Ajax-loader

Galaktika ​253, a Galaktika 2011. áprilisi lapszáma

A Galaktika magazin áprilisi számában folytatódik az izraeli Lavie Tidhar folytatásos kisregénye, a „Héberpunk”. Ez az igazi kuriózumnak számító írás a héber misztikumot ötvözi a 20. század első felének népszerű noir krimijeivel. A lap rövid életrajzzal és novellával köszönti a hazánkba látogató Robert J. Sawyert, a FLASHFORWARD sztárszerzőjét, akinek itt-tartózkodásához időzítve jelenik meg új regénye is magyarul, a LÉLEKHULLÁM.
A hónap központi tudományos témája a rabszolgaság, a jelenség történetével és új formáival egyaránt foglalkoznak cikkek. A filmrovat is ehhez kapcsolódik, az új „Majmok bolygója”-film kapcsán.
Toochee novellája, a „Van kapás?” egy nem mindennapi kapcsolat-fel-nem-vételről számol be az idegen látogatókkal, míg Antal József vénuszlakói a hatalmi erővonalak átrendezésére készülnek a Naprendszerben. Eugie Foster Nebula-díjas írása egy álarcviselő társadalmat mutat be. A nemrég elhunyt Ion Hobanáról is novellával emlékezik meg a lap. Pap Viola elbeszélése, „Az üres fájl” egy bestsellerszerző hányattatásait meséli el, míg a havi retro Arthur C. Clarke-tól a hosszú élet egyik lehetséges titkát ismerteti.
Az interjú Anger Zsolt Jászai Mari-díjas színművészt és rendezőt szólaltatja meg, ez utóbbi minőségében, a Bárka Színház új Bradbury-adaptációja kapcsán. A játékrovat a „Beyond Good & Evil” fölturbózott változatát mutatja be, az Intelligens dizájn különleges órákat ajánl, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk egy magyar Mercedes koncepcióautóról és egy motoros gördeszkáról.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók