Ajax-loader

Az ​előző rész végén meghalt a dinasztia alapítója, Eleanor. Halálával egy mozgalmas korszak zárult le mind a család, mind Anglia történelmében. VII. Henrik halála után nem sokkal meghalt anyja is, akit titokban temettek el, hogy a gyász ne árnyékolja be a
koronázást.
Sokan voltak, akik titokban azt remélték, a Plantagenet házból előáll valaki, s bejelenti igényét a trónra. Nos, csalódás várt rájuk, hiszen III. Richárd halálával gyakorlatilag senki sem maradt, akinek igénye megalapozott lett volna. Ennek fényében nincs mit csodálkozni azon, hogy a halott király fia ellenvetés nélkül átvehette apja örökét. VIII. Henrik később feleségeiről lesz híres, de ne vágjunk az események elé.
Eleanor halála után hivatalosan dédunokája, Paul vette át a vezetést a Yorkshire-i birtokon a hagyomány ugyanis erre őt, az elsőszülött fiút jelölte ki. Kemény kézzel igazgatta birtokát és családját, a politikában azonban józanság jellemezte. Talán ennek is köszönhető, hogy a dinasztia egyre gyarapodott, s szinte az egész országban voltak már földjei rokonok és házasságok révén.
Azért akadtak nehézségek is. Paul, bár lelke mélyén szereti öccsét, mégis sikereit és józan megfontoltságát látva egyre növekvő féltékenységet és gyűlöletet érez iránta. Feleségét is ellenszenvesnek találja. Szeretőt tart (Ursula, a szépséges özvegy személyében), aki később szül is neki egy törvénytelen gyermeket (Adrian).
Mozgalmas évek következnek az országra és a családra egyaránt. Az ismételten házasodni kívánó Henrik szakít a pápával, s ettől kezdve a hívők csak istennek és a királynak tartoznak
felelősséggel. Ezt a lépést egy jól ismert ember, Cromwell fogadtatja el a parlamenttel.
A központi nőalak a történetben Nanette. Miután lefejeztek mellőle két királynét, hazamegy Yorkshire-be, s Paul felesége lesz. Házasságuk azonban nem tart sokáig, mert Adrian (az előbbiekben említett törvénytelen gyermek) végez apjával, majd banditának áll.
Szóval ismét van itt esemény bőven, sokkal jobb olvasni őket, mint átélni. A kérdés csak az, mi lesz a későbbiekben Nanette és a Morland-dinasztia sorsa?

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

7.5
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.