyon bejövős. A véres jelenetek és a humoros megszólalások jól váltják és kiegészítik egymást.
A karaktereket éreztem kissé klisésnek, bár lehet, hogy ez a műfaj sajátossága. Még is ezért a félcsillag levonása.


BAnia ​a kedvencem lett. Ezzel a stílussal és kiratással, imádom.


Viichaan
4.5/5

Nagyon ​érdekes kezdés volt, ez az egész futár dolgot nagyon ötletesnek találom. Durva harci jeleneteket lehet benne találni, de a humor kissé old a nyomasztó hangulaton :D


LiaLia
3.5/5

Érdekes ​történet, jó ahogy a dráma ötvöződik a humorral, bár időnként vannak elég véres jelenetek is. Tetszik a rajzolás, ahogy nemcsak a szereplők, hanem az állatok is jól kidolgozottak, így a tevék kedvenceim lettek :-)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók